Czy grozi nam wojna?

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Czy grozi nam wojna?

Post autor: Reflex »

Wszystko co nam zostaje, to nadzieja, że ktoś z jednej lub drugiej strony konfliktu wojennego ustąpi i zaczną sie pertraktacje.
Niestety Ukraina (czytaj Żełenski) się na to nie zgadza, licząc na nieskończoną na pomoc USA i UE,
Wiadomo, że ta pomoc nadchodzi, ale każdy kraj może pomóc do pewnych granic, które już się pokazują a czego nie chce zrozumieć
Żelenski.
Oczywiście pomoc Amerykanów jest szczera, ale, nie wiem czy Stany Zjednoczone wierzyly że Ukraina wygra wojnę, domyslam tylko się że Amerykanie mają w tym swoją taktykę. Bo jeśli Rosja ma w planie cos więcej niż Ukraina, trzeba ją w tej wojnie oslabić już teraz a nie czekać, kiedy Rosja po szybkim nokaucie Ukrainy ruszy dalej. Jak widzimy są to wojenne szachy i dzisiaj tak USA jak Europa zyskuje na czasie. A w ogóle, swiat powinien się zastasnowić, bo przy tym tempie rozwoju wojennej technologii, nad naszym światem wisi kataklizm.
godzilla

Re: Czy grozi nam wojna?

Post autor: godzilla »

Ameryka jest tak zadluzona ze bez wojny nie ma szans na przetrwanie w swiecie gdzie Chiny beda mialy cokolwiek do powiedzenia... czyli smierc dla nas wszystkich w imie Szatana i jego slug w usa...
Reflex
Kontakt:

Bez sensu. To prawda że Ameryka przespala pewien okres, ale wciąż jeśli idzie o wojenny sprzet, jest nie do pobicia.
Samoloty, artyleria, kosmiczna broń jest ponad rosyjską możliwością.
Zobaczymy jaki będzie kolejny krok Rosjan, Putin twierdzi, ze czeka na Ukrainski ruch, decyzje etc.
Zobaczymy.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

a ja się obawiam, ze my w Europie nie zdążymy zobaczyć....

jedna rakieta, jeden pocisk na terytorium rosyjskim i i jesteśmy w czarnej dziurze- dupie.
Reflex
Kontakt:

Rozumiem Twoje obawy Sprawiedliwa, ale Rosjanie nie są tak niebezpieczni jak nam sie wydaje. W samej Europie mamy Francję i Anglię uzbrojone w nuklearną broń, nie mówiąc o USA, które mają "specjalne spojrzenie" na Rosję.
W ogóle dzisiaj użycie broni nuklearnej byloby kataklizmem dla calego świata i wszystkie strony zdają sobie z tego sprawę a ja czuję, że Putin jak Ameryka nie mialyby odwagi wywołać pieklo na ziemi.
godzilla

sprawiedliwy pisze: ndz cze 02, 2024 2:31 am a ja się obawiam, ze my w Europie nie zdążymy zobaczyć....

jedna rakieta, jeden pocisk na terytorium rosyjskim i i jesteśmy w czarnej dziurze- dupie.
To już się dzieje, dzisiaj, teraz...
godzilla

Kalbarczyk
Temperatura na świecie wyraźnie się podnosi. Lista krajów NATO, które pozwalają używać swojej broni w wojnie na Ukrainie przeciwko Rosji na terytorium Rosji, rośnie z godziny na godzinę. Dzisiaj, Rosja potwierdziła, że pierwsze himars-y z USA spadły na rosyjskim terytorium, mogę napisać, że jesteśmy już w nowym rozdziale tego konfliktu. Tak naprawdę, to Rosja ma teraz ruch do zrobienia, oczekiwałbym tego ruchu w miarę szybko. Byłbym naprawdę zdziwiony gdyby tego ruchu nie było. Jest możliwe, że wywiad rosyjski wie bardzo dużo, czytaj Rosjanie czekają na upadek ukraińskiego wojska, i tylko żołnierze krajów NATO są w stanie 'uratować' wojnę. Tego rodzaju sytuacja usprawiedliwiłaby 'czekanie' Rosjan. 20 tys. Francuzów, Polaków, Szwedów i innych, jest to dużo bardziej znacząca zmiana, plus oczywiście umożliwiłaby Rosjanom bezpośrednie ataki na tych żołnierzy, co pod względem propagandowym jest czymś co Rosja potrzebuje.
Chiny wysłały bardzo duży sygnał do świata, że nadchodzącą wojna nie będzie NATO przeciwko Rosji, tylko NATO przeciwko koalicji Chiny-Rosja i inne kraje. Ministerstwo Obrony w Chinach wydało oświadczenie, że; "Armia Chińska jest gotowa, razem z armią rosyjską, do obrony sprawiedliwości na świecie". Bardzo ciekawe użycie słowa "sprawiedliwość', nie często używane słowo w dzisiejszych czasach. Jeśli Chińczycy naprawdę wierzą, że walczą o 'sprawiedliwość', to kroku do tyłu nie zrobią nawet jednego.
Co to wszystko oznacza dla dzisiejszej sytuacji na froncie? Czekamy na ofensywę rosyjskiej armii od północy, od miasta Sumy w kierunku Kijowa. Jak już ona nastąpi, będziemy przyglądać się reakcji krajów NATO, jak daleko pozwolą Rosjanom wejść i czy będą próbować ich zatrzymać, no i oczywiście jak? Na ten moment, inicjatywa należy do Rosji, Rosja tej inicjatywy już nie odda. Ukraina wojnę przegrywa, żadne F16 im już nie pomogą, jedyne co im pomoże to żołnierze krajów NATO, i to dużo tych żołnierzy, kilka tysięcy to symbolika bez znaczenia. Najbliższe dni i tygodnie będą kluczowe dla całego konfliktu, ciągle myślę, że do jesieni powinniśmy zobaczyć upadek ukraińskiej armii.
Zapraszam, na mój YouTube kanał, jak co tydzień "niedziela Q & A". Trump w więzieniu, wojna na Ukrainie, wybory w Polsce, tematów jest dużo.

Zdjęcie dostanie Alex Jones, który informuje nas dzisiaj, że rząd federalny w USA zamyka mu całą stronę 'info wars' oraz przejmuje jego studio. Likwiduje całą jego pracę, jego całego życia. Alex Johns to żywa legenda anty systemu, człowiek od spisków i konspiracji, które to wszystkie (prawie) się sprawdziły.
godzilla

Jeśli Rosją zrobi ten krok to komu przy3.14erdolą najpierw? Ja myślę że jednak Polsce... A potem zobaczymy...
godzilla

Niemcy chcą przed agonią aktywować prawie milion rezerwistów... https://www.stuttgarter-zeitung.de/inha ... 80e98.html
Reflex
Kontakt:

Mam takie odczucie, że tutaj ktoś bardzo liczy, że opisywane przez siebie przewidywania sie sprawdzą.
Otóz ja sądze że częściowo tak, ale zakończenie bedzie zupelnie inne.
Rosjanie zagarną część Ukrainy i beda czekać na przyjęcie przez Ukrainę ich warunków. Wiedzą, że ani Amerykanie
ani Europa nie wezmą na siebie ciężaru wojny, tym bardziej, ze sami Ukraińcy mają obiekcje do Zelenskiego, że
jego opór wojny nie wygra i powoduje ogromne straty w gospodarce i cywilnej ludności.

Nie jestem w tym przypadku przeciwko Ukrainie choć historycznie ich nie kocham, ale popatrzmy realnie na ich szanse.
Są żadne. USA I Europa spelnily warunki pomocy i na tym koniec. Rosja swój cel osiągnela i czeka na Ukrainę do negocjacji.
Natomiast Europa sie obudzila i zaczela mysleć o swojej przyszości. Od teraz zbrojenia ruszą do przodu, Rosja i Chiny będą
pilnie obserwowane.
ODPOWIEDZ