upadek dolara już bliski...

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: upadek dolara już bliski...

Post autor: godzilla »

Ja ciebie nawet rozumiem. Alkoholizm i choroba dwubiegunowa z tymi ciągłymi depresjami to nie jest coś czego bym życzył każdemu wrogowi. Nie powinieneś łączyć alkoholu z lekami bo to się może kiepsko skończyć.
Życzę powrotu do zdrowia. Nie dziś, nie jutro, może kiedyś...
A najlepiej idź się zaszczep, to pomaga na wszystko. W telewizji mówili. Ostatnio modne są szczepienia na raka szyjki macicy. Niv to że po nich przychodzi rsk, faceci też się szczepią!
godzilla

Obrazek
Mija kilka dni od debaty Trump / Harris i temat nie chce odejść.
Wczoraj Trump oświadczył, że debat więcej już nie będzie, co mogę wytłumaczyć tylko w jeden sposób, nie mogli się dogadać co do warunków, a szczególnie moderatora.
Dzisiaj debata ciągle jest omawiana, ponieważ zaczyna brakować ... kotów.
Podczas debaty Trump zarzucił Harrisowej, że jej nielegalni emigranci jedzą koty w Ohio i w innych miejscach. Pan moderator natychmiast zareagował, że to nie prawda.
Dzisiaj już wiemy, że w miasteczku Springfield Ohio, znikają koty, świadków jest już tak wielu (wliczając policja), faktycznie koty są zjadane.
Okazuje się, że na Haiti, kot jest częścią diety.
Przyznam się, ilość 'memów' z kotami jaka pokazała się od momentu debaty, jest rekordowa. Mamy wszystko od; Trumpa ratującego koty z garnka, uzbrojone koty w karabiny, czy Harrisowej z kotami która przyjmuje imigrantów na granicy.
Internetem zawładnęły koty !
Moja pierwsza reakcja po debacie była, że debata nic nie zmieni, dzisiaj mogę napisać, że jednak powinna coś zmienić. Koty w naszej kulturze są na równi z psami, wierne domowe zwierzęta, nasi przyjaciele. Przywiązujemy się do tych zwierząt jak do własnych dzieci.
Czytam, że na jedno ulicy w Ohio brakuje 45 kotów, coś mi się wydaje, że Harrisowa na tej ulicy nie zdobędzie nawet jednego głosu, na chyba że od Haitańczyka, jeśli tam mieszka i ma obywatelstwo USA.
Kampania wyborcza w USA, obróciła się w kierunku zwierząt domowych które są jedzone przez nielegalnych imigrantów, tego tematu jeszcze nigdy nie było. Tego nie wymyśli żadna sztuczna inteligencja, na to się nie możesz przygotować. Trump musi przemalować swoje plakaty, więcej o kotach. To może być decydujący moment tej kampanii wyborczej.

Kilka słów o zlocie, ponieważ na "Futures Gold market" cena dzisiaj przekroczyła, $2600 USD. Głównym powodem są obniżki stóp procentowych przez ECB. Także mamy FED, ECB, BoC... wszyscy obniżają procenty, złoto może iść tylko w górę. Ja przewidywałem 2600 na koniec roku, jak BRICS zaskoczy nas w Kazaniu nowym pieniądzem, złoto powinno być ponad $3000 w styczniu.

Zdjęcie dostanie kot, zasłużył sobie.
Ja dzisiaj robię sobie przerwę, wracam jutro na YouTube.
Pan Dr. Hubert Czerniak zapowiedział się na expo w Gliwicach, bilety tutaj; networkexpopolska.pl
Jeszcze takiej imprezy w PL nie było !
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: pt wrz 13, 2024 1:26 pm tak uważam i
tak ja to widzę
w rzeczy samej...ja tez. Pozdrawiam ciepło
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: pt wrz 13, 2024 12:08 pm Jeśli to o czym piszesz na początku odnosi sie do słowa mołość w przytoczonym przez ciebie cytacie to przyznaję że powinienem ująć je w cudzysłowie. Bo nie o prawdziwej miłości pisałem a raczej o zaślepieniu.

Co do suwerena który wali drzwiami i oknami do urn to jest to efekt że im wmówiono iz mogą wpływać na politykę swego kraju.
Raz na cztery lata mogą sobie wyobrazić że coś znaczą i przez kolejne być szarą masą która nic nie znaczy.
Polityka powinna być na usługach społeczeństwa a jest w rzeczywistości elementem jego ucisku.
Idealnie jest to widoczne w NIemczech ale w innych krajach jest podobnie.
Dobry szachista planuje wiele ruchów do przodu, a światowa elita nie jest w tym gorsza bo ma całe zaplecze naukowe, medialne i finansowe.
Nic nie idzie na żywioł. Nie ma miejsca na nieprzewidziane wypadki. Nie tylko pojedynczy ludzie ale i całe społeczeństwa i ich rządy sa pionkami na szachownicy. Pionkami nie figurami.
Może ktoś powiedzieć chop sobie wymyślił ale to nierealne.
Czy jednak tak faktycznie nierealne.
Obecnie trwa wyścig na zadłużanie całych państw.
Kto udziela tych kredytów ?

Twierdzisz że piszę jak kaznodzieja ale to jedynie twoje odczucie na które nie mam wpływu.
Tak ja to widzę.
tak najdelikatniej, jak kaznodzieja, a kredytów to sobie państwa same udzielają drukując pieniądze.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: pn wrz 16, 2024 8:32 am tak najdelikatniej, jak kaznodzieja, a kredytów to sobie państwa same udzielają drukując pieniądze.
No to podobnie delikatnie nazwę i twoje pisanie bo głosisz na wiarę niby guru jakiejś sekty.

Jeśli twierdziśz że państwo same sobie udzielaja kredytów i same sobie oddaje z odsetkami to tak faktycznie nikt nie ma długów.
To znowu nas robią w balona w telewizorze mówiąc o zadłużeniu.
I jak im wierzyć.
godzilla

sprzedaz nowych samochodow w Niemczech spadla o prawie 28% w porownaniu do roku poprzedniego...
unia rosnie w sile a ludziom sie zyje dostatniej...
godzilla

Nahostkrieg: Russland, China und Iran sichern Libanon ihren Rückhalt zu
24 Sep. 2024 13:33 Uhr
Wojna na Bliskim Wschodzie
Rosja, Chiny i Iran gwarantuja Libanowi wsparcie...

bedzie wesolutko...
ODPOWIEDZ