Zbliża się konwencja partii demokratycznej w Chicago, będzie to moment być albo nie być dla demokratów.
Trwa jednak afera "Stolen Valor", która może pogrzebać demokratów wcześniej. Wspominałem o tym na moim YT streamie.
Kandydat na 'vice' Tim Walz okazał się zwykłym tchórzem, zrezygnował ze służby wojskowej na kilka tygodni przed wyjazdem na wojnę do Iraku. Przypisywał sobie stopień oficerski którego nigdy nie miał. Pokazują się także jego wypowiedzi z lat 2004-2007, gdzie powtarza on podczas kampanii wyborczej do kongresu, że był na wojnie w Afganistanie i brał udział w wojnie w Iraku.
Wygląda na to, że wczoraj CNN News wbił kolejny gwóźdź do trumny. CNN przeprowadził wywiad z Majorem Doug Julien, był to jego przełożony dowódca z czasów jak Tim Walz był członkiem GN. Doug Julien w sumie potwierdził oskarżenia, że Tim Walz jest tchórzem i złodziejem, bo przypisuje sobie zasługi wojskowe których nie ma.
Demokraci zapędzili się naprawdę do rogu, na tydzień przed konwencją DNC, mają na swoich rękach dość poważny kryzys. Szczerze muszę napisać, że Tim Walz tak naprawdę do nich pasuje, kłamca, złodziej, oszust, tchórz, brak honoru... to absolutnie definiuje dzisiejsze lewactwo, nie tylko w USA. Także "pasuje jak ulał' (tak moja Babcia mówiła) do grupy psychopatów która dzisiaj rządzi w USA.
Problem jest taki, że w listopadzie nadchodzą wybory i KW Trump ma naprawdę dużo pieniędzy, żeby zalać ekrany telewizyjne w Georgii, Penn St. czy Wisconsin informacjami, że Tim Walz to zwykły karierowicz i oszust, a to oznacza koniec demokratów. Z drugiej strony, wymieniać dzisiaj Tima Walz na 'nowego' VP, to byłby skandal bez precedensu w historii, no bo przecież Kamala Harris to też podmieniona w ten sam sposób karierowiczka, czytaj; KW Trump też to wykorzysta w swoich atakach i porostu ich zniszczy.
Także tak źle i tak nie dobrze.
Tym razem kontrola mediów im nie pomoże, tym razem dowożenie kart wyborczych nie będzie takie skuteczne. Tym razem wygląda to dobrze dla Trumpa.
Na ten moment, KW Harris o skandalu związanym z Tim Walz powiedział, że Walz się 'przejęzyczył' mówiąc, że był na wojnie i nosił karabin. To za mało, pytań o Walza będzie dużo więcej i jeśli Walz kłamał (a kłamał), to demokraci mają olbrzymi problem.
Jak już piszę o oszustach i kłamcach, to w USA rozkręca się afera związana z Oxford Gold Group. Firma ta zajmuje się rynkiem złota i wygląda, że upada i nie wywiązuje się z zamówień. Także proszę uważać, jeśli ktoś kupuje złoto lub srebro to tylko od renomowanych dealerów.
Ja dzisiaj przymierzam się do YT na temat kryzysu w Polsce. Wypowiedź Trumpa (mówiłem wczoraj o tym na YT) robi dość dużą falę, także wiadomość przebija się, że rzeczy zaczną się dziać już niedługo.
Zdjęcie dostanie oszust Walz, czasami same zakładanie tęczowych koszulek i uczestnictwo w marszach LGBTQ nie wystarczy w karierze politycznej, czasami trzeba coś sobą przedstawiać.