upadek dolara już bliski...

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: upadek dolara już bliski...

Post autor: pomorzak »

A ja sobie myślę, że to jest całkowicie obojętne kto w tym cyrku będzie robił za klauna.
Ludki będą się podniecać i brać za gardło i o to właśnie chodzi.
Jedno i drugie jest produktem tego systemu i na smyczy tych samych decydentów.
Jeśli popatrzeć na te postacie to jak wyjęte z cieniutkiego filmu.
Wyraziste kontrasty jak dla ociężałych intelektualnie odbiorców.
Maszynka propagandowa podkręca atmosferę szczując na jedno czy drugie.
Skołowany ludek dostaje do wyboru tego czy innego idola.

To czy dolar padnie czy też nie, ma znaczenie dla małych wyrobników bo elita kręcącą tym interesem sama tym steruje.

Przyznam, że spokojnie patrzę w przyszłość.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Godzilla znowu bedzie jęczal. On musi mieć kogoś na kim może wyżyć swój prymitywny charakter.
A widomo USA pokazalo mu środkowy palec .

"Izba głosowała nad czterema osobnymi projektami dotyczącymi przyznania 60 mld dol.(MILIARDÓW) na pomoc wojskową dla Kijowa, 26 mld dol. dla Izraela i pomoc humanitarną dla cywilów w strefie konfliktu, oraz 8 mld dol. dla Tajwanu i regionu Indo-Pacyfiku. Jak również nad pakietem dotyczącym sprzedaży zamrożonych aktywów rosyjskich, by pomóc Ukrainie w odbudowie.To tylko ostnie przyznania"

Caly świat korzysta z pieniędzy amerykanow, najbogatszego państa na świecie,tylko godzilla wali w spodnie i na forum pieprzy kretynizmy.a Zwsze byl taki i umrze glupi
pomorzak

Reflex pisze: pt sie 30, 2024 2:16 pm Caly świat korzysta z pieniędzy amerykanow,
Obrazek
Reflex
Kontakt:

Godzila wciagnij oddech:
Jesteś glupi jak cep w czasie mlocki. Ja tu siedze co drugi dzień cos kupuję i nic mi nie przeszkadza.
Ani polityka, ani Trump, ani cena ani tuman godzilla. Malo tego, towar zamawiam na komputerze podaje godzine i o zamowonej godznie w tym samym dniu dostawa jest pod drzwiami. Korzystam z nawiekszego sklepu na swiecie' Wolmart. Oczywiscie jestem czlonkiem Walmartu a dostawa tania jak barszcz. Jesli kupuje coś poza żywnoscią,przysylaja do dwóch bez oplaty za przesylkę, ale to jest Ameryka pajacu

A teraz do rzeczy.
Rosja jest najwiekszym napastnikiem na świecie, co pare lat się odzywa. Więc Ameryka ma idealny plan.
Jak Rosja sie ruszy ze swoim arsenalem, to USA zaatkowanej stronie wysyla pomoc, sprzet i amunicje.
I tu jest Amerykanski geniusz. Rosja w tej chwili walczy przeciwko najlepszemu sprzętowi Amerykańskiemu za kilka miesiecy np Rosja zostaje powaznie oslabiona na ileś lat, A amerykanie dalej sobie fruwaja z uśmiechem pod nosem. Amerykanie nie giną, Ameryka nie jest zniszczona. Oczywiscie to jest tylko jedna z taktyk, ale tak to wyglada. Nie masz pojęcia ile taktyk i sztuczek używa madry kraj, wciąż bez dużej ludzkiej straty.
Ale do kogo ja piszę? Geniusz z oślimi uszami i prymitywną narracją, a pomorzak??? Hahahaaa, tak jak z Covidem.
pomorzak

Reflex pisze: pt sie 30, 2024 5:03 pm
A teraz do rzeczy.........
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
godzilla

Post autor: godzilla »

Od czasu do czasu drapiąc się po jajach...
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: pt sie 30, 2024 2:13 pm

Przyznam, że spokojnie patrzę w przyszłość.

i tego się Pomorzaku trzymaj. Mimo powrotu Covidu, zawirowań giełdowych, oraz niestety ocieplenia i rosnącego zapotrzebowania na wodę.
Woda drożeje i to zauważalnie. Wszędzie w Pl, w Ch, i w innych krajach. Słusznie, gdyż woda jest bezcenna, bez niej to kicha....
bez energii także kicha...ze o zdrowym powietrzu nie wspomnę....
pomorzak

sprawiedliwy pisze: sob sie 31, 2024 3:48 am i tego się Pomorzaku trzymaj. Mimo powrotu Covidu, zawirowań giełdowych, oraz niestety ocieplenia i rosnącego zapotrzebowania na wodę.
Woda drożeje i to zauważalnie. Wszędzie w Pl, w Ch, i w innych krajach. Słusznie, gdyż woda jest bezcenna, bez niej to kicha....
bez energii także kicha...ze o zdrowym powietrzu nie wspomnę....
Covidem się nie martw bo walniecie sobie kolejne trzy dawki i będzie git.
Ja ograniczyłem spożycie masmediów i pomaga.
Zamiast się trząść, jak oczekują piewcy strachu, patrzę spokojnie w przyszłość. Czego i tobie zyczę.

PS
Obrazek
Reflex
Kontakt:

Obrazek
godzilla

Post autor: godzilla »

sprawiedliwy pisze: sob sie 31, 2024 3:48 am
Od 1.1.2024 płacę mniej za wodę... Tutaj woda należy jeszcze do Szwajcarów, nie jak w Polsce do...
ODPOWIEDZ