Chwalimy się co akurat podglądamy, nie co polecamy

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Vika

Re: Chwalimy się co akurat podglądamy, nie co polecamy

Post autor: Vika »

godzilla pisze: sob wrz 07, 2024 7:21 amuuuuups...
no co zrobię jak mam wyobraźnię zbyt plastyczna i niedobrze mi się robi od samego czytania ..

v.
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex pisze: czw wrz 05, 2024 6:19 pm Hm... W życiu przeczytalem dziesiatki książek.

Potem sie zakochalem i czytanie poszlo do lamusa. Żona, potem córka i wyjazd do Ameryki i tak się zakonczyla moja pasja czytania.

Podziwiam was...u mnie dzisiaj na pierwszym miejscu barek na wyciagniecie ręki, przy komputerze i spacer na kompie po calej kuli ziemskiej.
Jestem sam. żona zmarla 6 lat temu, córka bladzi po świecie. South Africa, England etc.
Nie mam czasu na czytanie, ale jest komputer na ktorym zwiedzam świat. Cudowny!!!
Coż, kazdy z nas ma wlasną ścieżkę zycia... Póki co kocham was rzygam godzillą i popijam czystą wyborową :D
Masz rację.. czlowiek, który przeczytał DZIESIĄTKI książek przez kilkadziesiąt lat i teraz nie ma czasu na czytanie bo "zwiedza świat" na ekranie komputer, pijąc gorzałę to faktycznie.... Do porzygania bohater pięknej bajki... Miałem kumpla, który robił pobnie... Trzy razy żonaty, siedział przed kompem, palił papierosy i popijał to najtańszą whisky... On miał raka, na którego umarł... I ja go rozumiałem bo chodzić już nie mógł a Anglicy płacili mu rentę, to co miał robić?
Ten tutaj pewnie w podobnej sytuacji tylko że qrewsko agresywny do ludzi, którzy próbują otworzyć mu oczy na to co się dzieje na świecie... Czego mu można zazdrościć? Tej nędznej wegetacji samotnego samca z flaszką w garści?
Można go tylko żałować że tak kończy.....
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Rewolucyjne spojrzenie na historie ludzkości, które kwestionuje nasze fundamentalne założenia dotyczące ewolucji społeczeństwa.

David GRAEBER i David WENGROW.
- NARODZINY WSZYSTKIEGO.

Książka niczym cegła , ponad 600 stron z przypisami.
Źródła nierówności w społeczeństwa.
WOLNI ludzie, pochodzenie kultur i nastanie prywatnej wlasnposci.
W niewoli i poza nią : zmienne możliwości polityki człowieka.

itd. itd.
jak dla mnie rewela, bo niby rzeczy znane, np Juwal Noach Harari tez napisał ciekawie, lecz w tej książce jest jakby innym okiem.
godzilla

Modlicie się do tego Harrari'ego... A jego idee i wam zagładę przyniosą....
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Po pierwsze pijany nie bylem od lat. Papierosów nie palę, Jest roznica miedzy drinkiem a chlaniem. Ale skąd godzilla może o tym wiedzieć. Ciemny glupi i wściekly.
Czy ja się kiedykolwiek czepialem czyjegoś życia? Nigdy. I nikt inny tego nie robi. Prywatna sprawa, ale prostacki cham godzilla nie ma pojęcia co to jest. Kultura? Nie dla niego.
Prawdopodobnie żona leje go po pysku :lol: , to się biedaczyna odgryza na czacie.
Tatarska menda, czyli syf, kila i mogila.

Jak pomyśli że Reflex pisze z Ameryki dostaje gorączki i ataku wścieklości.
Ja się śmieję.
Ten prymityw nie rozumie, że miejsce zamieszkania nie ma nic wspolnego z kulturą osobistą czlowieka. Czasem żal mi że nie mieszkam bliżej, naplulbym chamowi w pyszczysko.I to tyle narazie Bye, bye, you stupid and rude asshole.
Reflex
Kontakt:

Obrazek
godzilla

Siadaj do kompa, flacha w łapę i zwiedzaj świat, pijacka mordo...

Biały jeebany rasisto...
Reflex
Kontakt:

Hahaha,,,, Godzilla żalosny dupku. Zdechniesz szmato niedlugo. I sam, bedziesz temu winien.
A puki co caluj mnie tam gdzie światlo nie dochodzi...Nigdy mnie szmato nie przeskoczysz, za slabyś, NIGDY CAPITO! rozumiesz to?!
godzilla

Jakiś konkurs skoków jest? Nie wiedziałem.
Aż ciężko patrzeć na to co się z ciebie porobiło,
Musisz mieć jakieś cholerne kompleksy i żal do całego świata że los potraktował cię tak paskudnie. Ty ciągle walczysz przeciwko mnie, a ja nawet nie bardzo rozumiem o co. Rozumiem że jesteś rasistą i przeszkadza ci te 25% azjatyckiej krwi u mnie. A przecież ani dzieci mieć nie będziemy ani nawet całować cie nie zamierzam. Skąd tyle nienawiści rasowej u człowieka w XXI wieku?

Twierdzisz już po raz setny że ja ci czegoś zazdroszczę i mam wobec ciebie jakieś kompleksy. Otóż nie mogę mieć żadnych bo nic o tobie nie wiem. Ja tutaj mam wyższą emeryturę niż ty zarabiałeś. Cały czas stać mnie na wakacje w ciepłych krajach i to nie w trzygwiazdkowych hotelach...

Czego ci zazdrościć? Pomóż, bo bardzo bym chciał, a nie wiem czego!

Barek mam pełny a nie piję... Nie potrzebuję towarzystwa butelki do komputera, a świat zwiedzam w realu...
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

No dobra to pochwale kryminały Grzegorza Kalinowskiego.
Właśnie otrzymał kolejna nagrodę w konkursie
Paweł WIelopolski. pisze : Bardzo radosna wiadomość! Właśnie przeczytałem, że zdobył drugie miejsce w konkursie na najlepszy kryminał retro podczas V edycji Festiwal Kryminału Retro ..

Znam 10 książek tego autora, bawią, ciekawią, i przypominają lub nawet uczą historii, bo autor po mistrzowsku plecie watki i tka słowami treść tworząc tło historii wprowadzając czytelnika w wielka przygodę. Wyłazi z niego belfer owe skrzywienie zawodowe, ale na korzyść dla fabuły kryminału tak właśnie napisanego.
ODPOWIEDZ