Czlowiek to brzmi dumnie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Re: Czlowiek to brzmi dumnie

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: śr wrz 18, 2024 6:24 am To nie kpina a pytania były poważne.
Możesz odpowiedzieć albo i nie.
Twój wybór.
oczywiście, moj wybór, toteż pragnę Ci uświadomić, ze jednak kpisz, gdyż definicji świadomości jest w GPT, Wikipedii, Googlach w 3- a nawet 4 du.py.... jak mówią Ślązacy, a Ty się mnie pytasz robiąc sobie ze mnie jaja....
Twoje pytanie było co to jest Człowiek i dlaczego brzmi dumnie, i co to człowieczeństwo.
Odpowiadać internetowymi definicjami, czyli łopatologia stosowana, potrafi każdy baran.
Jeśli nie zrozumiałeś mojego przekazu, to albo kpisz, albo nie chcesz, albo nie jesteś w stanie. Wybierz sam. Twój wybór, skoro to nie kpina. Zreszta i Zreszta (bez reszty tez) jest mi obojętne co wybierzesz. Nie jestem ani antropologiem ani historykiem ani filozofem, a tym bardziej wykładowca jakimkolwiek.

Nieporozumienia internetowe są skutkiem niedokładnego czytania, bez empatii czy minimalnego wysiłku zrozumienia interlokutora. Łopatologia stosowana czasem trafia dobrze ale tez nie zawsze, jak i nie każdy interlokutor chce ujawnić wszystko i często pisze dość enigmatycznie, lecz nigdy jednoznacznie. Niestety porozumienie wymaga wysiłku umysłowego, a nie każdemu się chce i rabie siekiera, łopatą, ogniem, na oślep bez zastanowienia się głębszego w treść.... tak nawiasem, to ten stan - poziom świadomości ma tu swój olbrzymi udział.
Więcej tłumaczyć nie będę.

Pisząc, ze sąsiadka smażyła na piecu su sąsiadki dwa jajka na 4 osobowa rodzinkę, 1 dla pracującego ciężko męża, drugie dla dzieci i dla niej..... co zrozumiałeś?
Nie musisz odpowiadac, pytanie retoryczne.
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex pisze: śr wrz 18, 2024 7:01 am Kwestie finsnsowe są ważne dla każdego tumanie, ale nie na forum, To prywatna sprawaTy żalosny prostaku.
i znowu debilu nic nie rozumiesz...
w koncu kto komu czegos zazdrosci, ja tobie czy ty mnie?
pomorzak

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: śr wrz 18, 2024 7:44 am oczywiście, moj wybór, toteż pragnę Ci uświadomić, ze jednak kpisz, gdyż definicji świadomości jest w GPT, Wikipedii, Googlach w 3- a nawet 4 du.py.... jak mówią Ślązacy, a Ty się mnie pytasz robiąc sobie ze mnie jaja....
Żale i uprzedzenia nigdy nie były dobrą podstawą do rozmowy więć pozwolę sobie ją zakończyć z mojej strony.
Może faktycznie lepiej będzie rozmawiać z Wikipedią.
Temat dla mnie był dość ciekawy i pewnie do niego wrócę ale już w formie monologu bo podchody i osobiste wycieczki jakoś mnie nie interesują.
Pozdro.
sprawiedliwy

pomorzak pisze: śr wrz 18, 2024 10:17 am Żale i uprzedzenia nigdy nie były dobrą podstawą do rozmowy więć pozwolę sobie ją zakończyć z mojej strony.

zakonczyyc? możesz zawsze, ale podkreślam, z mojej strony nie ma ZADNYCH żali ani uprzedzeń nie ma, wiec nie wiem skąd takowe wnioski, które tylko dowodzą o nieporozumieniach. Tez pozdrawiam, wyjeżdżam i nie wiem jak będzie z internetem.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Sprawiedliwy, dokąd wyjeżdzasz i na jak dlugo..jeśli wolno zapytać.
sprawiedliwy

Reflex pisze: śr wrz 18, 2024 10:54 am Sprawiedliwy, dokąd wyjeżdzasz i na jak dlugo..jeśli wolno zapytać.
i rozczaruje tego czy tamtego, ale jeszcze nie na tamten świat, nie do Hadesu, jakby sobie niektórzy chętnie dopowiedzieli lub pomyśleli. Glos w referendum oddany w gminie, bo można tak zrobić przed weekendem. Nie wiem jak i kiedy i gdzie będę bawić się internetem, bo łącza i zasięg będzie różny. Nie jade na jakiś statek turystyczny, nie lubie spędów turystycznych ani hoteli z 100 pokoi. . Na polowanie tez się nie wybieram, aczkolwiek prawie pod domem łażą mi wilki, zające, lis (jeden jest) i sporo saren, jeleniowatych, licencja na polowanie kosztuje nawet nie 2 tys fr. na sezon. Podobno mnóstwo ludzi zapłaciło bo chcą zapolować na wilka, gdyż rozmnożyły się dość licznie, jest kilka stad w okolicy i podchodzą pod domostwa. Przed chwilka bezczelnie przebiegły przez polane 3 wilki, jakieś 500-600 metrów od mojego miejsca.
Reflex
Kontakt:

, Więc powiedz chociaż na jak dlugo?
sprawiedliwy

tego nie wiem, sama nie wiem, wszystko zależy od "Eli* eli to, eli tamto. Jako wolny, niezależny ptak zależy od "chwili". inaczej mówiąc może 2 tyg, może miesiąc ale chyba nie dłużej niż dwa miesiące, żeby zdążyć przed wielkim śniegiem.
godzilla

Post autor: godzilla »

Biedny ten reflex będzie... Nie będzie miał wsparcia w atakach i nagonkach...
Będzie pewnie dalej oskarżał ludzi bezpodstawnie o wszelkie zbrodnie, które w delirium tremens widzi każdej nocy...

Kto biednego wspomoże, kto wirtualnie przytuli do łona?🤔
Reflex
Kontakt:

Co za biedny idiota. Nas.ane we lbie.
Ani jednej z męskich cech.
ODPOWIEDZ