Mimozami jesień się zaczyna
-
Re: Mimozami jesień się zaczyna
No właśnie ,,,, mam wątpliwości czy kobieta jest lepsza, i czy dlatego ze jest spychana....? może z tym spychaniem, popychaniem, pchnięciem, byłabym sceptyczna
właśnie mam ranna dłoń, niby się sama wyrżnęłam jak długa w lesie na kamieniu lub korzeniu, ale..... mężczyznom się takie głupie upadki nie zdarzają.. ot, co! ... natomiast gdy trzeba zająć się rana, oczyścić ,opatrzyć, to jeśli mężczyzna nie zemdleje w miedzy czasie na widok strumienia krwi i poharatanej ofiary, mężczyzna mimo ze ma jodynę na wprost nosa to jej nie widzi, po prostu zwyczajnie nie widzi.....Kobieta z zimna krwią , dosłownie i w przenośni, wygrzebie z rany piach, wyczyści , wyszoruje mydłem antybakteryjnym, a następnie znajdzie te nieszczęsną jodynę.
właśnie mam ranna dłoń, niby się sama wyrżnęłam jak długa w lesie na kamieniu lub korzeniu, ale..... mężczyznom się takie głupie upadki nie zdarzają.. ot, co! ... natomiast gdy trzeba zająć się rana, oczyścić ,opatrzyć, to jeśli mężczyzna nie zemdleje w miedzy czasie na widok strumienia krwi i poharatanej ofiary, mężczyzna mimo ze ma jodynę na wprost nosa to jej nie widzi, po prostu zwyczajnie nie widzi.....Kobieta z zimna krwią , dosłownie i w przenośni, wygrzebie z rany piach, wyczyści , wyszoruje mydłem antybakteryjnym, a następnie znajdzie te nieszczęsną jodynę.
Radzę na ranę Betadine w maści oraz wcześniej octeni sept.
Colagen w diecie.
almagus
Colagen w diecie.
almagus
-
Milo, dzięki. uz dziś , właśnie mam rivanol, pasty ściągające, i gojące, oraz maść o trzech działaniach z antybiotykiem włącznie.
trochę jestem zakręcona.
dam znać.
trochę jestem zakręcona.
dam znać.
Jestem przerazony. Gdzie Cie kobieto diabli zaciągneli? Do lasu? Wiem jestes tam ostatni raz ja tam przezylem mlodość.
Trzymaj się... ja jestem blisko Ciebie, Ty wracaj do domu.
Trzymaj się... ja jestem blisko Ciebie, Ty wracaj do domu.
-
Uff, goi się jak na psie, ale jeszcze się nie zagoiło, bo paskudne to miejsce. Usprawiedliwia mnie z nieużywania dłoni prawej.
Jesień cudna, ciepła kolorowa. Koi ból po stracie kolegi. Pogrzeby nawet w tak kolorowa i słoneczna jesień są smutne i płaczliwe.
Nie chętnie chodzę na cmentarze i tam przebywać nie chce, póki nie musze, a przecież będę tam tak czy siak.
Obdrapany samochód jakoś przestał mi przeszkadzać bo w sloncu prawie nie widać otarcia. Trochę gimnastyki z OC sprawcy i wszystko będzie dobrze...
pozdrawiam ipolecam zaczynać dzień od uśmiechu i radości.
..
Jesień cudna, ciepła kolorowa. Koi ból po stracie kolegi. Pogrzeby nawet w tak kolorowa i słoneczna jesień są smutne i płaczliwe.
Nie chętnie chodzę na cmentarze i tam przebywać nie chce, póki nie musze, a przecież będę tam tak czy siak.
Obdrapany samochód jakoś przestał mi przeszkadzać bo w sloncu prawie nie widać otarcia. Trochę gimnastyki z OC sprawcy i wszystko będzie dobrze...
pozdrawiam ipolecam zaczynać dzień od uśmiechu i radości.
..
Cieple i optymistyczne. Milo cztyać, że przezywasz radośnie. Bielsko Biała to to trzecie najciekawsze miasto w Polsce, Cześciowo dzieki otaczajacych miasto pieknych gór i jezior.Kiedy wracasz i jak z nogą?
Sikajacegp chloprzyka w murze pod zamkiem odwiedzilaś? Podobno byla ulica Dzierzynskiego zamknieta dla ruchu samochodowo, otwarte kawiarenki. Ja juz tego nie zobacze. Mieszkalem na Zlotych Łanach.
Uważaj na siebie.
Sikajacegp chloprzyka w murze pod zamkiem odwiedzilaś? Podobno byla ulica Dzierzynskiego zamknieta dla ruchu samochodowo, otwarte kawiarenki. Ja juz tego nie zobacze. Mieszkalem na Zlotych Łanach.
Uważaj na siebie.
-
nie znam tej dzielnicy osiedlowej mimo pięknej nazwy. Kiedyś były w BB tramwaje i marzeniem był ostatni przystanek w Lasku, dziś Peron jest sympatyczna knajpka młodzieżowa... jest włoska restauracja, dobre sklepiki. A rzeźby Mietka znam (nie tylko te kamienne w mieście), jak i znałam jego pracownie w Straconce. Niestety on sam juz renowacji swoich rzeźb nie dożył. Umarł w Krakowie bodaj 2 lata temu. Jedna jego drewniana rzeźbę mam u siebie w środku Alp oraz 2 obrazy jego małżonki. Łapka się goi. Patrzę pod nogi, nie oglądam się za przystojnymi chłopakami.... bardziej uważać na siebie nie potrafię
Hahahaha, siadaj i pisz. Jak ja Ci zazdrosze. Las Cyganski... Garaże gdzie peezestaly wjezdzac tramwaje. Stefanka i tor saneczkowy gdzie o malo sie nie zabilem. Zapieprzalem na brzuchu na prywatnych sankach. Hahaha...
Jak ja Ci zazdroszcze, tylko ta noga. Dbaj o siebie mila, uważaj żyje się tylko raz.
Jeśli jestes z mężem pozdrów go serdecznie.
Jak ja Ci zazdroszcze, tylko ta noga. Dbaj o siebie mila, uważaj żyje się tylko raz.
Jeśli jestes z mężem pozdrów go serdecznie.
-
Maz 3 razy w tygodniu biegiem na Kozia Gore... zaczyna od zajezdni w Cygańskim. ... Świetne to miejsce do życia. Ale.... teraz gdy sezon grzewczy to jednak jakość powietrza jest fatalna. Szkoda,. Jutro cmentarze... spotkania rodzinne nad grobami. Chyba tylko w PL jest taki obyczaj. No i wspólny obiad.
Ma być jutro 18 stopni, wiec przeglądu futer na cmentarzu nie będzie. Ale... o żywych nie zapomnimy, jak co roku odwiedzimy 97 letnia taka niby ciotunie. Będzie herbatka i ciasteczka. Tradycyjnie.
Byliśmy w kinie na filmie "Ostatnia wyprawa. Wanda Rutkiewcz". właściwie dokumentalny film. Dobry. Ciekawy. Wypowiada się R. Messner i wielu polskich himalaistów. Matka i siostra W.R. a ciekawostka jest, ze matka ma 100 lat wiec może i Wanda Rutkiewicz żyje gdzieś .....miałaby teraz 80 z małym hakiem.
Ważne, ze sama opowiada po co się wspinała, dlaczego miała takie "marzenie" by w ciagu roku zdobyć wszystkie 8 tysięczniki.
Juz zaczynam myśleć o pakowaniu walizki oraz kupieniu podgrzybka suszonego, barszczu, żuru itd...
Ma być jutro 18 stopni, wiec przeglądu futer na cmentarzu nie będzie. Ale... o żywych nie zapomnimy, jak co roku odwiedzimy 97 letnia taka niby ciotunie. Będzie herbatka i ciasteczka. Tradycyjnie.
Byliśmy w kinie na filmie "Ostatnia wyprawa. Wanda Rutkiewcz". właściwie dokumentalny film. Dobry. Ciekawy. Wypowiada się R. Messner i wielu polskich himalaistów. Matka i siostra W.R. a ciekawostka jest, ze matka ma 100 lat wiec może i Wanda Rutkiewicz żyje gdzieś .....miałaby teraz 80 z małym hakiem.
Ważne, ze sama opowiada po co się wspinała, dlaczego miała takie "marzenie" by w ciagu roku zdobyć wszystkie 8 tysięczniki.
Juz zaczynam myśleć o pakowaniu walizki oraz kupieniu podgrzybka suszonego, barszczu, żuru itd...
Kiedy czytam Twoje wrazenia, tęsknota ściska gardlo. Nie wiem czy pamietasz okreslenie "u gendzera"-to nastepny przystanek tramwajowy z Cygańsiego Lasu. Tam mieszkalem nad rzeką Olszowką, lepiej nie wspominac..
Poznej z żoną zamieszkalismy na Zlotych Łanach.
To może nie tęsknota ani sentyment,,, Jedno i drugie. Dzisiaj moja córka obija się miedzy South Afryką a Anglią a ja niestety wdowiec sam w USA.Ale politycznie ważny.
Poznej z żoną zamieszkalismy na Zlotych Łanach.
To może nie tęsknota ani sentyment,,, Jedno i drugie. Dzisiaj moja córka obija się miedzy South Afryką a Anglią a ja niestety wdowiec sam w USA.Ale politycznie ważny.