Pod koniec września południowo-wschodni obszar USA nawiedził niszczycielski huragan Helene. Zgodnie z najnowszymi statystykami, w wyniku klęski żywiołowej życie straciło 227 osób, a ponad 700 tys. Amerykanów wciąż nie ma dostępu do prądu. Wesprzeć poszkodowanych rodaków postanowiła Dolly Parton. Legenda muzyki country ogłosiła, że przekaże 1 mln dolarów na rzecz ofiar kataklizmu.
To mój dom. Bóg był dla mnie dobry, podobnie, jak społeczeństwo. Jeśli tylko mogę w jakiś sposób się odwdzięczyć, zawsze jestem gotowa to zrobić. Chcę czuć, że wykonuję swoje zadanie, że robię to, co do mnie należy” – powiedziała Parton. Gwiazda skierowała przy tym słowa wsparcia do Amerykanów, którzy w wyniku klęski żywiołowej stracili dorobek życia. „Wiem, że łatwo powiedzieć: +Wszystko się ułoży+, gdy sytuacja wygląda naprawdę źle. Możemy jedynie zapewnić, że jesteśmy z wami, kochamy was i mamy nadzieję, że wszystko rzeczywiście wkrótce się ułoży. Oraz że zrobimy, co w naszej mocy, aby tak się stało” – wyznała 10-krotna zdobywczyni nagrody Grammy.