Polska coraz silniejsza i bogatsza.

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Polska coraz silniejsza i bogatsza.

Post autor: Reflex »

"Polska miała rację". Były ambasador mówi, co myśli o naszym kraju

Pierre Buhler, były ambasador Francji w Polsce, podkreśla, że w jego ojczyźnie dostrzega się rosnącą rolę Polski w Europie. Według niego aktualnie trwa "polski moment", o którym postanowił opowiedzieć rodakom. Buhler wydał właśnie we Francji książkę "Polska historia ambicji. Zrozumieć polski moment".
sprawiedliwy

Re: Polska coraz silniejsza i bogatsza.

Post autor: sprawiedliwy »

tja, w każdym razie, jak te ami się wycofają to zwiewam gdzie pieprz rośnie...
godzilla

Post autor: godzilla »

Jak zwykle debil pieprzy farmazony...
Byłeś kiedyś w USA głąbie? Może coś o sytuacji w tym kraju napiszesz, jak to dolar idzie w górę a ludziom się żyje dostatniej?
Reflex
Kontakt:

Nie moge pisac godzilatko, wiem ze bardzo cierpisz. Jutro bede szczesliwy ci wyjsnic
jaki z ciebie glupi i nie myty k***s 😆.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Reflexie, sytuacja jest kalejdoskopowa,
tu nie ma co strzępić klawiatury,
ja tylko pojąć nie mogę, ze "ten facet". aż tyle może , jednoosobowo i bez sprzeciwu,.... ledwie 100 lat minęło od pojawienia się podobnego szaleńca.... teraz ten absolutyzm mnie niepokoi, bo wszyscy się przyglądają....
godzilla

Post autor: godzilla »

Kalbarczyk Artur
Dzisiaj już wiemy, że Trump odwrócił swoje cła na 90 dni, żeby ratować system przed upadkiem.
Plan Trumpa polegał na tym, że reakcja (spadki) na giełdzie, miała spowodować ruch w stronę amerykańskich obligacji. Tak się jednak nie stało, oprocentowanie tych obligacji najpierw faktycznie spadło (3.99%), tylko po to, żeby po kilku dniach się podnieść do poziomu 4.7% na 10 letnich. Do tego dostaliśmy, znaczne wzrosty cen złota, oraz znaczny spadek wartości dolara, plus upadek wartości indeksów.
Ta kombinacja oznacza strukturalne pęknięcia całego systemu. Trump został zmuszony do wycofania się ze swoich taryf, pod groźbą rozpadu systemu.
Problem jaki jest dzisiaj, to sytuacja zbyt dużo się nie zmieniła. Zmiana decyzji Trumpa o cłach powstrzymała spadki na giełdzie, na jeden dzień, wczoraj dostaliśmy kolejne 1000 pkt. na minusie. Wartość USD ciągle spada, ceny złota właśnie przekroczyły $3200 USD. Czytaj, żeby ten kierunek zatrzymać potrzebny będzie FED. Bez ingerencji FEDu system będzie miał problem przetrwać. Wejście do akcji FEDu , będzie oznaczało nowy rozdział w trwającym kryzysie. Trudno jest mi przewidzieć co dokładnie zrobi FED, jeśli FED będzie ratował system 'za wszelką cenę', to to oznacza poważny spadek wartości USD (a co za tym idzie, wzrost cen złota). Dolar już zaczyna być słaby, FED może dobić wartość USD i zacznie się kryzys, że bez kozy i kamienia się nie obejdzie.
Dzisiaj będzie ważny dzień, złoto, rynek obligacji, widzą kryzys na horyzoncie, jeśli 'equities market' dołączy do grupy, spawy mogą bardzo znacznie przyspieszyć. Na ten moment Future Markets pokazuje 100 pkt. na plusie, czyli spokój, mamy jednak cały dzień, niczego nie wykluczam.
Jeśli dzisiaj, z tego wszystkiego zrobi się panika na giełdzie, wieczorem będzie YT.
reflexa nie interesuje sytuacja w USA bo on tam nigdy nie byl...
Reflex
Kontakt:

HAHAHAHAAAAAA Ty biedaku, zalosna gnido.Wez sie powies co? TY idiotyczna zazdrosnico.
Dopiero pisal prosbe o usuniecie z forum i juz szmata placze. Hahahaha
Ja to mam w dooopie ale ty szmaciazu UDOWODNIJ!!! Co Twoje slowa sa warte? GOWNO!
Reflex
Kontakt:

Tak mam gdzies sytuacje w USA. Nie mam zadnej mozliwosci i nie szukam bo to co kretyn Trump wyprawia to jest cyrk. Amerykanski godzilla :lol: Czekam cierpliwie az go wywala na zbity pysk.
Reflex
Kontakt:

Ja bym sie bardzo wstydzil na miejscu godzilli. On tak bardzo chcial byc "Jankesem" niestety. nie chcieli takiego dupka. A po Reflexa, (miedzy innymi, bo bylo nas kilkudzieciu) prezydent Regan poslal zaproszenie.
Na godzille nawet nie spojrzeli.... Bo niby po co??? Pewnie boli co? hahaha. Godzilla powinien zrozumiec, dziadostwa nikt nie zaakceptuje.A Ty jestes zwyklym gnojem. Pluje mu prosto w glupi pysk.
A teraz spierdalaj do dziury.
Reflex
Kontakt:

Wiem ze to bylo wulgarne, ale atakowal wulgarny czlowiek. Jesli ta szmate mozna nazwac czlowiekiem.
W zyciu nie widzialem takiej swini jak godzilla.
ODPOWIEDZ