Czy wiecie, ze ?

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Czy wiecie, ze ?

Post autor: sprawiedliwy »

Katowice są ponoć najfajniejszym miejscem do życia, (oficjalna ankieta ). to fakt, są zielone, nawet bardzo zielone, są czyste, są wygodne, nie są za drogie, kulturalnie są bardzo na czasie, tam się stale cos dzieje. To juz nie miasto gdzie biały kołnierzyk po 4 godzinach był czarny, a ręce dziwnie brązowe, bo wszystko było pełne sadzy węglowej. To juz nie zapyziałe centrum, bo każda dzielnica zadbana. Nie ma się gdzie i czego wstydzić.
Miasto z okazji 160 urodzin otrzymało cos niesamowitego, w starej części Katowic na starej ulicy DWorcowej pod odnowionymi starymi halami dworcowymi Starych Katowic pojawiła się rzeźba! .
https://www.facebook.com/reel/1440956897212040

Nieziemska rzeźba. Byk, jak byk inspirował wiele miast, Turyn i ponoć N Y tez maja byka tyle , ze nie TAKIEGO byka.
Bo ten byk jest specjalny, nieziemski. Oczywiście malkontenci znajda się zawsze, frustraci i narzekacze "zawodowi"

Pan G. Chudy (autor śląskich Bebokow, diabełków ) napisał :
....... Olbiński - jest magia, jest koncept, jest symbol, jest świetne przesłanie. Dwie silnie ściśnięte dłonie pokazują, że zgoda i współpraca dają siłę, która potrafi dynamicznie rozpędzić miasto. I taki wizerunek chcą pokazać Katowice - i to jest dobre

koncert Comy. W ostatnim utworze "Los, cebula i krokodyle łzy" Rogucki zaśpiewał:
"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot
Niech się durnie trują jadem oszczędź sobie złego"
Reflex
Kontakt:

Re: Czy wiecie, ze ?

Post autor: Reflex »

Zaskoczylas mnie, wzruszajace...
sprawiedliwy

czy wiecie, ze
niecierpliwie czekamy na narodziny u Pomarzaka ?
Reflex
Kontakt:

Ja czekm cierpliwie :mrgreen:
sprawiedliwy

a tymczasem, umarł Bob Redford.
Ładna morda była
, nawet gdy juz był w wieku 77 lat nakręcił film =Wszystko stracone= (All Is Lost) nakręcone w 2013 roku, R. Redford skończył był właśnie 89 lat w sierpniu.
Nie widziałam wszystkich jego filmów ale i tak mocno wrył się w moja pamięć w każdej granej roli.
powiało smutkiem, mimo wszystko!
sprawiedliwy

Kibicuje regatom dookoła świata. https://clipperroundtheworld.geovoile.com/2025/viewer/

mam konkretnie komu, na jachcie UNICEF. płynie Szwajcarka, lekarz... załogi są międzynarodowe, bandery także.

Moja sąsiadkę oblazły dwie meduzy w morzu Śródziemnym. Teraz leży tu w Alpach z biegunka, temperatura i wymiotami.

Mlodziuta łyżwiarkę, nadzieje tyrolskiego sportu , najechała ciężarówka nie wyhamowując przed światłami. 15 letnie śliczne. dziecko.

a tak w ogóle to ciepełko, blöekit nieba, krystaliczne powietrze, ZYC się chce, nie umierać !

a co tam z tym Secundusem Pomorzaka ?
sprawiedliwy

Dziwny zrobil się świat, jeszcze dziwniejszy niż za życia pokolenia Kolumbów, które doświadczyło II wojny Św. Pommortzak ma o tyle racje, ze rzeczywiście niektóre rzeczy - sprawy stanęły na głowie

Wczoraj lotnisko genewskie zostało sparaliżowane, nikt nie wie dlaczego ani co się właściwie stało, komunikat w "prasie". był po prostu nieco bzdurny.
Loty odwołane , pasażerowie odesłani bądź do domu bądź do hotelu, gdzie juz miejsc nie było...Chaos totalny! skoro taki chaos na ziemi to boje się o chaos w powietrzu. Tak było, jest, na wielu lotniskach... Co się dzieje?
Współczuję wszystkim którzy musza. gdzieś lecieć.... to juz nie na moje nerwy.

A w lesie ? w lesie chyba budzą się grzyby, bo popadało...
Reflex
Kontakt:

Ja nie jstem zaskoczony sytuacja w Europie, choc Rosja podobno grupuje wojska w Bialorusi nad Polska granica.
Jednak zdaje mi sie, ze to narazie sa chaotyczne przypuszczenia. W ogole prasa stara sie wykorzystac sytuacje dla swojej popularnosci.
sprawiedliwy

a czy wiecie, ze

Historia.org.pl 🇵🇱
@historia_org_pl
·
27s
Czy można w jakiś sposób wpłynąć na portale, które z obrzydzania posiadania dzieci uczyniły dochodowy click bait? Idziemy jak Rzeczpospolita Obojga Narodów ku przepaści. RON wykończyło liberum veto, a III RP zaraz wykończy demografia

Rafał Mundry
@RafalMundry
·
Sep 23
GUS:
W lipcu urodziło się: 22,5 tys dzieci (23,3 tys rok temu)
Zmarło 32 tys osób (34,3 tys rok temu)

W ciągu roku o 170 tys. więcej osób zmarło niż się urodziło.
sprawiedliwy

Ganges przechodzi kryzys. Największy od 1300 lat
Recent drying of the Ganga River is unprecedented in the last 1,300 years.

Gigantyczne lodowce Pamiru zaczynają przegrywać z klimatem

Lodowce Alp cofają się w zastraszajacym tempie.

Tak jakby sobie wyścigi zrobili, kiedy które zniknie pierwsze...
ODPOWIEDZ