Zapraszam na swieza rybke

O wszystkim i o niczym nocne Polaków rozmowy.
tekajot

Re: Zapraszam na swieza rybke

Post autor: tekajot »

wiara i s pisze:to tylko ironia
Panie WiS, pan to jest ironia. Jedna wielka ironia losu. Szczególnie w tym fartuszku służbowym przed złomem czołgowym. I na tych pańskich fotkach z prominentami - od Kardynała do czapeczkowych. Umie się pan ustawić, to znaczy nie wiem czy umie ale usiłuje pan nam tu pokazać że umie. Tylko że, ten co umie się ustawić i na dodatek jest(uwierzmy w to) pilotem prywatnych odrzutowców dla "biedaków", oczyszczone łososie ma dostarczane do domciu przez umyślnego. Samemu nie ślęczy nad haczykiem(o! ku..wa, znów sie ukłułem!) aby założyć ziarenko kukurydzy czy kuleczkę ciasta tylko buja się w hamaku na jachcie popijając egzotyczny koktail (wg receptury pana Reflexa) i spogląda na jezioro lub na ciepłe wody oceanu czy zatoki.
A pan co? Pozorant i tyle. Pięć 20 kilogramowych łosososi na 30 centymetrowym talerzu nam pokazuje.
Kit panie WiS to w okna a nie nam w oczy.
No i ten pański ekskluzywnie salonowy język konwersacji.
godzilla

Post autor: godzilla »

tekajot pisze:A pan co? Pozorant i tyle. Pięć 20 kilogramowych łosososi na 30 centymetrowym talerzu nam pokazuje.
Kit panie WiS to w okna a nie nam w oczy.
no wlasnie tez sie zastanawialem czy mi cos na oczy siadlo bo te rybki to mi najwyzej na 1-3 kg wygladaly... no ale moze oni tam z metrowych talerzy jedza... w koncu to hameryka...
wiara i s

Post autor: wiara i s »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Oj oj Godzilla krzeselko ogrodowe tez pomniejszylem dla niepoznaki :lol: :lol: :lol:

Sluchaj t oj wyjdziesz :lol: :lol: :lol:

ironia losu to jestes ty tekajot we wszystkim co widzisz na talerzykach :lol: :lol: :lol: i co robisz

u nas takie talerzki nazywaja sie stoliki ogrodowe :lol: :lol: :lol: :lol:
tekajot

Post autor: tekajot »

wiara i s pisze::lol: :lol: :lol: :lol:

ironia losu to jestes ty tekajot we wszystkim co widzisz na talerzykach :lol: :lol: :lol: i co robisz

u nas takie talerzki nazywaja sie stoliki ogrodowe :lol: :lol: :lol: :lol:
Faktycznie dałem ciała z tym talerzykiem. Dlatego za ten talerzyk:
PRZEPRASZAM, ZWRACAM HONOR I ODSZCZEKUJĘ

To te amerykańce mocne te stoliki ogrodowe robia 5 x 20 kg = 100kg. U nas w Polsce gdyby jakas sredniej wielkości tancerka chciała zatańczyć to z pewnościa by sie zarwał pod nią. Stówy nie wytrzyma.

Nie zgadzam sie na nocne łowy łososi idących na tarło po to aby napchać sobie brzuchy ikrą. Nawet jeśli nie jest to zabronione. Ludzie radzieccy w tenże sposób wytępili w Morzu Kaspijskim prawie całe pogłowie jesiotra. A qutasy na zachodzie popijali szampana z kawiorem.
wiara i s

Post autor: wiara i s »

tekajot pisze:Nie zgadzam sie na nocne łowy łososi idących na tarło po to aby napchać sobie brzuchy ikrą.
i masz do tego prawo :)

ale warto czasem tez poczytac dlaczego mozna i co w zamian

jesli chodzi o jankesow to maja chopla na punkcie ochrony srodowiska(zwykli ludzie)

w USA nie zobaczy sie wedkarza ktory myjac rece w naturze uzywal detergentow to taki maly przyklad itd itd
8-)

milego dnia
godzilla

Post autor: godzilla »

tekajot pisze:Faktycznie dałem ciała z tym talerzykiem. Dlatego za ten talerzyk:
PRZEPRASZAM, ZWRACAM HONOR I ODSZCZEKUJĘ

To te amerykańce mocne te stoliki ogrodowe robia 5 x 20 kg = 100kg. U nas w Polsce gdyby jakas sredniej wielkości tancerka chciała zatańczyć to z pewnościa by sie zarwał pod nią. Stówy nie wytrzyma.
ja bym tak szybko nie odszczekiwal....
spojrzmy na ta fotke

Obrazek

facet na tej stronie pisze ze ryby, ktore lapali wazyly od 18-20 kg
http://www.pescaebro.com/palometa_d.html

rybka na fotce ma spokojnie ok. metra dlugosci...

patrzac na te rybki nie widac ile maja dlugosci ale jesliby mialy z lbami po metrze dlugosci to noz
musialby miec ze 40 cm...
Obrazek

czyli trzonek musialby miec ze 20 cm dlugosci... ja rozumiem ze Amerykanie WSZYSTKO maja dluzsze (patrz przypadek reflexa) ale bez przesady z tymi trzonkami... takie to maja oboscieczne miecze dwureczne a nie noze kuchenne...

rybki na fotce mialy (podobno) prawie do 25 zywej wagi, wiec.......?
almagus

Post autor: almagus »

Ja na tym talerzu widzę pstrągi.
U wędkarzy znane jest powiedzenie, przywieźli, rzucili, to złapałem i stąd ten kawior.
Łapcie jak rzucą świeże, bo warto!
Najlepiej marlina.
Smacznego!
ODPOWIEDZ