ZWYCZAJE (CYC)
Re: ZWYCZAJE (CYC)
Blad zwiazany ze slowem "który" jest dosyc popularny na roznych forach i pomoglem jedynie z zyczliwosci... wiem cos o zyciu poza krajem urodzenia gdyz sam zyje poza Polska od roku 1981... wiec wiem o tym ze mozna wiele rzeczy zapomniec lub je mylic, a znowu o innych nie wiedziec nic...
Nie jest tez prawda ze dostaje ekstazy i wytrysku gdy ktos zrobi literowke... reflexowi chyba sie cos pomylilo z tym czyms co widzi w lusterku...
Pamietasz reflexiku ta serie wytryskow, ktore miales po przeczytaniu slowa "Jeży" powiazanego z nazwiskiem "owsiak"?
Alez pamietasz, pamietasz... i ciagle jeszcze bedziesz ejakulowal bez powodu - bo to byla calkiem swiadomo stworzona literowka...
I co debilu? Lepiej ci?
Nie jest tez prawda ze dostaje ekstazy i wytrysku gdy ktos zrobi literowke... reflexowi chyba sie cos pomylilo z tym czyms co widzi w lusterku...
Pamietasz reflexiku ta serie wytryskow, ktore miales po przeczytaniu slowa "Jeży" powiazanego z nazwiskiem "owsiak"?
Alez pamietasz, pamietasz... i ciagle jeszcze bedziesz ejakulowal bez powodu - bo to byla calkiem swiadomo stworzona literowka...
I co debilu? Lepiej ci?
znalem pewna polke
ktora po dwutygodniowym
pobycie w usa zapomiala
jezyka polskiego - nie znajac
amiangielskiego - teraz jest
w kanadzie - pewnie jordan
ja zna
odebralismy ja z dworca
we wroclawiu bo leciala
tylko do warszawy
pierwsze jej slowa byly
"hof ar jue"
potem - ja bedac
chrzescijaninem -
przezegnalem sie
ja od 73 nie potrafilem
jezyka polskiego zapomniec
czyzby bylo to takie trudne?
aber
"jedem das seine"
mozna nie uzywac duzych liter
kropek - myslnikow zamiast przecinkow
nie oznacza to ani
- jezykowj niechlujnosci
- ani zapomnienie jezyka w
ktorym sie wyroslo
- oznacza to powsciagliwosc
i zroziumienie tego co sie pisze
a to jest najwazniejsze
- trudno
sa ludzie /tutaj/ umiejacy
tylko czytac przecinki-kropki
nawet nie znaja tresci zdania
pytajacego - jesli brak w nim
pytajnika z wykrzyknikiem
gut
nie mieszkam na florajdzie
tam wszystko obowiazuje
falszywe
no coz
florajda jest mi obca
CYC
ktora po dwutygodniowym
pobycie w usa zapomiala
jezyka polskiego - nie znajac
amiangielskiego - teraz jest
w kanadzie - pewnie jordan
ja zna
odebralismy ja z dworca
we wroclawiu bo leciala
tylko do warszawy
pierwsze jej slowa byly
"hof ar jue"
potem - ja bedac
chrzescijaninem -
przezegnalem sie
ja od 73 nie potrafilem
jezyka polskiego zapomniec
czyzby bylo to takie trudne?
aber
"jedem das seine"
mozna nie uzywac duzych liter
kropek - myslnikow zamiast przecinkow
nie oznacza to ani
- jezykowj niechlujnosci
- ani zapomnienie jezyka w
ktorym sie wyroslo
- oznacza to powsciagliwosc
i zroziumienie tego co sie pisze
a to jest najwazniejsze
- trudno
sa ludzie /tutaj/ umiejacy
tylko czytac przecinki-kropki
nawet nie znaja tresci zdania
pytajacego - jesli brak w nim
pytajnika z wykrzyknikiem
gut
nie mieszkam na florajdzie
tam wszystko obowiazuje
falszywe
no coz
florajda jest mi obca
CYC
Czy to rzeczywiscie jest az taki powod do dyskusji?,czy to,ze ktos uzywa znakow interpunkcyjnych, czy nie. jest najwazniejsze?Przeciez mieszkajac iles lat poza granicami Polski i ograniczajac sie do pisania po polsku tylko np.na tym forum ,nie musi koniecznie pamietac o zasadach pisowni i interpunkcji,uwazam, ze zwracanie uwagi nie powinno miec tu miejsca.Pozdrawiam Jordan
nieeeeeeeeeeeeeeezoskicyc pisze: no coz
florajda jest mi obca
CYC
ty
juz stales sie florajda
i nawet tego nie widzisz

przykro czytac
ale to nie reflex rozklada tutejsze rozmowy
juz nie potrafisz sie odnalezc
zaplatales sie w swoje sidla
to co zarzucasz innym
to twoja dzialka
gorycz bez cienia radosci
daj boze ulge w twoich cierpieniach
Tak,wlasnie owa Polka odwiedzila mnie w czerwcu ubieglego roku z mezem byli tu prawie miesiac ale o dziwo po polsku mowila dobrze,chociaz co drugim slowem bylo ok.Najgorsze jest tylko to, ze wymusila na mnie obietnice przyjazdu do Kanady i teraz co drugi e-mail;kiedy przyjedziesz i kiedy przyjedziesz; a ja juz nie mam ochoty na zadna podroz i zaden wyjazd nawet w tamtym kierunku.Pozdfawiam Jordan
To jest moj kabaret z Toba w glownej roli, czlowieka ktory od lat wozi sie po ludziach za drobne przejezyczenia, literowki, przecinek a sam robi zenujace bledy. Moja kpina z Ciebie jako trolla i wulgarnego obludnika. Kazdy kto Cie zna wie ze nie bylo w tym zadnej zyczliwosci, tylko zwykla godzillowa zawisc. Zdajesz sobie sprawe, ze Vika jest intelektualnie nad Toba o kilka swietlnych lat, zaswiecily sie Twoje bazyliszkowe oczy i wyskoczyles z przecinkiem. Robisz to przez cale lata, mscisz sie nawet za napisanie dobrego kawalu, dlatego za kazdym razem kiedy na kogos najedziesz bede Ci przypominal wstydliwa wpadke... Jeży GodzillaPamietasz reflexiku ta serie wytryskow, ktore miales po przeczytaniu slowa "Jeży" powiazanego z nazwiskiem "owsiak"?
godzilla
Szanowni Panowie przez tyle lat , nie mogą ustalić , który jest samcem alfa ?????
czy ja mam, którymś przecinkiem w końcu w Was rzucić
byście dorośliście
ja naprawdę cieszę się, że ktoś pokazuje i jak jest prawidłowo i będę cieszyć się jeśli to będzie robił nadal
wiec nie jeżcie się po próżnicy , bo jeż też zwierz , choćby i Owsiakiem zwany
)
v.
czy ja mam, którymś przecinkiem w końcu w Was rzucić
byście dorośliście
ja naprawdę cieszę się, że ktoś pokazuje i jak jest prawidłowo i będę cieszyć się jeśli to będzie robił nadal
wiec nie jeżcie się po próżnicy , bo jeż też zwierz , choćby i Owsiakiem zwany
v.
Nie o Ciebie tu idzie Vika, wiec sie nie stresuj. Rowniez nie chodzi o bycie samcem, nie wiem skad taka kokluzja. Watpie czy godzilla byl kiedykolwiek samcem a co dopiero alfa.
To jest sprawa o wiele wazniejsza niz bycie samcem czy samica, to kwestia prawdy i uczciwosci czyli latami sie ciagnace rozrachunki miedzy mna i Godzilla. Mnie nie przeszkadzaja przecinki i to ze sie cieszysz z ich przestawiania. Ja sie do Ciebie pieknie usmiecham.

To jest sprawa o wiele wazniejsza niz bycie samcem czy samica, to kwestia prawdy i uczciwosci czyli latami sie ciagnace rozrachunki miedzy mna i Godzilla. Mnie nie przeszkadzaja przecinki i to ze sie cieszysz z ich przestawiania. Ja sie do Ciebie pieknie usmiecham.
To o dbaniu o czystosc jezyka przez Godzille to bylo pol zartem pol serio, a moze pol serio pol zartem.
Mnie to nie przeszkada, jesli cos wytknie.
Reflex bardzo dobrze zna jezyk polski, to co innego.
Mnie to nie przeszkada, jesli cos wytknie.
Reflex bardzo dobrze zna jezyk polski, to co innego.
Reflex ma jak zwykle racje , a szczegolnie pomożak...