poza tym
jesli znamy brydza "wspolny jezyk (od trefla)
grywalismy i mamy wspolnych znajomych - dlaczego
o tym nie mowic - dlaczego od razu "blog"
ktory jest kretynstwem faszywosci - falszywych
pogladow by czytali to innie i robili z tego przedruki
wytrysk zlowsliwosci naganiacza (kapo forumowego)
florajda - forum jest platforma znajomosci i pogladow
wlasnych - florajdacz nie jest w stanie tego pojac
przy okazji podam nastepny przepis kulinarny
nikt - procz florajda nie ma o pretensji - capito?
jesli reflax zyczy szczerosci to nie jest dobrze
ze jej zabrania . to jest falsz jak "aloha-jak zawsze"
CAJC
widze ze florajd chcialby z wiezy babel zrobic ZOO
czy mu sie uda? - watpie
-------------------------------------------------------------
panie jordan
jesli chcesz zrobic brioche'a
lepszego niz w piekarni - nauczyl mnie tego
piekarczyk francuski (baguette nie umiem
brak takiej maki)
to wez
(moje dosierung)
- 270 G maki 450
- troche wiecej niz 1/2torebki (na 500G) suchych drozdy - lepsze sa naturane - albo te suche drozsze
- 1 i 1/2 cukru ktore rozpuscisz w 150 ml mleka - lekko - leko tylko podgrzac
- do maki szczypta soli
- ca 25-30 G masla
- jedno jajko (cale)
poniewaz ja ciasto (samo) robie w maszynie by nie robic w latexowych rekawiczkach
wpierw daje do pojemnika maslo i jajo/nie powinno byc zimne a maslo o pokojowej temp.
nastepnie wlewam zacukrowane mleko - wsypuje make - wrzucam drozdze
maszyna rozgniata i miele
miele - miesza wszystlo - wyrbaia ciasto ca 2 godziny - kiedy wyrobione sygnalizuje
wtedy wkladam je do foremek i daje na ca 20-25 do piecyka przykrywszy scierka (uwaga - przykrywa pieca powinna byc lekko uchylona - wlozywszy w zawarcie rekojesc chochli
do wyrosnieci drugiego -potem wyjmuje (pod sciereczki przykryciem hzostawiajac) i rozgrzewam piec
na 180 stopnu - kiedy sie rozgrzal smaruje wyrosnite ciasto wierzch rozbitym
jajkiem (bialo i zoltko razem) i wkladam do piecyka na ca 20 minut przy 180 stopniach
stwierdzam ze lepsze sa niz od daokonalego naszego - wiejskiego piekarza
polecam
flkorajdmen miogklby - kopiujac zrobic z tegxu blog kuliarny
capito?
---------------------------------------
panie jordan
jesli jestes zapalonym kucharzem jak ja - co widze jako jedyny wyraz
kreatywnosci a nie jak aloha-jak zawsze reklama tworczosci
podam ci nastepnym razem
przepis na "wojenne placuszki" przepis pochodzi ze slaska - jak ja ktory dlugo
wstydzilem sie swego pochodzena - ale plcuszki owsiane sa znkomite - rozpadaja sie w ustach -przychodza do mnie i zadaja bym upiekl - prosty przepis - ale nastepnym razem - podlug uznania florajda ze to jest blog (przy czym co to jest blog nie definiowal - majac wielkie encyklopedie "wikipedia")
CYC