MIX

A picture is worth a thousand words.
pomorzak

Re: MIX

Post autor: pomorzak »

Oj te spiskowe teorie.
Chorzy bezobiawowo istnieja i basta.

WHO ostrzega przed zawodnym testem PCR i jego niewłaściwym użyciem w diagnostyce

7 grudnia WHO ostrzegła poprzez swoją listę mailingową (14 grudnia poprzez wpis na stronie) przed zawodnym testem PCR i jego niewłaściwym użyciem w diagnostyce. Test PCR ma wartość tylko w połączeniu z diagnozą kliniczną wraz z uwzględnieniem w raporcie progu cyklu odcięcia Ct.

https://stolikwolnosci.pl/who-ostrzega- ... agnostyce/

I jeszcze jedna ciekawostka ino ze po niemiecku
https://tube.querdenken-711.de/videos/w ... 4c75ccc078
pomorzak

ciekawostki
niemiecki i angielski

niestety tylko po niemiecku

pomorzak

dla niemieckojezycznych

pomorzak

euforia w Niemczech

Obrazek

na dodatek w Aldim sprzedaja testy na wirusa

jeszcze tylko kolczyk w ucho i pokonalismy ta pandemie
pomorzak

Nie tylko 8 marca ale i we wszystkie inne dni kobiety mogą liczyć na silne męskie ramiona.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

sorry Pomorzaku, ja już nic nie rozumiem...
Pozdrowienia w każdym razie dla Was obojga i zdrówka...
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

A w Szwecji;
Szwedzkie władze rok od wybuchu pandemii koronawirusa uznały, że strategia polegająca na dobrowolnych zaleceniach nie sprawdziła się, i dopuściły wprowadzenie lockdownu. Ostatecznie zgodzono się też, że należy nosić maseczki.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg7

Ja juz po pierwszym szczepieniu a Wy?
Przyznam że mialem mieszane uczucia (troche strachu?), ale teraz juz spokoj. :D
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

u mnie jeszcze zima. Ledwo co śnieg znika.
a w sercu już maj... oby do szczepionki, bo bez niej nie ruszamy się z domu.

teraz to wszyscy są mądrzejsi.
Dyktatura, bo środki ostrożności za ostre. Ja sobie wyobrażam co by się działo, gdyby zabrokło miejsc w szpitalach. gdyby służba zdrowia "wysiadła" zawiodła... to dopiero byłby nieudolny rząd.. morderca...odp. za konkretną ilość ofiar.
No cóż, każda metoda - droga do władzy jest uświęcona. Nawet jeśli po trupach - czyt. ofiarach .
średnia długości życia zdecydowanie się podniosła...czy raczej obniżyła... w każdym razie nie jest to 84-88 lat. Skróciła się. O dwa lata jak na razie. Może to bzdury, może nie prawda, ale ja ewidentnie obserwuję więcej nekrologów ludzi starych...
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pn mar 08, 2021 11:18 am sorry Pomorzaku, ja już nic nie rozumiem...
Pozdrowienia w każdym razie dla Was obojga i zdrówka...
I ja pozdrawiam serdecznie.
Mam nadzieje, że już wkrótce bedziesz mogła w poczuciu bezpieczeństwa wychodzić z domu, zaopatrzona kompletem szczepień.
Reflex też odetchnie pełną piersią po kolejnym szczepieniu. Poczucie bezpieczeństwa jest bardzo ważne gdy słyszy się ciągle o czyhajacych na każdym kroku zagrożeniach.

U nas wiosna zrobiła małą przerwę ale śniegu to już dawno nie mamy.
Pogoda mimo wszystko znośna wiec staramy się być poza domem ile się tylko da.
Jako że nie mamy strachu ani przed ludzmi ani otaczającym nas światem prowadzimy normalne życie pomimo tego szaleństwa dookoła. Co prawda na ten cały terror i propagandę nie mamy wpływu ale nasz odbiór tego wszystkiego już tak.
Podchodzimy ze zrozumieniem do wszystkich wystraszonych i urobionych ta nachalną i totalną propagandą, ale sami odrzucamy ją i żyjemy bez strachu. Zdaję sobie sprawę, że zgodnie z zapowiedziami naszych polityków staniemy się obywatelami 2 klasy i tak jak już kiedyś w historii było staniemy przed tablicą "nur für ..." z obecną modyfikacją "tylko dla zaszczepionych" która pokaże nam zamkniete dla nas obszary. Jak długo nie pozamykają nas w gettach i nie zabronią wychodzić z domu to jednak da się żyć i cieszyć otaczającą nas przyrodą. Jako urodzony optymista jestem przekonany, że i to szaleństo dobiegnie końca zwłaszcza, ze coraz więcej ludzi się budzi i protestuje. Co mnie osobiście cieszy to fakt iż protesty są pokojowe i pozbawione nienawiści do inaczej myślących.
Nie tylko w Niemczech ale i całej Europie mamy do czynienia z tym fenomenem.
To daje nie tylko nadzieję ale i pewność, że przyszłość pomimo tego co nas jeszcze czeka, będzie wspaniała.
Stare kończy sie w bólach i konwulsjach. Już nic nie bedzie takie jak dawniej. Nadchodzi nowe.

serdecznie pozdrawiam
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Jestem zaszkowany i przerażony. Czytam slowa "szalenstwo", "terror", " nachalna i tania propaganda", "jak długo nie pozamykają nas w gettach"....
Znam pomorzaka od lat, fakt że tylko z forum, ale na tym forum ludzie otwierają sie dzieki m.in swoim poglądom.
Zawsze uwazaalem go za logicznie i mądrze myslącego.
Gdyby to pisal rekin, czy godzilla, machnąlbym ręką, ale pomorzak??? Co się stalo Mirku? Czy Ty naprawdę nie widzisz co się dzieje na świecie? Nie widzialem jednego zdjęcia z wielu krajów i ludzi bez masek. Nawet tych najbiedniejszych ... Te maski i siedzenie w domu uchronily miliony ludzi. W samej USA na Covid zmarlo ponad 526 tysiecy ludzi, chorowalo 26 milionow. W Brazylii gdzie ludzie lekceważą zalecenia wladz, pospiesznie tworzy się setki nowych cmentarzy.

Obrazek

Nie dziwie sie ludziom przed setkami lat. Medycyna nie byla na takim poziomie jak teraz, nie bylo szczepionek, nie bylo masek i nie bylo wiadomo bylo jak sie ratować ludzie padali jak muchy, milonami ... czasem zginęla polowa narodu.
Ale teraz?! Przecież żaden z nas nie ma bladego pojęcia o chorobach o pandemiach. I nie ufamy medycynie??? Nie ma kraju na świecie, gdzie NIE panowalaby ta sama "terrorystyczna" metoda. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem tych za przeproszeniem zbuntowanych ludzi. Straszliwa glupota. Oni napelniaja mnie złościia i niepokojem. Nie dbają o siebie OK!!!, Ale jednocześnie zarażaja innych, jest ich setki, jesli nie tysiące takich przypadków. Pomorzak mnie nie zlości, ale mnie zasmuca. To porzadny i inteligentny czlowiek. Mam gorącą nadzieje, że Twoja rodzina pomorzaku, uniknie tego cholernego virusa. Jeszcze dwa trzy miesiace. Jesli coś owego nie pierdyknie.
Zablokowany