Hej, jestem po raz pierwszy. na wakacje w lipcu corka 11 lat wyrusza z orkiestra do USA. dokladnie Minnesota, Wisconsin, Iowa, Chicago i powrot do Oslo.
Jestem Polka lecz mieszkam jak Wy na obczyznie. Mieszkam od ponad 5 lat w Norwegii.
Czy mozna od Was cos ciekawego sie dowiedziec co mozna zobaczyc? Corka gra w orkiestrze i oczywiscie ma jechac kazde dziecko z osoba dorosla.
mielismy prezentacje,co pozwiedzamy ale to tylko teoria.
co fajnego jest w centrum handlowym Mall of America?Ceny jakie?towar?
w Decorah bedziemy 3 dni na festynie norweskim.
wycieczka lodka po Mississipi
Grannys Bluff
Amish
szesc flag park rozrywki
no i jak? warto czy nie warto?
nigdy nie bylam w USA. Tylko kraje europejskie Grecja, Hiszpania, Bulgaria, Macedonia. Mieszkam w Norwegii.
buziaki i poprosze o porady czy wybrac sie czy lepiej namowic ojca corki.
Czy mam jechac na wycieczke?Z Oslo do USA?
Re: Czy mam jechac na wycieczke?Z Oslo do USA?
I tak pojedziesz z samej ciekawosci.
Podziel sie wrazeniami jak wrocisz.
Podziel sie wrazeniami jak wrocisz.
-
ChiefKrähe
Namow meza,niech chlop zobaczy troche swiata.Kobiety zyja dluzej i dluzej sa sprawne fizycznie wiec jako kobieta masz wiecej czasu na podroze niz maz.
albo - wez meza ze soba.ChiefKrähe pisze:Namow meza,niech chlop zobaczy troche swiata.Kobiety zyja dluzej i dluzej sa sprawne fizycznie wiec jako kobieta masz wiecej czasu na podroze niz maz.
Przyda sie do noszenia walizek .
no fajnie. tylko,ze z Waszych odpowiedzi nic nie wynika.
powiedzcie jak u Was w USA wyglada zycie cenowo. np lunch albo obiad....a moze ile pizza kosztuje hehe. przykladowo powiem,ze w restauracji w Norwegii sushi kosztuje 110kr tj jakies 50pln. A pizza w restauracji jakies 300kr czyli 150 pln.
na dolary nie przeliczam narazie.
buziaki i czekam na odpowiedz.
serio pojechalabym z czystej ciekawosci. Tylko,ze ja nie mam meza tylko ex meza .dzieci to obowiazek.
hm...
poopowiadajcie troszke.
albo napiszcie
gosia9902@icloud.com
powiedzcie jak u Was w USA wyglada zycie cenowo. np lunch albo obiad....a moze ile pizza kosztuje hehe. przykladowo powiem,ze w restauracji w Norwegii sushi kosztuje 110kr tj jakies 50pln. A pizza w restauracji jakies 300kr czyli 150 pln.
na dolary nie przeliczam narazie.
buziaki i czekam na odpowiedz.
serio pojechalabym z czystej ciekawosci. Tylko,ze ja nie mam meza tylko ex meza .dzieci to obowiazek.
hm...
poopowiadajcie troszke.
albo napiszcie
gosia9902@icloud.com