Z krainy "czolga"-mercedesa
Z krainy "czolga"-mercedesa
Volkswagen ktory na jednym zatankowaniu do pelna (70 litrow) przejedzie 1666 km
- Załączniki
-
- VW Blue motion
- Vw.JPG (42.04 KiB) Przejrzano 8385 razy
-
- charakterystyka
- vw2.JPG (44.07 KiB) Przejrzano 8385 razy
-
whiskeyprint1
Re: Z krainy "czolga"-mercedesa
ten vw to jest prototyp - dziwie sie ze reklamuje sie go w pl ale w nieczech nie maja odwagi bo wiedza ze jest to drobnowieksze oszustwo ktore pokazuje sie ta targach nowosci samochodowych w genewie - na ogol takich aut ktore nigdy nie beda produkowane - nie chce zanudzac ze auto o ciezarze prawie pól tony (realne - nie teoretyczno-folderowo) bedzie z silnikiem 1,6 o wysokim sprezeniu przy szybkosci - powiedzmy 120 zuzywalo cztery litry - to tak jakby mowic o sloniou ze skrzydlami - owszem - piäch - szef koncernu vw prezentowal przy kamerach tv takie autko ktorym sam jechal na autostradzie - ale bylo to dwusiedzeniowe mini o ciezarze - cos 300-400 kg i przy szybkosci (dopuszczajnej najnizstej an autostr.) 80 kmh spalal rzeczywiscie 4,5 litra
sam nie nosze rozowych oklularow i nie naklaniam nikogo by ich nie nosil - to jest tylko kwestia falszywej szczesliwosci amen
o samochodach mowa - a kiedy nastanie że za potrzebna energie bedzieny wydawali 1/2 budzetu domowego
ale bedziemy mieli komorki z internetem -telewizorem-rowerem-kabrio-itd-krowa na bagazniku i pióro w dupie
przerosla nas technologia -nowe-nowe-nowei nowe dla wzrostu gospodarczego=profit-profit-profit
kto z was uzywa komorki dla polaczen internetowych (np wikipedia)???
nie trzeba mnie straszyc takimi autkami bo ja wiem gdzie leza obecne granice mozliwosci - chodzi o prototypy testowane na areale firmy z const szybkoscia (bez hamowa-przyspieszen - przy oslonie przeciwwiatrowej i szybkosci const 120 kmh- zatem przy warunkach ktorych uzytkownik nigdy nie bedzie mial i wowczas (nagle) autko zamiast 4,2 - pali 7,5 - to jest niewarte by sie nad takimi oszustwami rozwodzic bo sa rowniez inne-nieliczone i o wiekszym cezarze
baba fdj frau piggy po katastrofie atomowej w japonii uraczyla nas dobrze znanym sloganem "stala sie rzecz niemozliwa" (podkr.niemozliwa) - to wypowiada czlowiek ktory ma jakoby zdrowe zmysly
- przypuszczam ze prace doktorska pisal jej herr baron zu guttenberg
- powinna fdj baba frau piggi wiedziec ci to jest "energia atomowa"
- nie ma pojecia "stala sie rzecz niemozliwa" - bo jest to totalny absurd i nieprawda
- po pierwsze - wszystko jest mozliwe i nigdy nie mozna powiedziec ze "cos jest niemozliwe" - tu o logike chodzi
- wreszcie - baba fdj frau piggy powinna doskonale wiedziec ze wlasnie w tym przypadku z kazda mozliwoscia trzeba sie liczyc - wiec tym bardziej slowo "niemozliwe" jest katygodna bzdura dla bezmozgowcow jak ona sama
nie wiem jaka logi lezy w decyzji rzadu banany - "na trzy miesiace wylaczamy najstarsze reaktory" - dlaczego na trzy miesiace -to jest elemente kampanii przedwyborczej - po trzech miesiacach motloch zapomni o wszystkom jak wobec japonii zapomnial o gadafim- trzeba talko medialnie zorganizowac cos innego
pryszczaty narodowi wielkiemu obwiescil z duma ze (to trzymiesieczne moratorium) - "wir nehmen das ernst" - co oznacza - "mowimy to powiaznie" wyrazajac tym samym ze tym razem nie klamie - a wszystko to co do tej pory bylo niepowazne=klamstwem - inaczej tego zdania wytlumaczyc nie mozna
zawsze twierdzilem ze ludzie maja w glowach sieczke i dalej uwazam ze baby maja jej mniej - pryszczaty "robi" tez w domu za żonę
zwiekszyl sie popyt na rozowe okulary
amen
sam nie nosze rozowych oklularow i nie naklaniam nikogo by ich nie nosil - to jest tylko kwestia falszywej szczesliwosci amen
o samochodach mowa - a kiedy nastanie że za potrzebna energie bedzieny wydawali 1/2 budzetu domowego
ale bedziemy mieli komorki z internetem -telewizorem-rowerem-kabrio-itd-krowa na bagazniku i pióro w dupie
przerosla nas technologia -nowe-nowe-nowei nowe dla wzrostu gospodarczego=profit-profit-profit
kto z was uzywa komorki dla polaczen internetowych (np wikipedia)???
nie trzeba mnie straszyc takimi autkami bo ja wiem gdzie leza obecne granice mozliwosci - chodzi o prototypy testowane na areale firmy z const szybkoscia (bez hamowa-przyspieszen - przy oslonie przeciwwiatrowej i szybkosci const 120 kmh- zatem przy warunkach ktorych uzytkownik nigdy nie bedzie mial i wowczas (nagle) autko zamiast 4,2 - pali 7,5 - to jest niewarte by sie nad takimi oszustwami rozwodzic bo sa rowniez inne-nieliczone i o wiekszym cezarze
baba fdj frau piggy po katastrofie atomowej w japonii uraczyla nas dobrze znanym sloganem "stala sie rzecz niemozliwa" (podkr.niemozliwa) - to wypowiada czlowiek ktory ma jakoby zdrowe zmysly
- przypuszczam ze prace doktorska pisal jej herr baron zu guttenberg
- powinna fdj baba frau piggi wiedziec ci to jest "energia atomowa"
- nie ma pojecia "stala sie rzecz niemozliwa" - bo jest to totalny absurd i nieprawda
- po pierwsze - wszystko jest mozliwe i nigdy nie mozna powiedziec ze "cos jest niemozliwe" - tu o logike chodzi
- wreszcie - baba fdj frau piggy powinna doskonale wiedziec ze wlasnie w tym przypadku z kazda mozliwoscia trzeba sie liczyc - wiec tym bardziej slowo "niemozliwe" jest katygodna bzdura dla bezmozgowcow jak ona sama
nie wiem jaka logi lezy w decyzji rzadu banany - "na trzy miesiace wylaczamy najstarsze reaktory" - dlaczego na trzy miesiace -to jest elemente kampanii przedwyborczej - po trzech miesiacach motloch zapomni o wszystkom jak wobec japonii zapomnial o gadafim- trzeba talko medialnie zorganizowac cos innego
pryszczaty narodowi wielkiemu obwiescil z duma ze (to trzymiesieczne moratorium) - "wir nehmen das ernst" - co oznacza - "mowimy to powiaznie" wyrazajac tym samym ze tym razem nie klamie - a wszystko to co do tej pory bylo niepowazne=klamstwem - inaczej tego zdania wytlumaczyc nie mozna
zawsze twierdzilem ze ludzie maja w glowach sieczke i dalej uwazam ze baby maja jej mniej - pryszczaty "robi" tez w domu za żonę
zwiekszyl sie popyt na rozowe okulary
amen
i dlatego ja jezdze Dacia Logan MCV 1.5 dci, ktora pali srednio jakie 5.2 literka diesla na setke... z predkoscia nie szaleje bo i koni malo ale za to jak potrza to se moge 500 kg zaladowac... albo 7 ludziow... na siedzaco...
pewnie dobrze pamietaszwhiskeyprint1 pisze: nie wiem jaka logi lezy w decyzji rzadu banany - "na trzy miesiace wylaczamy najstarsze reaktory" -
20 stopien zasilania i za dziewiec m-cy bedzie was wiecej-Turkow-w bananie
bo ryzyko jest wszedziegodzilla pisze:z predkoscia nie szaleje bo...

apropos tego szmelcwagena
nie takie cuda juz spiggy w zyciu widzial
poza tym nie go niezalezni sprawdza ile to naprawde pali
PR sie leje strumieniami
hmmmm... kiedys lubilem obliczac ile moje rozne samochody palily na jednej trasie, ktora wynosila rowno albo i mniej rowno ok. 1450 km od mojej jednej wiochy do mojej drugiej wiochy... z Dacia tez to zrobilem i mi oczywiscie wyszlo zupelnie co innego niz napisalem powyzej bo lekko ponad 6 litrow na setke... trzeba jednak wziac pod uwage ze spora czesc tej drogi to niemieckie autostrady gdzie sobie jade normalnie ok. 130 km/h wiec i zuzycie wzrasta sporo...spiggy pisze:apropos tego szmelcwagena
nie takie cuda juz spiggy w zyciu widzial
poza tym nie go niezalezni sprawdza ile to naprawde pali
PR sie leje strumieniami
w Szwajcarii od mojej wiochy do miasta do roboty mam rowno albo i mniej rowno ok. 32-35 km i tu spalanie mam ok. 5.2 litra na setke...
wiecej reklamy mi nie potrzeba i jestem z tych osiagow baaardzo zadowolony...
w mojej sytuacji lepszy samochod mi nie jest potrzebny, nie musze nikomu udowadniac jak dlugiego mam... te 4.5 metra mi wystarczy...
-
whiskeyprint1
bo dyletanci w unii e. ustalili "europejskie normy" (celem oglupiania klasy robotniczej)
normy nie maja nic wspolnego z uzytkowaniem samochodu na drogach i dlatego sa zanizone o 1/3 prawdziwych parametrow zutzycia paliwa - okazuje sie ze to stali "unia" - jest "teoretyczne" - i dotyczy to nie tylko pomidorow-ogorkow i bananow ale rowniez "lamp ekologiczno-biologiczno-oszczedno-zacioemniono -skazone bo nie tylko to ze zawieraja )chyba) rtec - ale daja tyle swiatla jak lampa naftowa
nie imponuja mi zadne reklamy (wogole)
najciekawsze sa reklamy roznego rodzaju medykamentow - a szczegolnie srodkow kosmetycznych dla kobiet - kiedy posmarujesz sie kremem z margaryny - natychmist bedziez "odmlodniony" o dwadziescia lat - zazyjesz tabletke - natychmiast przestanie cie "łupać" a wylejesz na glowe wode swiecona - natychmias lysina zniknie i tak dalej
normy nie maja nic wspolnego z uzytkowaniem samochodu na drogach i dlatego sa zanizone o 1/3 prawdziwych parametrow zutzycia paliwa - okazuje sie ze to stali "unia" - jest "teoretyczne" - i dotyczy to nie tylko pomidorow-ogorkow i bananow ale rowniez "lamp ekologiczno-biologiczno-oszczedno-zacioemniono -skazone bo nie tylko to ze zawieraja )chyba) rtec - ale daja tyle swiatla jak lampa naftowa
nie imponuja mi zadne reklamy (wogole)
najciekawsze sa reklamy roznego rodzaju medykamentow - a szczegolnie srodkow kosmetycznych dla kobiet - kiedy posmarujesz sie kremem z margaryny - natychmist bedziez "odmlodniony" o dwadziescia lat - zazyjesz tabletke - natychmiast przestanie cie "łupać" a wylejesz na glowe wode swiecona - natychmias lysina zniknie i tak dalej
Jak to dobrze, ze niewiele ludzi mieszkajacych w UE Cie czyta Whiskeeyprint. Mogliby wpasc w depresje.
Tmczasem swiat sie dalej kreci, ludzie sie kochaja, usmiechaja, rozmnazaja, kupuja mercedesy, chwala volkswageny.
Fabryki mercedesow na calym swiecie, m.in. w USA maja pelne rece roboty a same merce sprzedaja sie jak cieple buleczki za mniej wiecej 50 do 100 tysiecy dolarow od sztuki. Wciaz nie wytlumaczyles dlaczego nie powinny byc produkowane. Mam dziwne odczucie, ze jakbys mogl, zabronilbys sie ludziom usmiechac.
Aha! Przypadkiem (?) pomyliles pojecia. Powieszone materialy nie sa reklama a informacja. Zdecydowanie roznica.
Tmczasem swiat sie dalej kreci, ludzie sie kochaja, usmiechaja, rozmnazaja, kupuja mercedesy, chwala volkswageny.
Fabryki mercedesow na calym swiecie, m.in. w USA maja pelne rece roboty a same merce sprzedaja sie jak cieple buleczki za mniej wiecej 50 do 100 tysiecy dolarow od sztuki. Wciaz nie wytlumaczyles dlaczego nie powinny byc produkowane. Mam dziwne odczucie, ze jakbys mogl, zabronilbys sie ludziom usmiechac.
Aha! Przypadkiem (?) pomyliles pojecia. Powieszone materialy nie sa reklama a informacja. Zdecydowanie roznica.
-
whiskeyprint1
Aha! Przypadkiem (?) pomyliles pojecia. Powieszone materialy nie sa reklama a informacja.
--------------------------------------
obawiam sie jednak ze taka forma "informacji" jest reklama - i nie tyle samochodu ktory jest a jednoczesnie go niema (i wlasnie to ze go niema - ale moglby byc jest reklama firmy -my potrafimy - ale nie umiemy - miej do nas zaufanie -bo my najlepsi sposrod najlepszych - capito) - ile koncernu volkswagen i zgodnie z zasada - "kup volksa bo inne sa do gupy - a poza tym - ma przodujemy!" - capito - sto razy juz pisze to samo i wyjasniam o co chodzi - wiec chodzi o te piorunskie czolgi na czterech kolach - a to ze4 kupuja go araby i chinczycy to inna rzecz - o ktorej mozna pisac-pisac i pisac nie wiedzac po co
dlaczego merce - bo benz bez opanowania laduje w auta konie mechaniczne - inaczej kilowaty - jeszcze inaczej - wlasnie dzieki tej firmie (koncernowi) nie mozna wprowadzic na dojczlanskich autostradach ograniczenia predkosci (lobby) - baba fdj frau piggi o tym wie - jest pod naciskiem koncernu ktory produkuje ciezarowki i ciezkie limuzyny - usilowali i usiluja rowniez robic male samochody - ale do tej produkcji doplacaja - zarabiaja wylacznie na ciezkich-szybkich-o wysokim zuzyciu paliwa limuzynach
clou
mnie jest szajsegal co oni produkuja
mnie chodzi o to ze piggi ryczy o ochronie powietrza-srodowiska
ale nie chce wprowadzic rzeczy najprostszej - ograniczenia szybkosci (udowodniono ze w ten sposob zredukuje sie dwukrotnie wiecej niz dzieki slynnemu bioetanolowi - capito?)
co byloby (naturalnie) rowne upadkowi koncernu
badz koniecznosci bardzo szybkiej zmiany profilu produkcyjnego
a to przyniosloby miliardowe dla koncernu straty oraz premie bossow
a poza tym doczland zwany banana stracilby prestiz budowy<czy do dupa samochodow
niestety o tych usterkach merca pisac nie wolno
a usterki sa w tych autach na ogol wiekszego formatu
za to jest duzo guzikow w kabinie
i szalenie duzo szniksznakow
ktore nie wiedziec
czemu sluza
a jednak
sluza wrazeniu znakomitego auta
ale tylko wrazeniu
niestety tak jest rowniez z innymi
volks zarabia na malym polo
na golfie
ktory ratuje ciezkie passaty
wszystko jest sprawa linii produkcyjnej
i profitu linii
ktora sprzedaje sie leżiej
panie
kazdy producent musi
albo powinien miec czeroka palete produkcyjna
woiecej nie wiem
i gie mnie to obchodzi
nienawidze tylko klamstw baby fdj frau piggy
capito?
wiec na wszelki wypadek jeszcze raz (podkreslam)
chodzi o to ze co innego sie mowi
a co innego frau piggy czyni
zas benz jest tylko jednym
z wielu tego typu przykladow
czy wyrazilem sie tym razem
jak i za kazdym innym
jasno????
moge panu opisac jeszcze
wiele innych nudnych przypadkow potwornej
dwulicowosci baby fdj frau piggy
w ktorej sie zakochalem smiertelnie
dlatego
maluje teraz jej portrety
zalaczam jeden
a kiedy skoncze ten drugi
rowniez pokaza jak
moja milosc do baby
fdj frau piggy
wyglada
capito?
amen
--------------------------------------
obawiam sie jednak ze taka forma "informacji" jest reklama - i nie tyle samochodu ktory jest a jednoczesnie go niema (i wlasnie to ze go niema - ale moglby byc jest reklama firmy -my potrafimy - ale nie umiemy - miej do nas zaufanie -bo my najlepsi sposrod najlepszych - capito) - ile koncernu volkswagen i zgodnie z zasada - "kup volksa bo inne sa do gupy - a poza tym - ma przodujemy!" - capito - sto razy juz pisze to samo i wyjasniam o co chodzi - wiec chodzi o te piorunskie czolgi na czterech kolach - a to ze4 kupuja go araby i chinczycy to inna rzecz - o ktorej mozna pisac-pisac i pisac nie wiedzac po co
dlaczego merce - bo benz bez opanowania laduje w auta konie mechaniczne - inaczej kilowaty - jeszcze inaczej - wlasnie dzieki tej firmie (koncernowi) nie mozna wprowadzic na dojczlanskich autostradach ograniczenia predkosci (lobby) - baba fdj frau piggi o tym wie - jest pod naciskiem koncernu ktory produkuje ciezarowki i ciezkie limuzyny - usilowali i usiluja rowniez robic male samochody - ale do tej produkcji doplacaja - zarabiaja wylacznie na ciezkich-szybkich-o wysokim zuzyciu paliwa limuzynach
clou
mnie jest szajsegal co oni produkuja
mnie chodzi o to ze piggi ryczy o ochronie powietrza-srodowiska
ale nie chce wprowadzic rzeczy najprostszej - ograniczenia szybkosci (udowodniono ze w ten sposob zredukuje sie dwukrotnie wiecej niz dzieki slynnemu bioetanolowi - capito?)
co byloby (naturalnie) rowne upadkowi koncernu
badz koniecznosci bardzo szybkiej zmiany profilu produkcyjnego
a to przyniosloby miliardowe dla koncernu straty oraz premie bossow
a poza tym doczland zwany banana stracilby prestiz budowy<czy do dupa samochodow
niestety o tych usterkach merca pisac nie wolno
a usterki sa w tych autach na ogol wiekszego formatu
za to jest duzo guzikow w kabinie
i szalenie duzo szniksznakow
ktore nie wiedziec
czemu sluza
a jednak
sluza wrazeniu znakomitego auta
ale tylko wrazeniu
niestety tak jest rowniez z innymi
volks zarabia na malym polo
na golfie
ktory ratuje ciezkie passaty
wszystko jest sprawa linii produkcyjnej
i profitu linii
ktora sprzedaje sie leżiej
panie
kazdy producent musi
albo powinien miec czeroka palete produkcyjna
woiecej nie wiem
i gie mnie to obchodzi
nienawidze tylko klamstw baby fdj frau piggy
capito?
wiec na wszelki wypadek jeszcze raz (podkreslam)
chodzi o to ze co innego sie mowi
a co innego frau piggy czyni
zas benz jest tylko jednym
z wielu tego typu przykladow
czy wyrazilem sie tym razem
jak i za kazdym innym
jasno????
moge panu opisac jeszcze
wiele innych nudnych przypadkow potwornej
dwulicowosci baby fdj frau piggy
w ktorej sie zakochalem smiertelnie
dlatego
maluje teraz jej portrety
zalaczam jeden
a kiedy skoncze ten drugi
rowniez pokaza jak
moja milosc do baby
fdj frau piggy
wyglada
capito?
amen
- Załączniki
-
- miene liebe frau piggy fdj
- babapiggy1pigg.JPG (28.48 KiB) Przejrzano 8232 razy
-
whiskeyprint1
zapomnialem zmniejszyc wymiary i za duze toto - ale mozna sciagnac na ekrsn i zobaczyc calosc
amen
amen
Nie trzeba. Wystarczy kliknac na zdjecie i pokaze sie cale.zapomnialem zmniejszyc wymiary i za duze toto - ale mozna sciagnac na ekrsn i zobaczyc calosc
Bylo pytanie ale zdjalem...wstydze sie zapytac