Do Szanownego pana Reflexa
Do Szanownego pana Reflexa
Z wielka niesmialoscia zwracam sie do pana, jako seniora tego forum o udzielenie mi rzeczowej informacji.
Zapytam, dlaczego pan piszac tutaj nie posluguje sie polska czcionka?
Czy nie bedac znanym publicysta, dziennikarzem, ma pan prawo pisac na tym forum?
Postawiono mi zarzut, ze nie uzywam polskiej czcionki.. i bla, bla, bla uslyszalam komplementy o moim poziomie pisania. Polska czcionke uzywa tutaj zaledwie 6 osob, pozostale 11 osob uzywa takiej samej czcionki jak ja. Co do mojego poprawnego pisania i poziomu pragne zwrocic uwage, ze nie obrazajac nikogo jedynym piszacym poprawnie byl Almagus. Cala reszta uczestnikow pisze bardzo roznie i na roznym poziomie. Niektorzy zartobliwie pisza np. siem, Pambuk itp. czy to jest grzeczne, zeby zwracac komus uwage?
Czy wszyscy musza uzywac polskiej czcionki? Nie wiem co teraz zrobic..... bo bardzo sie przejelam.....
Bede wdzieczna za zyczliwa informacje.
Z calym szacunkiem jak zawsze
Zapytam, dlaczego pan piszac tutaj nie posluguje sie polska czcionka?
Czy nie bedac znanym publicysta, dziennikarzem, ma pan prawo pisac na tym forum?
Postawiono mi zarzut, ze nie uzywam polskiej czcionki.. i bla, bla, bla uslyszalam komplementy o moim poziomie pisania. Polska czcionke uzywa tutaj zaledwie 6 osob, pozostale 11 osob uzywa takiej samej czcionki jak ja. Co do mojego poprawnego pisania i poziomu pragne zwrocic uwage, ze nie obrazajac nikogo jedynym piszacym poprawnie byl Almagus. Cala reszta uczestnikow pisze bardzo roznie i na roznym poziomie. Niektorzy zartobliwie pisza np. siem, Pambuk itp. czy to jest grzeczne, zeby zwracac komus uwage?
Czy wszyscy musza uzywac polskiej czcionki? Nie wiem co teraz zrobic..... bo bardzo sie przejelam.....
Bede wdzieczna za zyczliwa informacje.
Z calym szacunkiem jak zawsze
Re: Do Szanownego pana Reflexa
Maryśko nieśmiała, Szanowny Pan Reflex Senior (tak, tak, to już 14 rok) pisze "polską" czcionką, olewa tylko ogonki, bo uważa że jeden własny ogon(ek) mu wystarczy. Ty niebogo nie masz ogonka, to nie wiem.
Poważnie mówiąc, na necie polska czcionka to archaizm i "pain in the ass".
Dzisiaj zrobiłem wyjątek tylko jeden raz i tylko dla Ciebie. Nie zwracaj uwagi na buraków.
.
Dzisiaj zrobiłem wyjątek tylko jeden raz i tylko dla Ciebie. Nie zwracaj uwagi na buraków.
.
Nie rozumiem Twoich insynuacji Refleksie. Piszesz, że polska czcionka to archaizm i ból w dupie a dla piszących ludzi z Polski i tych którzy dbają o język jest to podstawowa zasada pisowni. I jeszcze nazywasz takich ludzi burakami. Coś Ci się pomyliło w tej materii. Jeśli masz problem z odczytywaniem polskich znaków w internecie to znaczy, że masz źle ustawiony Web browser.Reflex pisze:Maryśko nieśmiała, Szanowny Pan Reflex Senior (tak, tak, to już 14 rok) pisze "polską" czcionką, olewa tylko ogonki, bo uważa że jeden własny ogon(ek) mu wystarczy. Ty niebogo nie masz ogonka, to nie wiem.
Archaizmem się staje właśnie pisanie niepoprawne bez "ogonków". W ostateczności nie mam zamiaru nikogo zmuszać do poprawnego pisania ale namawiać przecież wolno. I jeszcze jedno jest ważne. Przekaz pisany poprawnie, jest bardziej czytelny co jednocześnie pomaga w uniknięciu niedomówień lub przeinaczeń.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, wybór jak zawsze należy do Ciebie ale nie uważaj ludzi piszących polską czcionką za buraki bo raczej powinniśmy zachęcać do szacunku dla języka niż zniechęcać epitetami.
Malino, gwoli ścisłości, do poprawności i czytelności naszego języka, zalicza się również poprawne wstawianie takiego znaku jak "przecinek".
A co bardziej Ci przeszkadza? Brak ogonków czy przecinków? Ja nie mam nic przeciwko temu by ktoś ułatwił mi życie w sprawie przecinków i wskazał gdzie robię takie karygodne błędy. Zaznaczam, że stosuję starą szkołę pisowni w tej materii.lady_lost pisze:Malino, gwoli ścisłości, do poprawności i czytelności naszego języka, zalicza się również poprawne wstawianie takiego znaku jak "przecinek".
Mnie naprawdę nic nie przeszkadza:) Uważam, że akurat na tym forum (rzadkość na forach) wszyscy posługują się poprawną polszczyzną, a że zapominają o ogonkach? Do wybaczenia...
Oczywiście, że do wybaczenia ale.... ludzie piszący z Polski zawsze używają polskiej czcionki. Wiesz co czego zmierzam?lady_lost pisze:Mnie naprawdę nic nie przeszkadza:) Uważam, że akurat na tym forum (rzadkość na forach) wszyscy posługują się poprawną polszczyzną, a że zapominają o ogonkach? Do wybaczenia...
Zresztą zostawmy to. Nie ma znaczenia. Nawet............
I o to mi chodzilo. Dla Ciebie zarzuce biedrem, a co.Reflex pisze:
dzieki
Re: Do ...............
Marycha szuka sprzymierzeńców. Widzisz marycha niepewność ludzi słabych, takich jak ty ubezwłasnowolnia.marycha pisze: I o to mi chodzilo. Dla Ciebie zarzuce biedrem, a co.
dzieki
Pani sie do mnie zwraca, czy chce znowu na mnie zwrocic?