babulenie
Re: babulenie
Milczenie nie jest wyrazem zgody. Milczenie ma wiele znaczen. Moze byc nawet wyrazem kontroli drugiego czlowieka. Moze rowniez znaczyc zadanie cierpienia drugiemu czlowiekowi w zaleznosci od tego, czego ono dotyczy. Ale to nie na temat przeciez.
Zatem milcze w temacie.
Zatem milcze w temacie.
Tez pomorzaka rozumiem...bo najtrudniej to WLASNE chamstwo dostrzec...sprawiedliwy pisze:Pomorzak. dobrze Pana rozumiem, walka z chamstwem męczy. Dochodzi się do punktu , gdy po prostu zaczyna się być obojętnym na chamstwo i wulgaryzmy.
Rozumiem, że już się Panu nie chce.
mało tego rozumiem Pana, bo mnie także się nie chce. Zaśmiecają język polski, paskudzą we własne gniazdo, rzucają wulgaryzmy.... ech .. jakby to akurat była siła i twardziela znak.
Katastrofa.
jak to pomorzak juz wielokrotnie udowodnil...
a reflex jak zwykle... ten jedyny sprawiedliwy.
A reflex nawet poprzez samogwalt potrafi sie rozmnazac i teraz za przedostatniego sprawiedliwego probuje robic...Reflex pisze:Aloha nie przekonasz mnie. Napisalas w wiekszosci prawde, ale ogolnie przeslizgnelas sie po temacie.
Cyc nienawdzi Swiatecznych tradycji wszedzie. W USA, u siebie i w Polsce. To nie jest kwestia zrozumienia czy tolerancji, to jest nienawisc. Jego razi nawet czapka Mikolaja a to co tutaj robi, to jest ordynarna napasc na wszystko, co ludziom jest bliskie i drogie.
W sumie, potraktowalas zgreda jak poczciwego dobroduszniaka, zbitego po chamsku Pomorzaka poklepalas po pleckach a godzille zrobilas symbolem ciepla domowego. Nie widzialem bardziej wykretnego postu i jak widac, klikowosc w narodzie ma sie swietnie. Sorry...
Zdecydowalam sie usunac ten post, poniewaz recenzja o nim byla calkowicie nieodpowiednia.
Nie dalo sie calkowicie usunac, ale moglam to zrobic przez usuniecie takstu i zastapienie informacja, co zostalo uczynione. Nie bede sobie zawracac glowy tym, ze wszystko albo zostalo niezrozumiane albo celowo przekrecone. Usune i inne. Szkoda pisac.
Nie dalo sie calkowicie usunac, ale moglam to zrobic przez usuniecie takstu i zastapienie informacja, co zostalo uczynione. Nie bede sobie zawracac glowy tym, ze wszystko albo zostalo niezrozumiane albo celowo przekrecone. Usune i inne. Szkoda pisac.
Poniewaz
po rozdaniu wigilijnych podarownkow
koncza sie u nas w niemczech swieta
niestety joe cocker zmarl na raka
wiec mowi sie - „swieta -swieta i po
swietach“ opisze krotka przygode
mam znajomego ktory mieszka w
castrop-brauxel i jest inzynierem co
poniekad wyjasnia cale sedno
kiedy nie zakupil jeszcze komputera
dostalem od niego list napisany recznie
ktorego fragment brzmial tak;
kupilem zonie maszyne do szycia marki xy
swynowi kupilem rower pieciobiegowy marki xy
mam pralke marki xy
kupilem lodowke marki xy
telewizor mam marki xy
jezdze autem marki xy
trzy radia posiadam marki xy oraz marki yx
i tak dalej – dowiedzialem rowniez ze posiada szafe i inne
ja odpisalem mu:
„i have plenty of nothing“
od tego czasu przestal sie odzywac
mam spokoj
CYC
po rozdaniu wigilijnych podarownkow
koncza sie u nas w niemczech swieta
niestety joe cocker zmarl na raka
wiec mowi sie - „swieta -swieta i po
swietach“ opisze krotka przygode
mam znajomego ktory mieszka w
castrop-brauxel i jest inzynierem co
poniekad wyjasnia cale sedno
kiedy nie zakupil jeszcze komputera
dostalem od niego list napisany recznie
ktorego fragment brzmial tak;
kupilem zonie maszyne do szycia marki xy
swynowi kupilem rower pieciobiegowy marki xy
mam pralke marki xy
kupilem lodowke marki xy
telewizor mam marki xy
jezdze autem marki xy
trzy radia posiadam marki xy oraz marki yx
i tak dalej – dowiedzialem rowniez ze posiada szafe i inne
ja odpisalem mu:
„i have plenty of nothing“
od tego czasu przestal sie odzywac
mam spokoj
CYC
to moze i ja dolacze... otoz kupilem ostatnio lodowke marki Samsung... ladna, szara czy moze grafitowa i spora... wieksza od naszej starej wbudowanej w mebel...
facet z poczty, ktory to przywiozl nie mial czym tego wwiezc po schodach, wiec wzialem moj wozek i wciagnelismy potwora na gore...
przy rozpakowywaniu tak sie zastanawialem jakiz to kawal swiata musialo toto przeplynac i przejechac... do momentu az ujrzalem napis na naklejce "Made in Poland"....
reflex pewnie sie ucieszy ze Polska idzie przebojem do przodu i kiedys synonim azjatyckiego dziadowstwa, wykorzystywania ludzi i niewolniczej pracy wraz z korupcja popierana przez panstwo otworzyl sobie montownie i pakowalnie w Polsce i teraz Polacy robia za niewolnikow i tania sile robocza dla Koreanczykow...
to nastepny niewatpliwie wielki sukces tuska...
facet z poczty, ktory to przywiozl nie mial czym tego wwiezc po schodach, wiec wzialem moj wozek i wciagnelismy potwora na gore...
przy rozpakowywaniu tak sie zastanawialem jakiz to kawal swiata musialo toto przeplynac i przejechac... do momentu az ujrzalem napis na naklejce "Made in Poland"....
reflex pewnie sie ucieszy ze Polska idzie przebojem do przodu i kiedys synonim azjatyckiego dziadowstwa, wykorzystywania ludzi i niewolniczej pracy wraz z korupcja popierana przez panstwo otworzyl sobie montownie i pakowalnie w Polsce i teraz Polacy robia za niewolnikow i tania sile robocza dla Koreanczykow...
to nastepny niewatpliwie wielki sukces tuska...
Mimoza z Ciebie Aloha. To przeciez nie pierwszy post ktory usuwasz. Masz pretensje ze nie czytam miedzy wierszami, to znowu ze "odpowiadam nie czekajac co dopiero napiszesz".Zdecydowalam sie usunac ten post, poniewaz recenzja o nim byla calkowicie nieodpowiednia.
Roznica zdan jest esencja dyskusji a przeciez nikt Cie nie obrazil. W sumie zdjelas post w ktorym bylo wiele dobrego. Ale jesli chcesz sie bawic w obrazalska, tupaj sobie nozkami., tylko jaka z tego korzysc? Lepiej sie wyspisz, kiedy wyrzucisz z siebie co myslisz. Dla mnie poglady sa mniej wazne od intencji i obiektywizmu, ja staram sie wierzyc, ze jestes szczera a roznice zawsze mozna sobie wyjasnic Czesto nieporozumienia powstaja bo sie zle zinterpretowalo intencje piszacego. Po to wlasnie jest forum i rozmowa zwana dyskusja.
Brytyjski aktor o Polakach: Ten kraj nie posuwa się do przodu. Grający w najnowszej superprodukcji “Hiszpanka” Richard Berkeley uważa, że martyrologia w polskiej świadomości jest tak mocno zakorzeniona, że nie potrafimy cieszyć się zwycięstwami czy osiągnięciami, a skupiamy się tylko i wyłącznie na porażkach.
Nie daje się im szansy na wypłynięcie, bo jeśli wyjdziesz przed szereg i jesteś inny, zostajesz od razu odstrzelony. Ten kraj nie posuwa się do przodu. Tłumiony jest niewyobrażalny potencjał Polaków, zwłaszcza młodego pokolenia. Polska właśnie dzisiaj potrzebuje bohaterów - w biznesie, sztuce czy nauce.
I w tym lezy cala roznica miedzy zaciukanym "patriota" godzilla, ktory na kolanach odstrzeliwuje kazdy sukces i mna czujacym sercem, patrzacym w przyszlosc. Potwierdza to zycie, ta inteligentna wiekszosc Polakow i wszyscy obserwatorzy z normalnych krajow.
Nie daje się im szansy na wypłynięcie, bo jeśli wyjdziesz przed szereg i jesteś inny, zostajesz od razu odstrzelony. Ten kraj nie posuwa się do przodu. Tłumiony jest niewyobrażalny potencjał Polaków, zwłaszcza młodego pokolenia. Polska właśnie dzisiaj potrzebuje bohaterów - w biznesie, sztuce czy nauce.
I w tym lezy cala roznica miedzy zaciukanym "patriota" godzilla, ktory na kolanach odstrzeliwuje kazdy sukces i mna czujacym sercem, patrzacym w przyszlosc. Potwierdza to zycie, ta inteligentna wiekszosc Polakow i wszyscy obserwatorzy z normalnych krajow.
Nie lubie takich wlasnie okreslen jaka mimoza, przewrazliwiona, itd. poniewaza to juz od startu ubliza uczestnikowi. I za duzo i ciagle trzeba wyjsniac, szkoda na to czasu, trzeba rozumiec tak jak ktos pisze, a nie tak jakby sie chcialo kogos odbierac.
Mam dosc waszych wasni i mieszania mnie do tego.
Dlatego bedziesz i nie tylko Ty mial milczenie oda mnie. Szkoda czasu i zdrowia (takze psychicznego) na dawanie instrukcji i prostowanie swoich wypowiedzi.
A teraz ide do pracy i nie bedzie mnie caly dzien. Potem moze poczytam forum albo i nie, poniwaz w moim zyciu rodzinnym wyadrzylo sie wlasnie wczoraj wieczor cos, co niejednego scieloby kompletnie z nog i nie chcialby widziec wiecej tego swiata. Zatem nawet nie wspominaj mojego imienia forumowego prosze.
Chce miec po prostu spokoj od wszystkiego i skoncentrowac sie na tym co lubie, czyli tylko i wylacznie swojej pracy.
Milego dnia. Dla mnie on bedzie bardzo ciezki, ale musze go przezyc najlepiej tak jak umiem.
Mam dosc waszych wasni i mieszania mnie do tego.
Dlatego bedziesz i nie tylko Ty mial milczenie oda mnie. Szkoda czasu i zdrowia (takze psychicznego) na dawanie instrukcji i prostowanie swoich wypowiedzi.
A teraz ide do pracy i nie bedzie mnie caly dzien. Potem moze poczytam forum albo i nie, poniwaz w moim zyciu rodzinnym wyadrzylo sie wlasnie wczoraj wieczor cos, co niejednego scieloby kompletnie z nog i nie chcialby widziec wiecej tego swiata. Zatem nawet nie wspominaj mojego imienia forumowego prosze.
Chce miec po prostu spokoj od wszystkiego i skoncentrowac sie na tym co lubie, czyli tylko i wylacznie swojej pracy.
Milego dnia. Dla mnie on bedzie bardzo ciezki, ale musze go przezyc najlepiej tak jak umiem.
Aloha przykro mi ze tak odbierasz moje slowa, jeszcze bardziej przykro ze masz zmartwienie...
Zycze Ci spokoju i sily... pogodnych Swiat. Wiele ludzi bedzie myslami z Toba.
Zycze Ci spokoju i sily... pogodnych Swiat. Wiele ludzi bedzie myslami z Toba.