ZWYCZAJE (CYC)

O wszystkim i o niczym nocne Polaków rozmowy.
godzilla

Re: ZWYCZAJE (CYC)

Post autor: godzilla »

Blad zwiazany ze slowem "który" jest dosyc popularny na roznych forach i pomoglem jedynie z zyczliwosci... wiem cos o zyciu poza krajem urodzenia gdyz sam zyje poza Polska od roku 1981... wiec wiem o tym ze mozna wiele rzeczy zapomniec lub je mylic, a znowu o innych nie wiedziec nic...

Nie jest tez prawda ze dostaje ekstazy i wytrysku gdy ktos zrobi literowke... reflexowi chyba sie cos pomylilo z tym czyms co widzi w lusterku...

Pamietasz reflexiku ta serie wytryskow, ktore miales po przeczytaniu slowa "Jeży" powiazanego z nazwiskiem "owsiak"?

Alez pamietasz, pamietasz... i ciagle jeszcze bedziesz ejakulowal bez powodu - bo to byla calkiem swiadomo stworzona literowka...

I co debilu? Lepiej ci?
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

znalem pewna polke
ktora po dwutygodniowym
pobycie w usa zapomiala
jezyka polskiego - nie znajac
amiangielskiego - teraz jest
w kanadzie - pewnie jordan
ja zna

odebralismy ja z dworca
we wroclawiu bo leciala
tylko do warszawy

pierwsze jej slowa byly
"hof ar jue"
potem - ja bedac
chrzescijaninem -
przezegnalem sie

ja od 73 nie potrafilem
jezyka polskiego zapomniec
czyzby bylo to takie trudne?
aber
"jedem das seine"

mozna nie uzywac duzych liter
kropek - myslnikow zamiast przecinkow
nie oznacza to ani
- jezykowj niechlujnosci
- ani zapomnienie jezyka w
ktorym sie wyroslo
- oznacza to powsciagliwosc
i zroziumienie tego co sie pisze
a to jest najwazniejsze
- trudno
sa ludzie /tutaj/ umiejacy
tylko czytac przecinki-kropki
nawet nie znaja tresci zdania
pytajacego - jesli brak w nim
pytajnika z wykrzyknikiem

gut
nie mieszkam na florajdzie
tam wszystko obowiazuje
falszywe

no coz
florajda jest mi obca

CYC
jordan274

Post autor: jordan274 »

Czy to rzeczywiscie jest az taki powod do dyskusji?,czy to,ze ktos uzywa znakow interpunkcyjnych, czy nie. jest najwazniejsze?Przeciez mieszkajac iles lat poza granicami Polski i ograniczajac sie do pisania po polsku tylko np.na tym forum ,nie musi koniecznie pamietac o zasadach pisowni i interpunkcji,uwazam, ze zwracanie uwagi nie powinno miec tu miejsca.Pozdrawiam Jordan
pomorzak

Post autor: pomorzak »

zoskicyc pisze: no coz
florajda jest mi obca

CYC
nieeeeeeeeeeeeeee
ty
juz stales sie florajda
i nawet tego nie widzisz
Obrazek
przykro czytac
ale to nie reflex rozklada tutejsze rozmowy
juz nie potrafisz sie odnalezc
zaplatales sie w swoje sidla
to co zarzucasz innym
to twoja dzialka
gorycz bez cienia radosci
daj boze ulge w twoich cierpieniach
jordan274

Post autor: jordan274 »

Tak,wlasnie owa Polka odwiedzila mnie w czerwcu ubieglego roku z mezem byli tu prawie miesiac ale o dziwo po polsku mowila dobrze,chociaz co drugim slowem bylo ok.Najgorsze jest tylko to, ze wymusila na mnie obietnice przyjazdu do Kanady i teraz co drugi e-mail;kiedy przyjedziesz i kiedy przyjedziesz; a ja juz nie mam ochoty na zadna podroz i zaden wyjazd nawet w tamtym kierunku.Pozdfawiam Jordan
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Pamietasz reflexiku ta serie wytryskow, ktore miales po przeczytaniu slowa "Jeży" powiazanego z nazwiskiem "owsiak"?
godzilla
To jest moj kabaret z Toba w glownej roli, czlowieka ktory od lat wozi sie po ludziach za drobne przejezyczenia, literowki, przecinek a sam robi zenujace bledy. Moja kpina z Ciebie jako trolla i wulgarnego obludnika. Kazdy kto Cie zna wie ze nie bylo w tym zadnej zyczliwosci, tylko zwykla godzillowa zawisc. Zdajesz sobie sprawe, ze Vika jest intelektualnie nad Toba o kilka swietlnych lat, zaswiecily sie Twoje bazyliszkowe oczy i wyskoczyles z przecinkiem. Robisz to przez cale lata, mscisz sie nawet za napisanie dobrego kawalu, dlatego za kazdym razem kiedy na kogos najedziesz bede Ci przypominal wstydliwa wpadke... Jeży Godzilla :lol:
Vika

Post autor: Vika »

Szanowni Panowie przez tyle lat , nie mogą ustalić , który jest samcem alfa ?????

czy ja mam, którymś przecinkiem w końcu w Was rzucić
byście dorośliście

ja naprawdę cieszę się, że ktoś pokazuje i jak jest prawidłowo i będę cieszyć się jeśli to będzie robił nadal

wiec nie jeżcie się po próżnicy , bo jeż też zwierz , choćby i Owsiakiem zwany :))

v.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Nie o Ciebie tu idzie Vika, wiec sie nie stresuj. Rowniez nie chodzi o bycie samcem, nie wiem skad taka kokluzja. Watpie czy godzilla byl kiedykolwiek samcem a co dopiero alfa. :lol:

To jest sprawa o wiele wazniejsza niz bycie samcem czy samica, to kwestia prawdy i uczciwosci czyli latami sie ciagnace rozrachunki miedzy mna i Godzilla. Mnie nie przeszkadzaja przecinki i to ze sie cieszysz z ich przestawiania. Ja sie do Ciebie pieknie usmiecham.

Obrazek
alohilani

Post autor: alohilani »

To o dbaniu o czystosc jezyka przez Godzille to bylo pol zartem pol serio, a moze pol serio pol zartem.
Mnie to nie przeszkada, jesli cos wytknie.
Reflex bardzo dobrze zna jezyk polski, to co innego.
godzilla

Post autor: godzilla »

Reflex ma jak zwykle racje , a szczegolnie pomożak...
ODPOWIEDZ