Making my probiotic and organic sauerkraut, bitches! West Siiiide!
Domowe szalenstwa
-
- Posty: 157
- Rejestracja: wt lut 03, 2015 5:25 pm
- Lokalizacja: Canton, MI USA
- Kontakt:
Re: Domowe szalenstwa
Oto mój dzisiejszy post na FB:
Re: Domowe szalenstwa
Podaj namiar na FaceBook.
-
- Posty: 157
- Rejestracja: wt lut 03, 2015 5:25 pm
- Lokalizacja: Canton, MI USA
- Kontakt:
Re: Domowe szalenstwa
Reflex, po zastanowieniu się kupiłem taki yogurt maker: http://www.walmart.com/ip/37016435
$30 w Walmarcie, kupiłem online, teraz muszę pojechać do sklepu, żeby odebrać.
$30 w Walmarcie, kupiłem online, teraz muszę pojechać do sklepu, żeby odebrać.
Re: Domowe szalenstwa
No fajnie. Musisz jeszcze kupic termometr potrzebny do kontroli doprowadznia mleka do wrzenia (180 F) i wystudzenia (110 F) przed rozlaniem do sloikow. Napewno bedzie instrukcja dolaczona do maszynki.
Napisz jak sie udal pierwszy yogurt.
Napisz jak sie udal pierwszy yogurt.
-
- Posty: 157
- Rejestracja: wt lut 03, 2015 5:25 pm
- Lokalizacja: Canton, MI USA
- Kontakt:
Re: Domowe szalenstwa
Termometrów mam od kija, bo warzę piwo, bo grilluję etc. Jogurt też wcześniej robiłem, ale w slow cookerze. Mnie się podoba np. to, że w nowej maszynie w niektórych słoikach mogę dodać mleka w proszku i zrobić jogurt gęsty "grecki" a w innych rzadszy do smoothies dla dzieci. Codzienne smoothies dla dzieci to jest główny powód na jogurt w domu
-
- Posty: 157
- Rejestracja: wt lut 03, 2015 5:25 pm
- Lokalizacja: Canton, MI USA
- Kontakt:
Re: Domowe szalenstwa
Ten liść kapusty daję na górę ogórkw po to, żeby je chronić przed pleśnią i żeby je trzymać pod wodą. Jeżeli je kiszę przez ok tydzień, to pojawia się pleśń na górze. Wtedy po prostu wyrzucam liść kapusty z pleśnią i ogórki są OK. A ty jak chronisz ogórki kiszone przed pleśnią?Reflex pisze: Zamiast liscia kapusty daje na gore koper.
Re: Domowe szalenstwa
Mnie sie nie zdarzyla plesn, nie wiem od czego to zalezy. Ja daje do ogorkow slona wode, chrzan, czosnek i koper.
Ogorki powinny byc zalane woda a tam gdzie dajesz kapuste ja mam pake kopru.
Sloje musza byc szczelnie zamkniete, po 4 dniach powinno sie je przeniesc w chlodniejsze miejsce (piwnica).
Jak otworze sloj, wkladam go do lodowki. Poszukaj odpowiedzi w googlach - po polsku!
Ogorki powinny byc zalane woda a tam gdzie dajesz kapuste ja mam pake kopru.
Sloje musza byc szczelnie zamkniete, po 4 dniach powinno sie je przeniesc w chlodniejsze miejsce (piwnica).
Jak otworze sloj, wkladam go do lodowki. Poszukaj odpowiedzi w googlach - po polsku!
Re: Domowe szalenstwa
Buleczki hot dog pierwsze podejscie...
Re: Domowe szalenstwa
Nam rowniez nigdy nie zdarzyla sie plesn na ogorkach ,robimy je w identyczny sposob jak Pan Reflex.tylko do kiszenia powinno sie uzywac ogorki jasniejsze ,a nie te ciemno-zielone,bo one do kiszenia nie bardzo sie nadaja chyba tylko do kiszenia na tzw.malosolne ,ktore sa dobre juz po 2-3 dniach.Buleczki wygladaja bardzo apetycznie ,tylko prosze mi powiedziec czym Pan je posypuje.Pozdrawiam