babulenie

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Re: babulenie

Post autor: Reflex »

Panie Reflex ,ja mysle ,ze obecni optymisci obudza sie niebawem z reka w nocniku
Jordan
Prasa zagraniczna pisze, ze nawet polaczony budzet Francji i Niemiec nie wytrzymalby realizacji obietnic Dudy. Najbardziej cyniczne jest to, ze Duda o tym dobrze wiedzial. Czyli szacunek do wyborcy...zero.
nie bedzie zle
kukiz zmieni wam ustroj
a P.P.Elekt
bedzie jak krol midas
tak to wyglada z obietnic
martwi mnie to co bedziecie jesc w kraju :lol:
WiS
Jak krol Midas, tylko kazde dotkniecie Dudy zamiast w zloto, zamieni sie w g....

Kukiz? Sierp i Mlot, parodia rewolucji pazdziernikowej. Jego fani zachwycaja sie jego szczeroscia.
Zaproscie mnie do Polski, ooo ja tez bede k*** z wami baaaardzo szczery...Barany!
wiara i s

Post autor: wiara i s »

http://fakty.tvn24.pl/aktualnosci,59/an ... 46884.html
no P chyba cos nie tak
P.P Elekt zaczyna pouczac konstytucyjny rzad co ma robic
zle to wrozy jak zaczyna sie od pouczania :shock:
wiara i s

co ja co ricardo duda czarnecki
juz wiemy kto stoi za P.P.Duda
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _RP_w.html :lol:
Reflex
Kontakt:

Duda w przemowieniu po otzrymaniu oficjalnego dokumentu o wyborze na prezydenta:
""""Dziekuje takze za slowa, w których pan przewodniczacy wspomnial czlowieka, przy którym dojrzewalem do polityki, wielkiego prezydenta RP, pana profesora Lecha Kaczynskiego. Rzeczywiscie mialem wtedy poczucie, ze sluze prezydentowi, ale glebokie, ze zarazem sluze polskiemu panstwu. Dziekuje, ze pan zechcial o tym przypomniec - podkreslil."""
Lech Kaczynski nie byl profesorem, ale ja Duda tak powiedzial, tam ma byc.

Na uroczystosci byla premier Kopacz. Duda zazadal, zeby do czasu objecia przez niego urzedu Prezydenta, ani rzad, ani wciaz urzedujacy prezydent Komorowski nie podejmowali zadnych zmian ustrojowych, czy panstwowych.
Rzecz nieslychana, rzad i prezydent Komorowski wciaz sa legalna wladza - Duda Cezar.
jordan274

Post autor: jordan274 »

No wlasnie ,a podobno prezydent elekt jest prawnikiem, a po tych wypowiedziach cos ta znajomosc prawa i konstytucji nieco szwankuje,a ogolnie mowiac ,to chyba jakos to nie bylo w dobrym tonie.Obawiam sie ,ze czasy nie rysuja sie nam zbyt rozowo.....
jordan274

Post autor: jordan274 »

Jeszcze jedno ,w tej chwili w telewizji jest cykliczny program pt"szklo kontaktowe',dobry ,ciekawy program ,dzwonia sluchacze ,komentuja najczesciej aktualna sytuacje ,przed chwila zadzwonila emerytowana nauczycielka ze Swidnicy [miasto na Dolnym Slasku],ta pani powiedziala ,ze radosc przepelnia jej serce ,bo w koncu bedziemy mieli prezydenta ,ktorego zona jest czysta Polka i nie ma korzeni zydowskich jak podobno zona ustepujacego prezydenta.Ta pani dodala rowniez ,ze Polska powinna byc wylacznie dla Polakow.Jezeli taki byl elektorat p Dudy,to ten kraj schodzi kompletni na psy.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Jest takie niemieckie przyslowie ze "Vorfreude ist die schönste Freude"
co mozna przetlumaczyc "Przewidywanie jest największą przyjemnością".
Mozna to odniesc nie tylko do radosnego oczekiwania ale i do panicznego strachu przed nieznanym.
Troche takie mam wrazenie gdy czytam o przyszlosci Polski.
Przy tych wszystkich czernych scenarjuszach najwazniejsze jest przewidywanie tragedi.
A ja sie pytam co to daje przecietnemu czlowiekowi ?
Na to jaki bedzie ten nowy prezydent nikt z nas nie ma wplywu i tak wlasciwie to nawet nie ma pojecia.
Co da to straszenie ? Czy dzieki niemu cokolwiek sie zmieni ?
Jakim prezydentem bedzie Duda dopiero sie okaze a kasowanie go na samym wstepie na podstawie wlasnych przewidywan to lekko przesadzone.
Co do elektoratu Dudy na ktorym wiesza sie psy warto zapytac czemu tak samo nie krytykuje sie tych co te wybory olali.
To oni a nie ten "ciemny" elektorat sprawili iz Bronek polegl.
Polowa Polakow tradycyjnie powie ze jak by co do czego to na Dude nie glosowali.
To ciemnota go wybrala.
Troche samokrytycyzmu !!!!!
Nadal jestem przekonany ze na Dude glosowalo nie tylko ci co oddali na niego glos ale i ci co nie brali udzialu w glosowaniu.
Jak bedzie tak ze PiS splodzi koalicje ktora pozwoli mu rzadzic to tez bedzie mialo pozytywny efekt.
Niech sie ludzie przekonaja ze olewanie ma swoje konsekwencje.
Niech Jarek pokaze jak moze wygladac Polska gdy oni dojda do wladzy.
Czasami aby sie czegos nauczyc trzeba dostac w dope.
wiara i s

P.P
pomorzak pisze:do panicznego strachu przed nieznanym
P.P
jak to nieznane?
znamy znamy
pobudka o 6 rano
I marsz marsz
do aresztu wydobywczego
wszyscy beda mieli rowno 8-)
Reflex
Kontakt:

Mozna to odniesc nie tylko do radosnego oczekiwania ale i do panicznego strachu przed nieznanym.
Tylko pozazdroscic "nieznanego", kiedy cala Polska huczy. Trzeba przemyc oczy i czytac madrych ludzi, Passenta, Szostakowskiego, Michnika, Paradowska, Zakowskiego, opinie ekonomistow i politologow, znanych ludzi kultury.
Trzeba czytac reakcje swiatowych mediow. Tu idzie o Polske i jej przyszlosc, jest sie czego bac!
Nie bardzo rozumiem dlaczego Pomorzak sie zlosci i zada samokrytyki.
Troche samokrytycyzmu !!!!!
Do kogo sa skierowane te slowa, kto powinien krytykowac siebie samego, za jakie grzechy?
Rozumiem ze Pomorek ma swoja opinie i szanuje ja. Tylko dlaczego poucza i gromi? (piec wykrzyknikow)
Chyba ze.... ........Duda? Kaczynski? - nieeeeee, nie uwierze.
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

prezydenta ,ktorego zona jest czysta Polka i nie ma korzeni zydowskich
-------------------------------------------------

ta pani ze swidnicy tylko marzy.............
bo
zona przyszlego prezydenta jest zydowka
i pochodzi z zacnej - zydowskiej i na
wysokim poziomie intelektualnym rodziny

sprawdzic mozna jej nazwisko panienskie
i wszystko bedzie jasne

zona dudy nazwa sie
agata kornhauser
jej ojciec julian kornhauser
jest bardzo znanym
krakowskim poeta
drukowany w odrze i