babulenie
Re: babulenie
synek
nie licz
rozsadku nie
mozma sie nauczyc
yest albo go ni ma
+
C>C
nie licz
rozsadku nie
mozma sie nauczyc
yest albo go ni ma
+
C>C
"synek
nie licz
rozsadku nie
mozma sie nauczyc
yest albo go ni ma"
Gowno prawda Whp, rozsadku nabiera sie z doswiadczeniem ( zyciowo-ksiazkowym).
Nauczyc sie mozna wierszyka, a doswiadczenie: albo sie je ma , albo nie..... to niby w jaki sposob mozna je nabyc inaczej jak nie poprzez to co sami przezylismy i doswiadczylismy i od naszych najblizszych, zaufanych uslyszelismy? ( bo jeszcze zyja i funkcjonuja umyslowo)!
Dlatego tak wartosciowe sa ( przynajmniej dla mnie ) wspomninia i konkluzje na jakikolwiek temat LUDZI, ktorzy jeszcze zyja i resztkami sil daja nam znac...jak bylo naprawde....i ja sie tego bede trzymala kurczowo!...a potem juz pyl....pozostanie.
nie licz
rozsadku nie
mozma sie nauczyc
yest albo go ni ma"
Gowno prawda Whp, rozsadku nabiera sie z doswiadczeniem ( zyciowo-ksiazkowym).
Nauczyc sie mozna wierszyka, a doswiadczenie: albo sie je ma , albo nie..... to niby w jaki sposob mozna je nabyc inaczej jak nie poprzez to co sami przezylismy i doswiadczylismy i od naszych najblizszych, zaufanych uslyszelismy? ( bo jeszcze zyja i funkcjonuja umyslowo)!
Dlatego tak wartosciowe sa ( przynajmniej dla mnie ) wspomninia i konkluzje na jakikolwiek temat LUDZI, ktorzy jeszcze zyja i resztkami sil daja nam znac...jak bylo naprawde....i ja sie tego bede trzymala kurczowo!...a potem juz pyl....pozostanie.
NI
tylko z ostnim wersem sie zgadzam
gorna czesc przyjalem do wiadomosci
ale nie moge sie z trescia zgodzic bo
istnieye pojecie "inteligencja" /powiadaja
wrodzona i nabyta - wuczona - np obsluga
komputera przy czym nie umieyac wykorzystac
jego wlasciwosci komunikacyjnych - pozostaye
tylko wikipedia i facebook
istnieye pojecie umiejetnosci uczenia sie -
/nie na pamiec/ ale korzystania z wiedzy
wyuczonej latwo albo z trudnoscia - sa narody
ktore pewnych wlasciwosci nie posiadaja i ich
wiedza bazuye na tym co "ktos" powiedzial
o poyeciu "myslenie" nie mowmy - to osobny temat
CYC
tylko z ostnim wersem sie zgadzam
gorna czesc przyjalem do wiadomosci
ale nie moge sie z trescia zgodzic bo
istnieye pojecie "inteligencja" /powiadaja
wrodzona i nabyta - wuczona - np obsluga
komputera przy czym nie umieyac wykorzystac
jego wlasciwosci komunikacyjnych - pozostaye
tylko wikipedia i facebook
istnieye pojecie umiejetnosci uczenia sie -
/nie na pamiec/ ale korzystania z wiedzy
wyuczonej latwo albo z trudnoscia - sa narody
ktore pewnych wlasciwosci nie posiadaja i ich
wiedza bazuye na tym co "ktos" powiedzial
o poyeciu "myslenie" nie mowmy - to osobny temat
CYC
Chcial pouczyć, strzelil zenujaca gafe i dalej probuje brnąc w obronie własnej ciemnoty. Nie rozumie relacji rozsądku wynikającym z doświadczenia, miesza inteligencje (która się posiada albo nie) z wiedza nabyta i poziomem rozwoju czlowieka. Jak zwykle zagubiony, ale arogancki traktujący mentorsko ze swoim "nie zgadzam się". Kto o to dba czy się zgadzasz pajacyku czy nie?
Czlowiek zlozony z głupoty, pychy i arogancji - bardzo ciezki i uciążliwy dla otocznia przypadek
Czlowiek zlozony z głupoty, pychy i arogancji - bardzo ciezki i uciążliwy dla otocznia przypadek
Prof. Tomasz Polak: List bp. Meringa do Martina Schulza lepiej na niemiecki przełożyłby tłumacz Google'a
Tłumaczenie jest poniżej najbardziej podstawowego poziomu znajomości języka. Nawet tłumacz Google'a wypada lepiej. Wiem, bo sprawdziłem - tak prof. Tomasz Polak komentuje niemiecką wersję listu bp. Wiesława Meringa do przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Martina Schulza. Jego analiza robi furorę na Facebooku
Cały tekst: http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,3603 ... z3wkuKHze3

-
sprawiedliwy
no i Leslau, to nazwa faszystowska. była obowiązująca przez 4 lata okupacji.
bardzo sluszna uwagasprawiedliwy pisze:no i Leslau, to nazwa faszystowska. była obowiązująca przez 4 lata okupacji.
20 stycznia 1945 roku. Niemcy przemianowali Włocławek na Leslau, tę nieoficjalną niemiecką nazwę, narzuconą zaraz po wkroczeniu okupanta, zatwierdzono oficjalnie 21 maja 1941 roku jako Leslau an der Weichsel.
pomorzak
dobrze ze to znalazles -
bardzo dobrze
kapelusz
CYC
dobrze ze to znalazles -
bardzo dobrze
kapelusz
CYC
Zupelnie jak tlumacznie niemieckiego pisanego przez Cyca , ktore korygowal cierpliwie Brodacz.
Z czego on sie cieszy nie wiem.
Z czego on sie cieszy nie wiem.