szok
Kiszczakowa, Bolek, Walesa
Re: Kiszczakowa, Bolek, Walesa
jak szybko IPN stwierdzil ze wszystko to sa orginaly
szok
szok
"jak szybko IPN stwierdzil ze wszystko to sa orginaly
szok
"
Panie Wiara i S,
Ja sie zastanawiam nad tym... Czy przypadkiem Kaczynski do Kiszczakowej z prywatna wizyta z Zoliboza nie wstapil?....a chyba mu po drodze bylo....
szok
Panie Wiara i S,
Ja sie zastanawiam nad tym... Czy przypadkiem Kaczynski do Kiszczakowej z prywatna wizyta z Zoliboza nie wstapil?....a chyba mu po drodze bylo....
Cala wasza dyskusja jest dziecinna, godzilla we wlasnym sosie a wy dajecie sie w to pajacowi wciagnac.
Poczekajcie az Macierewicz znajdzie dokument w ktorym jest zlecenie Tuska dla Putina, aby ten zestrzelil samolot z Kaczynskim. Wreszcie przyszedl moment dla szczurow pod tytulem : teraz kur.wa my.
Poczekajcie az Macierewicz znajdzie dokument w ktorym jest zlecenie Tuska dla Putina, aby ten zestrzelil samolot z Kaczynskim. Wreszcie przyszedl moment dla szczurow pod tytulem : teraz kur.wa my.
alez doskonale pamietam... milicja po to miala te paly aby z nich zgodnie z instrukcja korzystac... a instrukcja byla zdaje sie dosc prosta - napier.alac tak aby bolalo...pomorzak pisze:Trzeba pamietac o realiach tamtego czasu.
To ze obecnie stawiane jest wszystko pod znakiem zapytania i raczej oskarza sie tych co wtedy dzialali jest kolejnym zwyciestwen ubecji i tych wszystkich co wtedy siedzieli w domu.
oskarza sie jednych ale tak naprawde to nikomu ze swoich krzywdy do tej pory nie zrobili...
zwroc uwage ze ci najbardziej "zasluzeni" styropianowcy skupieni wokol walesy czy inni, z odpowiednim pochodzeniem, powiedzmy "robotniczo-chlopskim"... siedzieli potem przez dlugie lata przy korycie... sprzedali wiekszosc polskiego majatku i zniszczyli gospodarke odbierajac milionom ludzi dostatnie zycie, ktore ci mogli miec, gdyby nie zdrajcy i kolaboranci...
mi ich sqwysynow nie zal... szkoda tylko ze wielu z nich juz ziemie gryzie i odeszli w spokoju zamiast zawisnac... i powiewac...
no ale mowi sie trudno skoro caly swiat jest dymany bez mydelka ekologicznego...
wiara i s pisze:jak szybko IPN stwierdzil ze wszystko to sa orginaly
szok
opinia a stwierdzenie to dwie rozne galaktyki... mozna na cos spojrzec i wydac opinie... a potem przeprowadzic badania i stwierdzic cos innego...Część doniesień pisana jest odręcznie i podpisana pseudonimem „Bolek”. W opinii archiwisty dokumenty są autentyczne
tak szczerze to przeciez wiekszosc ludzi predzej uwierzy dokumentom z szafy kiszczaka niz temu zaklamanemu "bohaterowi"...
"tak szczerze to przeciez wiekszosc ludzi predzej uwierzy dokumentom z szafy kiszczaka niz temu zaklamanemu "bohaterowi"..."
...dokumentom z szafy Kiszczaka to ty mozesz uwiezyc, ale napewno nie ja.
w/g ciebie Walesa to zaklamany bohater?
a kim ty jestes Godzill?
Ja nie chce przeklinac, bo potem Reflex napisze, ze jestem ordynarna...czy cUs!
...dokumentom z szafy Kiszczaka to ty mozesz uwiezyc, ale napewno nie ja.
w/g ciebie Walesa to zaklamany bohater?
a kim ty jestes Godzill?
"mi ich sqwysynow nie zal... szkoda tylko ze wielu z nich juz ziemie gryzie i odeszli w spokoju zamiast zawisnac... i powiewac.."
...jakbysmy chcieli byc sprawiedliwi....to drzew by zabraklo, zeby lobuzow powiesic.
...jakbysmy chcieli byc sprawiedliwi....to drzew by zabraklo, zeby lobuzow powiesic.
kto ty jestes?Ninel pisze:a kim ty jestes Godzill?
Polak maly
jaki znak twoj?
......................
a tak na powaznie to mozesz klac i na reflexa sie nie ogladaj bo on taki sam wiarygodny w tym swoim swietym oburzeniu jest jak z walesy medrzec...
tylko nie wiem czy zasluzylem...
moj ojciec byl w AK... w powstaniu byl ranny, po wyjsciu ojca ze szpitala Niemcy jebneli z dziala kolejowego i szpitala juz nie bylo.... za komuny nie chcial isc do bezpieki i u nich pracowac, chociaz koledzy go namawiali... kolegom z bezpieki dobrze sie wiodlo... nam nie za bardzo...
ojciec zawsze twierdzil ze nalezy byc uczciwym...
staralem sie na ile mi sie wydawalo to konieczne...
no i na chooy te jego nauki skoro swiat nie jest uczciwy ani sprawiedliwy...
teraz niektorzy kombatanci z AK staneli po stronie ciulow z PO i gajowego... rzygac sie chce bo wiem ze ojciec nie o take Polske walczyl...
"moj ojciec byl w AK... w powstaniu byl ranny,"
k***, a wiesz jak moj Ojciec przezyl i splodzil mnie w 1957 roku?
W Oswiecimiu byly prycze. Nie wiem czy wiesz , ze ten oboz koncentracyjny wyzwolili Rosjanie. ( to tak na marginesie).
Wiec moj Tata, pod trupem lezal pare dni na takiej pryczy, az do wyzwolenia ( tam tez pogloski chodzily ).
Co mnie dziwi, ze Cyc w ogole w tym watku nie zabral glosu...hmmm, zastanawiajace.
k***, a wiesz jak moj Ojciec przezyl i splodzil mnie w 1957 roku?
W Oswiecimiu byly prycze. Nie wiem czy wiesz , ze ten oboz koncentracyjny wyzwolili Rosjanie. ( to tak na marginesie).
Wiec moj Tata, pod trupem lezal pare dni na takiej pryczy, az do wyzwolenia ( tam tez pogloski chodzily ).
Co mnie dziwi, ze Cyc w ogole w tym watku nie zabral glosu...hmmm, zastanawiajace.
nie chcialbym byc niegrzeczny ale sie tak zastanawiam nad tym plodzeniem lezac pod trupem...Ninel pisze:k***, a wiesz jak moj Ojciec przezyl i splodzil mnie w 1957 roku?
Wiec moj Tata, pod trupem lezal pare dni na takiej pryczy, az do wyzwolenia ( tam tez pogloski chodzily )
tak jakos mi wyszlo z twojego tekstu...
taaaa... a moj ojciec czekal az sowieci im pomoga bo stali ciule na Pradze... no i sie doczekali... wszyscy sie doczekalismy... pomagali nam dlugo i namietnie...
ale se Makarenke sciagnalem, przerobie na audiobooka i wyslucham jezdzac do roboty i z roboty...