Kiszczakowa, Bolek, Walesa

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Ninel

Re: Kiszczakowa, Bolek, Walesa

Post autor: Ninel »

'Dziadek mojego pradziadka był Niemcem/Andreas Blikle/ ...Dla kazdego cos slodkiego

6 godzin temu:

Skoro prawda i tak wyjdzie na jaw, uznałem, że należy ją ogłosić samemu — Andreas Blikle, dziadek założyciela mojej firmy Antoniego Kazimierza, był Niemcem. Na dodatek urodzonym w Bawarii. Jestem przekonany, że gdyby żył nieco dłużej i nie wyjechał do Polski, to pewnie służyłby w Wermachcie. Albo w SS, bo przecież Bawaria to kolebka Adolfa Hitlera.'

Dla kazdego cos slodkiego!

'W tej sytuacji powinienem też ujawnić fakt, że w dekadzie lat 1980-tych spotkałem Lecha Wałęsę w pociągu jadącym z Warszawy do Gdyni i podarowałem mu struclę makowa, za co dostałem zdjęcie z autografem. I jakby tego nie było dość, w roku 1993 gościłem prezydenta Lecha Wałęsę na otwarciu mojej kawiarni.'

Ide se kupic bilet na przelot z Wenezueli do Polski....ja tez mam dla Lecha strucle... tylko, ze serowa...ale ze znakomita kiszczakowska kruszonka.........skrusze babe!
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Super!!!
A tu Biedron.
W obronie Lecha Wałęsy stanął Robert Biedroń. Prezydent Słupska opublikował na Facebooku swoje zdjęcie i podpisał je: Odwalcie się od Wałęsy. Przyznaję: TW Bolek to ja. Polska
godzilla

Post autor: godzilla »

reflex kocha homoseksualistow oraz muzulmanow!
dziwne ze wyzywal tu ludzi od "pedalow"....

jak to sie ludzie zmieniaja... ewoluuja z malpy do czlowieka-skurwiela...

Obrazek
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Także cenie Pana Biedronia. i jeszcze kilku facetów homo. aczkolwiek nie zaglądam pod kołdrę nikomu. ale pedałów nie cierpię. To tak na marginesie może Pan godzila zrozumie te subtelne różniece w tych określeniach. może będę panu G. trochę pomocny tym objaśnieniem
godzilla

sprawiedliwy pisze:...pedałów nie cierpię. To tak na marginesie może Pan godzila zrozumie te subtelne różniece w tych określeniach...
wytlumacz to reflexowi... on nie lubi pedalow i ciot... to sa jego slowa... (pani a. powinna teraz zdecydowanie zaprzeczyc)
nie wiem jak to sie ma do tolerancji wobec mniejszosci seksualnych ale on lubi zmieniac poglady w miare uplywu czasu...
zoskicyc

Post autor: zoskicyc »

Skoro prawda i tak wyjdzie na jaw, uznałem, że należy ją ogłosić samemu — Andreas Blikle, dziadek założyciela mojej firmy Antoniego Kazimierza, był Niemcem. Na dodatek urodzonym w Bawarii. Jestem przekonany, że gdyby żył nieco dłużej i nie wyjechał do Polski, to pewnie służyłby w Wermachcie. Albo w SS, bo przecież Bawaria to kolebka Adolfa Hitlera.'-
--------------------------------------------------------------
niemiec - trudno
nie kazdy /a jakze/ moze sobie
wybrac miejsce urodzenia
ale paczki niezle
ale gorsze niz te od pomiana

przypominam ze do wehrmachtu "wcielano"
do ss -zapewne dobrowolnie

CYC
godzilla

tylko ze sam zalozyciel firmy mial typowo szwajcarskie nazwisko i przyjechal do Polski emigrujac ze Szwajcarii... nie wiem w jaki sposob moglby jego dziadek (pradziadek obecnego pana Blickle) sluzyc w SS...

ten obecny pan Blickle to ma jakies skrzywienie w kierunku PO, co juz wielokrotnie dawal do zrozumienia...

zamiast sie ciul zajac poprawianiem jakosci produktow, w tym slynnych paczkow, ten zajmuje sie polityka... ja juz u Blicklego paczkow nie kupuje gdy jestem w Warszawie...
godzilla

byly prezydent, gajowy komorowski powiedzial:
Nie tylko Kiszczak, ale i pewnie lokalny kapitan rąbnął coś przed zniszczeniem archiwów, by mieć wpływ na przyszłość…

— oznajmił Bronisław Komorowski w programie #dziejesięnażywo w Wirtualnej Polsce, komentując odnalezione w domu Czesława Kiszczaka dokumenty dotyczące między innymi sprawy TW „Bolka”.
http://wpolityce.pl/polityka/282538-wpl ... przyszlosc

a jakiz to wplyw moze ktos miec na przyszlosc posiadajac kompromitujace wysoko postawionego polityka dokumenty? toz to przeciez totalna bzdura!

komorowski w ten sposob przylacza sie do kampanii nienawisci wobec Boleslawa syna bolka... czy odwrotnie...
wiara i s

Post autor: wiara i s »

dzis latwo sie pluje

ubrac cudze buciki i cofnac sie do lat 70

wrocic i opowiedziec

cisnely czy nie

jak bylo z chodzeniem

ile odciskow 8-)
godzilla

nie rozumiem twoich metafor... jesli ktos w latach siedemdziesiatych kapowal na ubecje to kapowal... ja takiemu swiadomie reki nie podam... co to jakies przedawnienie wprowadzili ze po tylu i tylu latach mozna komus odpuscic? kapowal to niech sie przyzna, przeprosi i czeka na zrozumienie tych, ktorym szkodzil...

oraz przeprosi 38 milionow ludzi ze udawal prezydenta bedac marionetka...

tlumaczenia ze tylko troche wspolpracowal, ze byl kapusiem ale duzo pieniedzy nie dostawal, jakos do mnie nie przemawiaja... bozia mu pomagala wtedy bo w totolotka wygral kilka razy i to zawsze wtedy gdy potrzebowal...

moja babcia potrzebowala zawsze i tylko raz wygrala, cale 4 zlote...
po oplaceniu oranzady dla mnie zostalo jej jeszcze cale 2.40 zl...
ODPOWIEDZ