działka

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Malina

Re: działka

Post autor: Malina »

pipek pisze:Bzdura;
rolnicze przynajmniej na poziomie szkoly zawodowej,każde inne - przynajmniej średnie.. :P
I tak to właśnie interpretuja prawnicy odpowiadający na pytania z tej dziedziny. :roll:
A potem przychodzi do zakupu i dupa zimna :D , interpretacje można między bajki włożyć. Ale wiem, że interpretować można różnie - bo "prawo jest prawem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie" :lol:

Nie mówiłam?! :D A próbują nam od wieków wcisnąć, że my nie z soli ani z roli jeno z tego co nas boli :lol:

A działeczka, relaksuje, odpręża, buduje zdrowie.
Niedługo wiosna, nasiona masz? Na sadzonki też już trzeba szykować bo to połowa lutego! :mrgreen:
wiara i s

Post autor: wiara i s »

Witam

P.Pipek nie podejdzie.

Jestem i nie jestem wlascicielem gruntu V kl. nad Pilca w Natura 2000.(0jcowizna)

Moge sobie pogwizdac ze swoim srednim. :mrgreen:

Dobrze ze rodzina nie jest "wredna" 8-)

Powodzenia w zakupie.

Moge sprzedac tanio swoje ,przepiekne miejsce tylko 10km.do N.Miasta.n Pilica :)

Pozdrawiam
pipek

Post autor: pipek »

A to gwiżdż pan sobie ile wlezie.... :o
Proszę poczytać co piszą prawnicy i ludzie ktorzy przez ten proces przechodzili.
Mój kolega tez kupił i teraz ma stadninę koni. 8-)
A wykształcenie mial właśnie średnie LO.
pipek

Post autor: pipek »

Malina,uprawnienia rolnicze trzeba mieć żeby Agencja nie miała prawa pierwokupu.
A w praktyce to ona z tego prawa pierwokupu bardzo rzadko kiedy korzysta. :(
Podpisuje się umowę u notariusza i notariusz wysyła zgloszenie do agencji. :shock:
Ta ma 30 dni na wyegzekwowanie swojego prawa,co czyni bardzo niechętnie.
Po 30 dniach finalizuje się umowę nawet jeśli jest się fryzjerem pieskow nierasowych. :D
Malina

pipek pisze:Malina,uprawnienia rolnicze trzeba mieć żeby Agencja nie miała prawa pierwokupu.
A w praktyce to ona z tego prawa pierwokupu bardzo rzadko kiedy korzysta. :(
Podpisuje się umowę u notariusza i notariusz wysyła zgloszenie do agencji. :shock:
Ta ma 30 dni na wyegzekwowanie swojego prawa,co czyni bardzo niechętnie.
Po 30 dniach finalizuje się umowę nawet jeśli jest się fryzjerem pieskow nierasowych. :D
O mnie na razie wystarczy. Zęby mnie czasem bolą od zgrzytania gdy czytam pisma przesłane mi przez władze IV (czy tam V) RP. :D Nie wiem jeszcze co poczniemy z tym wszystkim. Sprzedać nie sprzedam, bo już raz kupiec był z przygotowanym zezwoleniem na całkowitą wycinkę. LASU TKNĄĆ NIE DAM. NIECH ROŚNIE DO KOŃCA ŚWIATA. :evil: Tam mieszkają lisy i śpiewają drozdy, praktykują dzięcioły. A i ludzie mogą przeżyć dzięki temu ,że tam jest. Ma zostać tak jak jest.
eljotka1

Post autor: eljotka1 »

Jednak Polacy to wredny,żłośliwy i zazdrosny naród.
Założyłam ten post bo jak znam życie to na takim forum jest więcej potencjalnych kupców.Drogi pipku:ogłoszenia owszem zapłaciłam i w internecie i w prasie i nawet w agencji.Jezeli chodzi o cenę to jak już pisałam nic ci do mojej ceny.Ja wiem ,że chciałbyś kupić tanio kawał pięknej ziemi a póżniej szybko i drogo sprzedać.Tobie wolno zarabiać na swojej ziemi innym nie.Tacy są Polacy!Dlatego świat sie śmieje z Polski i Polaków.
eljotka1

Do pipek
W Stanach jest kryzys więc ziemia jest tania.W Polsce teren rekreacyjny ciągle idzie w górę.
Ja za swoją działkę 15 lat temu zapłaciłam 100 tys.zł.wiec przez ten czas mam prawo chyba na niej coś zarobić?Twoje zdanie jest inne oczywiście ....jak każdego kto ziemi nie posiada.Zobacz sobie ceny w Cisnej czy Wetlinie to stwierdzisz że moja cena jest śmiesznie niska.Proszę więc ,żebyś przed pisaniem postów sprawdził informacje,które chcesz w rzeczonym umieścić.
Z nikogo nie chcę zdzierać ,bo ktoś kto będzie chciał kupić ziemię zna się na rzeczy i jest kompetentny do prowadzenia rozmów na jej temat.Tobie mimo twoich przechwałek tej kompetencji brak .Zamiat tego ziejesz niesamowitą niechęcią i arogancją .To niestety częste zjawisko u Polaków-emigrantów ,którym się nie powiodło.
pozdrawiam i życzę więcej pokory i życzliwośći.
Malina

eliotka, przyhamuj zdziebko. My o Twojej działce przestaliśmy rozmawiać trzy strony temu. Nikt Cię nie napada. Ty powiedziałaś swoje, pipek swoje w tej materii i po ptokach. Nie musisz nadal ciągnąc i podgrzewać dyskusji wybitnie złośliwymi argumentami nie mającymi nic wspólnego z zakupem działki.
bea_mezlot

Post autor: bea_mezlot »

pipek pisze: 3. Uważa się, że osoba fizyczna posiada kwalifikacje rolnicze, jeżeli:
1) uzyskała wykształcenie rolnicze co najmniej zasadnicze lub wykształcenie
średnie lub wyższe, lub
2) osobiście prowadziła gospodarstwo rolne lub pracowała w gospodarstwie
rolnym przez okres co najmniej 5 lat.
Malina pisze: No to pipek z racji wyształcenia kwalifikuje się jak ulał.
Natomiast co do reszty;
a po jaką cholerę mnie DUŻA działka?
eljotka
na tym forum dzialki nie sprzedasz :roll:
Załączniki
rolnictwo.jpg
rolnictwo.jpg (37.74 KiB) Przejrzano 7527 razy
eljotka1

Malina to ja zostałam zaatakowana więc się odcięłam bo nie należę do ludzi ,którym można ,że tak powiem w kaszę dmuchać.
Coś bardzo bronisz pika ....a to on zaczął swoje zlośliwości w moim kierunku.To jego poproś,żęby przyhamował jak to określiłaś ,
Pozdrawiam

Generalnie brak mi słów ............
Zablokowany