~~~~~~~~~~~

koniec cyratualohilani pisze: ↑czw kwie 30, 2020 2:09 pm Dlaczego do tego stopnia chcesz Reflexie kontrolowac wypowiedzi innych, aby odpisali to co Ty chcesz?
Maski i ich sens sa scisle zwiazane z tematem.
Nie jestem w stanie pojac, ze niby tak swiatly czlowiek widzi tyiko i WYLACZNIE w tak zawezonym kierunku, w kierunku main stream mediow, ktorym jest wierny jak przyslowiowy wierny pies.
Ze nie widzi niczego wiecej. Wlasnie dla takich ludzi jest ta kwarantanna, dla takich, ktorzy tak bezkrytycznie dadza sie kontrolowac, poniewaz mozg juz jest przygotowany przez jedynie sluszne media. Wtedy tych wolno myslacych beda nawet w stanie wysmiewac, a nawet i donosic, ze mieli krzywo zalozona maske moze. Czyz nie tak wlasnie narodzil sie hitleryzm i inne totalitarne rzady poprzez sterowane masy, ktorym udalo sie wcisnac co jest dla nich sluszne i dobre?
Wirus oczywiscie jest, ale nie jest ani lepszy ani gorszy od poprzednich, to jest pandemia ale pandemia strachu. I umieraja glownie ci, ktorzy regularnie szczepili sie a na grype, dlatego tyle starych, na ktorych i tak juz czas.
I co lepiej, czy umrzec z glodu, a wielu ludzi juz nie ma na chleb czy umrzec od wirusa jesli zaatakuje, czy moze od skomponowanej na predce szczepionki, niesprawdzonej jeszcze dobrze na ludziach, a moze potem, kiedy przyjdzie nowa mutacja wirusa? Malo tego, wyznawcy jedynie slusznych mediow ustawia sie w kolejce po te nowe szczepionki i moga nawet krzywym okiem patrzec na tych, ktorzy nie chca, jesli w ogole bedzie taka mozliwosc. A jeszcze inni bardziej radykalni beda donosic kto nie chce lub nie chcial sie.....
A ja myslalem, że to jest forum dyskusyjne. Dlaczego ja mam Ci przytaknać jeśli w to co piszesz nie wierzę? Ty to nazywasz kontrolowaniem? Wybacz.Dlaczego do tego stopnia chcesz Reflexie kontrolowac wypowiedzi innych, aby odpisali to co Ty chcesz?
Alo, tylko fakty z frontu.