sprawiedliwy pisze: ↑pn mar 08, 2021 11:18 am
sorry Pomorzaku, ja już nic nie rozumiem...
Pozdrowienia w każdym razie dla Was obojga i zdrówka...
I ja pozdrawiam serdecznie.
Mam nadzieje, że już wkrótce bedziesz mogła w poczuciu bezpieczeństwa wychodzić z domu, zaopatrzona kompletem szczepień.
Reflex też odetchnie pełną piersią po kolejnym szczepieniu. Poczucie bezpieczeństwa jest bardzo ważne gdy słyszy się ciągle o czyhajacych na każdym kroku zagrożeniach.
U nas wiosna zrobiła małą przerwę ale śniegu to już dawno nie mamy.
Pogoda mimo wszystko znośna wiec staramy się być poza domem ile się tylko da.
Jako że nie mamy strachu ani przed ludzmi ani otaczającym nas światem prowadzimy normalne życie pomimo tego szaleństwa dookoła. Co prawda na ten cały terror i propagandę nie mamy wpływu ale nasz odbiór tego wszystkiego już tak.
Podchodzimy ze zrozumieniem do wszystkich wystraszonych i urobionych ta nachalną i totalną propagandą, ale sami odrzucamy ją i żyjemy bez strachu. Zdaję sobie sprawę, że zgodnie z zapowiedziami naszych polityków staniemy się obywatelami 2 klasy i tak jak już kiedyś w historii było staniemy przed tablicą "nur für ..." z obecną modyfikacją "tylko dla zaszczepionych" która pokaże nam zamkniete dla nas obszary. Jak długo nie pozamykają nas w gettach i nie zabronią wychodzić z domu to jednak da się żyć i cieszyć otaczającą nas przyrodą. Jako urodzony optymista jestem przekonany, że i to szaleństo dobiegnie końca zwłaszcza, ze coraz więcej ludzi się budzi i protestuje. Co mnie osobiście cieszy to fakt iż protesty są pokojowe i pozbawione nienawiści do inaczej myślących.
Nie tylko w Niemczech ale i całej Europie mamy do czynienia z tym fenomenem.
To daje nie tylko nadzieję ale i pewność, że przyszłość pomimo tego co nas jeszcze czeka, będzie wspaniała.
Stare kończy sie w bólach i konwulsjach. Już nic nie bedzie takie jak dawniej. Nadchodzi nowe.
serdecznie pozdrawiam