MIX
Re: MIX
Dostalem wiadomosc od mojej znajomej w Polsce ze w szpitalu w ktorym ona pracuje z dniem 1 marca zwolniono z pracy wszystkich niezaszczepionych. Jak widac sluzba zdrowia w Polsce ma nadmiar personelu co widac juz na przykladzie iz badanie kardiologiczne dla dziecka z listy pilne zostalo wyznaczone na wrzesien 2024.
Nie wiem czy w calej Polsce zwolnili czy tez zwalniaja niezaszczepionych ale mam wrazenie ze dobicie juz i tak ledwo dychajacej sluzby zdrowia bedzie tego konkretna konsekwencja.
PS.
Nie tak dawno bili im brawo a teraz kopa i wypad.
Nie wiem czy w calej Polsce zwolnili czy tez zwalniaja niezaszczepionych ale mam wrazenie ze dobicie juz i tak ledwo dychajacej sluzby zdrowia bedzie tego konkretna konsekwencja.
PS.
Nie tak dawno bili im brawo a teraz kopa i wypad.
Ta praktyka nie jest czyms wyjatkowym bo szpitale odmawiaja planowych operacji niezaszczepionym.
Tak jest w Frankfurcie.
Ciekawe jednak ze skladke zdrowotna i tak kazdy musi placic nawet wtedy gdy nie otrzyma swiadczen.
Kiedys mowilo sie ze leczenie w Niemczech jest dwuklasowe to znaczy gdy ubezpieczony jestes prywatnie to masz 1 klase a wszyscy inni 2 klasy.
Jak widac druga klasa podzielona zostala na tych zaszczepionych i niezaszczepionych ktorym odmawia sie czesci swiadczen.
Tak jest w Frankfurcie.
Ciekawe jednak ze skladke zdrowotna i tak kazdy musi placic nawet wtedy gdy nie otrzyma swiadczen.
Kiedys mowilo sie ze leczenie w Niemczech jest dwuklasowe to znaczy gdy ubezpieczony jestes prywatnie to masz 1 klase a wszyscy inni 2 klasy.
Jak widac druga klasa podzielona zostala na tych zaszczepionych i niezaszczepionych ktorym odmawia sie czesci swiadczen.
Calosc artykulu w jezyki niemieckim.Szpital we Frankfurcie odrzuca operację
Ponieważ rodzice nie są szczepieni: szpitale odmawiają leczenia dzieci
Ponieważ jego rodzice nie są szczepieni przeciwko koronawirusowi, odmawia się leczenia ciężko chorego chłopca w kilku szpitalach – w tym we Frankfurcie...............
https://www.fr.de/panorama/corona-ungei ... 76471.html

Co prawda jest to prywatna klinika to jedna niesmak pozostaje.Drogie koleżanki i koledzy,
inwazję rosyjskiej armii z pomocą rządu Białorusi potępiamy w najostrzejszy sposób.
Rosia zaatakowała militarnie, kompletnie bez powodu Ukrainę i zagraża Europie oraz naszej wolności i demokracji.
Z tego powodu od zaraz nie będziemy leczyć obywateli Rosji i Białorusi.
Możecie państwo darować sobie rejestrację.
Nie będzie żadnych wyjątków.
Tak samo jak Covid-19 i pan Putin nie robią wyjątków tak i my nie robimy.
W razie wątpliwości będziemy wstrzymywać operacje w dniu ich wykonania.
To dotyczy również już zameldowanych pacjentów.
Jesteśmy solidarni z narodem ukraińskim i nasze działanie jest konsekwencją militarnego wtargnięcia armii rosyjskiej.
Serdecznie pozdrawiam
Dr J. del Valle
Iatros Klinik
80336 München
-
sprawiedliwy
POMORZAKU..... ależ Ty jesteś niedokładny i .....
sprawdź zanim napiszesz i publikujesz....bo się ośmieszasz... Niestety..
Dawaj swoje zdjęcia... te przynajmniej robisz ładne...
w każdym razie nie zajmuje się ratowaniem życia...
nie! nie można tu zaglądać, nawet do fotografii....
sprawdź zanim napiszesz i publikujesz....bo się ośmieszasz... Niestety..
Dawaj swoje zdjęcia... te przynajmniej robisz ładne...
POMORZAKU !!! czy patrzyłeś co to za klinika i czym się zajmuje ? jakimi zabiegami.?
w każdym razie nie zajmuje się ratowaniem życia...
nie! nie można tu zaglądać, nawet do fotografii....
Przecztalem już wczesniej jaka to klinika.
Uważasz że to jest ok nawet w przypadku anestezjologów ?
Aby było zabawnie to mają swoją stronę internetową też w wersji rosyjskiej.
PS.
A tak dla dokladnosci to gdzie napisalem ze ta klinika zajmuje sie ratowaniem zycia ?
Co mialem dokladnie sprawdzic ?
Postaraj sie odniesc dokladnie do mojego postu i tego co napisalem a nie tego co ci sie wydaje.
pozdro
Uważasz że to jest ok nawet w przypadku anestezjologów ?
Aby było zabawnie to mają swoją stronę internetową też w wersji rosyjskiej.
PS.
A tak dla dokladnosci to gdzie napisalem ze ta klinika zajmuje sie ratowaniem zycia ?
Co mialem dokladnie sprawdzic ?
Postaraj sie odniesc dokladnie do mojego postu i tego co napisalem a nie tego co ci sie wydaje.
pozdro