upadek dolara już bliski...

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: upadek dolara już bliski...

Post autor: godzilla »

NEW DELHI, 12 sierpnia. /TASS/. Państwa członkowskie BRICS nie przywiązują już dużej wagi do dolara i z powodzeniem używają walut narodowych, powiedział TASS wiceprzewodniczący Izby Handlowo-Przemysłowej BRICS, Sameep Shastri.

„Myślę, że wkrótce zobaczymy de-dolaryzację. Rozpoczęliśmy już handel przy użyciu rubli, rupii, juanów i rupii, naszych własnych walut, i nie przywiązujemy już większej wagi do dolara. I myślę, że dla każdego kraju ważne jest, abyśmy nie byli zależni od jednej waluty. Powinniśmy być zależni od naszej własnej waluty, powinniśmy ją wzmocnić i wzmocnić naszą gospodarkę” – powiedział.

Ekspert podkreślił również, że całkowicie nie zgadza się z twierdzeniami, że kraje zachodnie są najsilniejszymi gospodarkami na świecie. Według niego siła ekonomiczna przesuwa się z Zachodu na Globalne Południe.

„Jeśli spojrzeć tylko na Rosję, Indie i Chiny – jesteśmy bardzo silnymi trzema państwami wśród rozwijających się gospodarek. Indie stały się piątą co do wielkości gospodarką, więc udowadniamy światu, że samowystarczalność jest teraz bardzo ważna” – powiedział.

„Jeśli spojrzysz na sankcje, [zobaczysz, że] w ciągu dwóch lat Rosja stała się najlepszym przykładem samowystarczalności. Wszystko, co wyprodukowano w Rosji, jest dostępne. A sama rosyjska gospodarka notuje ciągły wzrost na poziomie 2%. Więc geograficznie, jeśli spojrzysz na kraje BRICS, jesteśmy bardzo od siebie oddaleni, ale mimo to mamy bardzo strategiczny i zrównoważony wzrost. Należy to wziąć pod uwagę” – podsumował.

Stowarzyszenie BRICS zostało utworzone w 2006 r. przez Brazylię, Rosję, Indie i Chiny, a Republika Południowej Afryki dołączyła w 2011 r. 1 stycznia 2024 r. Egipt, Iran, ZEA, Arabia Saudyjska i Etiopia stały się pełnoprawnymi członkami grupy. W tym roku przewodniczy stowarzyszeniu Rosja. Głównym wydarzeniem 2024 r. dla BRICS będzie szczyt, który odbędzie się w październiku w Kazaniu.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Idiota... szkoda słów.
godzilla

Kto, reflex?
To są fakty, których ty po prostu nie rozumiesz i odczuwając strach próbujesz zakłamać rzeczywistość... Jeśli rzeczywiście żyjesz w USA to czeka cię nędza... Jeśli gdzieś na zadupiu podkarpacia to pewnie niewiele się dla ciebie zmieni...
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

godzilla pisze: wt sie 13, 2024 11:58 am i to ci najlepiej wychodzi...
Ha! no proszę, ! tez tak uważam!
godzilla

No widzisz... A debil nawet nie zrozumiał że ci komplement niechcący sprawiłem i mnie o3.14erdolił za to... On pewnie uważa Cię za bezmyślne stworzenie...

Debil zawsze będzie debilem...
godzilla

Obrazek
godzilla

Kamala Harris udzieliła wywiadu dla CNN.
Jest to jej pierwszy występ w telewizji od 30 dni, czyli od momentu jak Joe Biden został usunięty z pozycji kandydata na prezydenta USA.
Skrzętnie przygotowane pytania, 'przyjazna' dziennikarka CNN, oraz Tim Walz 'do pomocy', jakby 'mleko zaczęło się rozlewać'.
Wywiad był nagrany, dostaliśmy wersję starannie edytowaną. CNN odmawia opublikowania oryginalnej wersji rozmowy.
Ogólnie mogę napisać, że jej występ na CNN był katastrofalny, kobieta nie nadaje się na sołtysa wsi. Kamala nie ma talentu to polityki, nie nadaje się do tego, nie ma naturalnego talentu do udzielania wywiadów, czy odpowiadania na pytania od dziennikarzy.
Co Kamala ma, to otoczona jest maszyną wyborczą partii demokratycznej, która blisko synchronizuje swoje kroki z wszystkim mediami głównego nurtu w USA.
Maszyna medialna, skrzętnie pokazuje 'piękny image' pani Harris, który jest sprzedawany do ogólnej konsumpcji wyborców.
Prawdziwy obraz, bardziej przypomina, kobietę, która trafiła do DC tylko dlatego, że spełnia warunki i normy, dzisiejszego 'nowoczesnego' świata, czyli jest kobietą i nie jest biała. Jej poziom intelektualny, czy osiągnięcia, sukcesy życiowe (których nie ma), nie mają znaczenia. Jesteś częścią LGBTQ, przyklejasz się do asfaltu, walczysz z pierdzącymi krowami... w partii demokratycznej masz gwarantowany sukces i pieniądze od Sorosa.

Jestem zadowolony z wywiadu pani Harris, dużym zwycięzcą jest w tym obrazie Donald Trump. Chciałbym żeby pani Harris częściej udzielała tego rodzaju wywiadów, koniecznie 'na żywo' oraz bez 'przydupasa' Tim Walz. Te czynniki zniekształcają autentyczny obraz Kamali Harris, kobiety który jest najgorszym kandydatem na prezydenta Stanów Zjednoczonych, w historii amerykańskich wyborów.

Zdjęcie należy do Ignacio Cruz-Mendoza, który przekroczył nielegalnie granicę USA-Meksyk, nie raz czy dwa, ale 17 razy !! a 16 razy był deportowany ! tylko po to, żeby wrócić ponownie do USA. Granice otworzyła dla niego pani Harris.
Ignacio Cruz-Mendoza to całe życie kryminalista, który zamordował mężczyznę w stanie Kolorado, powodując celowo wypadek samochodowy, kolejna osoba została ciężko ranna. Demokratyczna prokuratura (sponsorowana przez Sorosa) w stanie Kolorado stara się o 'lekki' wyrok 12 miesięcy więzienia.
Takie to są realia wpuszczenia milionów ludzi do USA bez dokumentów, bez prawa jazdy, bez żadnych norm.

Dzisiaj będę nadawał na Locals, zapraszam wszystkich na godzinę 20.00. arturkalbarczyk.locals.com
Reflex
Kontakt:

Hahahaha co za bzdura. Godziu skąd Ty bierzesz te brednie? I dlaczego tak Cię Ameryka niepokoi?
Trzeba być naprawde chorym.
Ja oglądalem jej dwa występy, wypadla bardzo ladnie i dojrzale, po których wyprzedzila o kilka punktów Trumpa.
Pożyjemy, zobaczymy, Trump ma doświadczenie i jest wrednie podly, ale to jest polityka.
Nie znoszę Trumpa, on jest zdolny odciąć USA od Europy co byloby tragedią dla świata a szczeólnie dla pokoju Europy,
Pożyjemy, zobaczymy, ja nikomu na świecie nie życzę zle, a Trumpa falszywego nie znoszę. To jest jedno zlo.
No i czas na kobietę na stanowisku Prezydenta USA.
Reflex
Kontakt:

Hahahaha co za bzdura. Godziu skąd Ty bierzesz te brednie? I dlaczego tak Cię Ameryka niepokoi?
Trzeba być naprawde chorym.
Ja oglądalem jej dwa występy, wypadla bardzo ladnie i dojrzale, po których wyprzedzila o kilka punktów Trumpa.
Pożyjemy, zobaczymy, Trump ma doświadczenie i jest wrednie podly, ale to jest polityka.
Nie znoszę Trumpa, on jest zdolny odciąć USA od Europy co byloby tragedią dla świata a szczeólnie dla pokoju Europy,
Pożyjemy, zobaczymy, ja nikomu na świecie nie życzę zle, a Trumpa falszywego nie znoszę. To jest jedno zlo.
No i czas na kobietę na stanowisku Prezydenta USA.

Obrazek
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Tez nie cierpię tego starego krętacza, dziwkarza, spodniczkarza czyli dupiarza, playboya, zwal jak chciał, któremu się nie podoba pochodzenie kontrkandydatki, uśmiech, pŁec , no i prokuratorski zawód i doświadczenie wiceprezydentury..
A dolar,? im tańszy, tym bardziej nakręca się produkcja wewnętrzną, export, i turystykę. import jest za drogi wiec opłaca się tworzyć miejsca pracy.
ODPOWIEDZ