bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
godzilla

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: godzilla »

Dzisiejsza rozmowa u Rymanowskiego
22. minuta, tusk przyznaje ze strasznie sie boi ze Nawrocki moze zostac prezydentem i straszy katastrofa dla Polski, a chodzi jedynie o jego parszywe zycie....
26. minuta - tusk przyznaje ze "gdy ktos podnosi reke na barwy, ktore kocham, czy sa to barwy mojego klubu...... to ja sie zawsze bede bil"
a robi z Nawrockiego kibola-bandyte, sam bedac takim samym....
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Zamknij chamie ryja, jak zwykle nikt nic nie pisze tylko taka szmata ak Ty.
Nie byles nigdy Polakiem i nigdy nie bedziesz szmaciarzu. Tfu!!!
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Takie coś zobaczyłem na ulicy.

Obrazek

Obrazek
pomorzak

godzilla pisze: pn maja 26, 2025 5:12 pm Dzisiejsza rozmowa u Rymanowskiego
Emocje w Polsce podkręcane są do maxa. Dzisiaj krewniak z Polski namawiał mnie abym poszedł na polskie wybry i głosował na Trzaska.
Atmosfera kataklizmu roztaczana jest dość powszechnie w mediach rządowych.
Ostateczne słowo będzie miał wyborca i tak jest OK.
Mnie to aż tak bardzo nie podnieca.
Tuskowi się nie dziwię bo jego prezydent bardzo by mu ułatwił rządzenie.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

pomorzak pisze: ndz maja 12, 2024 1:43 pm Pewnik czy przypuszczenie ??
to a propos zmian klimatu było, i b. aktualnie cytuje teraz.

Szwajcaria się przezywa katastrofę. Erozja, urwany lodowiec, takiego ogromu materiału skalnego i lodowca urwanego od ponad 100 lat nie zanotowano, a wcześnie w ogóle nie notowano. Teraz rzeka nie ma odpływu bo ma przed soba ponad 100 metrowo wysoka naturalna zaporę.

A wy spicie....

https://www.nzz.ch/wissenschaft/ein-rie ... ld.1886724

https://www.nzz.ch/schweiz/der-berg-kam ... ld.1886704
pomorzak

sprawiedliwy pisze: czw maja 29, 2025 11:17 am to a propos zmian klimatu było, i b. aktualnie cytuje teraz.

Szwajcaria się przezywa katastrofę. Erozja, urwany lodowiec, takiego ogromu materiału skalnego i lodowca urwanego od ponad 100 lat nie zanotowano, a wcześnie w ogóle nie notowano. Teraz rzeka nie ma odpływu bo ma przed soba ponad 100 metrowo wysoka naturalna zaporę.

A wy spicie....

Klimat zmieniał i zmienia się nieustannie. Tak było tysiące lat temu czy jeszcze dawniej i tak jest obecnie.
Wmawianie iż człowiek spowodował te zmiany jest, nie tylko moim zdaniem, bzdurą na której zarabia się pokaźne pieniądze.
Zamiast tego pseudoratowania planety lepiej by było przygotować się na te zmiany, które są nieuchronne.
No ale lata prania mózgów sprawiło swoje. Podobnie jak chrześcijaństwo bazuje na grzechu pierworodnym i poczuciu winy tak samo ta religia klimatyczna. Stara sprawdzona metoda.
To co stało sie w Szwajcarii jest tragiczne podobnie jak wiele innych zdarzeń na świecie. Trzesienia ziemi i wiele innych jeszcze przed nami bo nie ludzie a słońce miesza w tym całym bałaganie.
Polecam strone Stefana Burnsa
https://www.youtube.com/@StefanBurns
Słonko wysyła od dłuższego czasu niesamowite ilosci energi w kierunku Ziemi co nie pozostaje bez konsekwencji dla samej planety jak i jej mieszkancow.
Tak to już jest.
sprawiedliwy

do jasnej cholery!
POmorzaku czy nie potrafisz ? przecież nic nie mowie ja ani nie cytuje niczego, oprócz skutków, oprócz wydarzenia, czy ja cos powiedziałam ponad to, nie WMAWIAM NIC, ani nie wmawiam ze..... i nie. o to chodzi, ale Ty jak nawiedzony będziesz tu indoktrynował swoje teorie spiskowe.....
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pt maja 23, 2025 8:38 am no, niestety, nie wywiniemy się, umrzemy , każdy w swoim czasie którego nie zna.
Pewno tak jest choć czasami jakoś tak można poczuć że nawet jak kiepsko idzie to jeszcze nie ten czas.
Raz miałem okazje wziąć udział w wypadku, dachowanie w rowie. Wtedy czułem że to jeszcze nie mój czas.
Innym razem gdy transportowany bylem na intensywna i cala rodzina była w szoku ja wiedzialem że to jeszcze nie mój czas.
Lekarz pytał czy boję się śmierci. Odpowiedziałem że nie bo się jej nie bałem.
Porozmawiałem w myślach z moim Ojcem i pozostawiłem Jemu decyzję co dalej i już to nie było moim problemem.
To bylo doświadczenie praktyczne, mocne i niemal namacalne.
Często słyszałem opowiastki w stylu że jak "śmierć zajrzy w oczy" to dopiero panika i strach itd.
Jakoś to chyba nie zawsze się sprawdza.
A może jestem zbyt ograniczony aby się tego bać.
Czym jest śmierć ?
Moim zdaniem przejściem do pierwotnej formy istnienia a właściwie powrót do niej.
Tak ja to widzę na podstawie własnych doświadczeń.
Jestem przekonany że nikt nie odejdzie ani o sekundę wczesniej jak zaplanował zanim się narodził tu na Ziemi.
Pewnie takie stwierdzenie przyniesie mi znowu wianuszek epitetów ale to nie gra roli.
W ostatnich czasach trzech szwagrów przeszło na "drugą stronę" z powodów ktore mogłyby wywołać wściekłość ale wiem że to był ich czas.
Tak to jest z tą śmiercią moim zdaniem.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: czw maja 29, 2025 3:16 pm do jasnej cholery!
POmorzaku czy nie potrafisz ? przecież nic nie mowie ja ani nie cytuje niczego, oprócz skutków, oprócz wydarzenia, czy ja cos powiedziałam ponad to, nie WMAWIAM NIC, ani nie wmawiam ze..... i nie. o to chodzi, ale Ty jak nawiedzony będziesz tu indoktrynował swoje teorie spiskowe.....
Moje zdanie jest indoktrynacją ale tylko moje bo twoje to już nie.
Masz dość wybiórcze spojrzenie.
Te tak zwane teorie spiskowe potwierdzają się dość szybko.
Czas korony to dobitnie pokazał.

PS. Czy ja twierdzilem ze cokolwiek wmawiasz ?

Czy ty nie traktujesz odmiennego zdania jako ataku personalnego ?
sprawiedliwy

Niestety nie rozumiesz o co chodzi. Ja o kozie a ty o wozie....albo na odwrót, wykorzystując moj post i tragedie ludzi, 300 osób bez dachu nad głową, i zagrozenie następnych, do swoich teorii. Nie ! ty mnie nie zaatakowales, bo niby co mogłeś zaatakować? informacje, ? współczucie ? troskę? Zmartwienie o katastrofę ? Tragedie ludzka? Nikt nie zginął, wiec co ? to juz można jechać ze swoimi spiskami? . To była urocza miejscowość. Odbywała się tam naukowa konferencja z udziałem młodych naukowców z całego świata. wWieś, Taka zjawiskowo urokliwa wizytówka szwajcarska.

A jeśli juz ruszasz temat.... to.

Góry erodowały zawsze, gdyby nie ten cykl, to byłyby 10 razy wyższe. Cykle lodowcowe tez maja swoje życie.. Tylko, ze to się działo na przestrzeni długich odcinków czasu tysięcy lat, teraz dzieje szybko, zasuwa, na naszych oczach, nie tylko dlatego ze my żyjemy dłużej, a wiec więcej widzimy, ale dlatego ze jakieś okoliczności ten proces przyspieszyły i przyspieszają. Może zmiana osi Ziemi, może Słońce, może nadprodukcja dwutlenkuwegla , i zachwianie równowagi w przyrodzie, może... wycięte lasy itd itp, może, może
Nie chodzi mi o Twoje ODMIENNE zdanie i pogląd, a Twoje natarczywe , przy każdej okazji, narzucanie swoich teorii. Bo nawet Covid wrzuciłeś...
no, nic. znalazłeś mądrości dla siebie i one Ci pasują, wiec je sprzedajesz przy każdej okazji.

MNie martwi , ze zniknęła śliczna wioska, teraz zalewa ja woda, wiec nawet niezasypane domy są ofiara rzeki Lonza. Napełnia się naturalnie powstały zbiornik. Noc były bezsenna dla wielu ludzi....

Trzeba znaleźć ponad 100 mieszkań, co w tej okolicy jest trudne bardzo. A ludzie wyszli z domu jak stali.
No cóż Pomorzaku, martwi mnie Twoje "zaparte". Nazywanie wszystkiego atakiem osobistym nie jest moja specjalnością... ja tu nie wyrażam swoje zdania, a swoje uczucia ....
ODPOWIEDZ