bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Myslenie nie boli! A jak boli....

Post autor: Reflex »

Nic podobnego. Po prostu jak zauwazy ze nuda etc...
NIE CZYTAC!!!
Proste jak parasol. :mrgreen:
Reflex
Kontakt:

Re: bagatelne myśli lateralne

Mam dziwne uczucie, kiedy napisze cos, byle co, nastepuje wielodniowa cisza...
Nie bojcie sie mnie ja jestem wrazliwy i serdeczny dran :lol:
No co? Moze nie... pomorzak powiedz czy nie tak haloooooo!
sprawiedliwy

Re: Myslenie nie boli! A jak boli....

Post autor: sprawiedliwy »

Reflex pisze: pn lip 21, 2025 6:02 pm Nic podobnego. Po prostu jak zauwazy ze nuda etc...
NIE CZYTAC!!!
Proste jak parasol. :mrgreen:

właśnie, w rzeczy samej.... a swoja droga, o czym tu pisać ? Sztuczny INt. robi to za nas....
Reflex
Kontakt:

Po prostu badzmy normalni i ciepli w czasie przekazu. To co sie czyta nie musi sie zawsze zgadzac z kazdym!
Byloby jakak flaki z olejem. Dyskutuj, udowodnij swoje racje i serdecznie sie usmiechnij.
Reflex
Kontakt:

Byloby milo poczytac, czy zobaczyc cos nowego, prowokujacego, i ciekawego.
Niestety ...
Czeski film; nikt nic nie wie. :roll:
Reflex
Kontakt:

Jeszcze jedno... Jezeli post nastepny nie ma nic wspolnego z poprzednim,
zamiescmy go pod nowym tytulem. Bedzie jasne ze to jest nowy temat.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

Obrazek

Adam Brzezicki
Slyszalem o takich w nowoczesnej europie, ze wierza, ze facet moze rodzic dzieci lub ze dzieci moga byc kotami. Niektorzy tez wierza, ze w Piatki moga byc kobieta, w Niedziele facetem (liquid gender)... a we Wtorki jako facet walczyc w pojedynku bokserskim z kobietami. To jest najnowsza Lewacka nauka. Juz nikogo nie dziwi, ze ludzie w to wierza. Smieszne z ta plaska ziemia ale jak sie porowna do Lewackich teorii to jeszcze nie jest tak zle 😂😂

To taki kawałek z FB i wypowiedź ktora mi się spodobała.

U na w Berlinie jest CSD i wszelkiej maści odmieńcy czy też właśnie jak twierdzą media ciężko prześladowani przedstawiciele chyba już 180 płci i orientacji seksualnych, ubogacali swoją paradą ulice stolicy.
Podobno ciężko przeżyli fakt iz na parlamencie nie powiewa ich kolorowa flaga zamist niemieckiej.
Pocieszające jest to że te ich flagi wiszą przed posterunkami policji w Berlinie.
Chlopcy i dziewczęta i inne płcie propagują tolerancję w stosunku do siebie i nie tolerują innego podejścia co chętnie demonstrują.
Tak więc wszystkie słuszne partie polityczne pławią się w tym tłumie i demonstrują miłość i poparcie.
Są głosy aby wpisać do tej niby konstytucji wszystkie płcie i orientacje seksualne wraz z prawem do seksu niezaleznie od wieku.

No dobra ale co z tymi dinozaurami i ewolucją.
No ja uważam że ewolucja dinozaurów jest bardzo pomijana i wmawia się ze wyginęły bez ewoluowania.
Ewolucyjne dinosy trochę się skurczyły i ryje nie takie długi ale gruba dupa i krótkie nóżki i rączki przetrwaly. Ogony tez nie takie jak dawniej bo odpadły gdyż przeszkadzały przy siedzeniu za biurkiem.

Nauka stwierdziła że klimat na Ziemi zmieniają ludzie i to jest dogmatem.
Wojan gwarantuje pokój a chemia zdrowie.
Podatki poprawiają klimat a zbrojenia nastawienie pokojowe.
To ja się pytam czy kwestia płaskiej Ziemi jest mniej logiczna ?

A jeśli chodzi o to że czlowiek od małpy to przyznam że wielu nie tylko prawdopodobnie ale i z pewnością.
Trochę się zmienili fizycznie ale psyche to ciągle nadgania.

"Może i wierzą w dinozaury, ale już nie w ewolucję"
I w tym zdaniu jest cała tajemnica wiary.
Dinozaury to nie taki problem bo kości pod dostatkiem choć reszta to domysły.
Ewolucja to teoria ktora sprawdza się w pewnym obszarze ale reszta to kwestia wiary.
Tej samej wiary ktora mówi o rządach które dbają o obywatela i dobrodziejstwach golenia go i indoktrynacji.
Ostatecznie przyjemniej jest żyć i umierać w przekonaniu iż miało się szczęście bo inni mają czy mieli gorzej.
Landrynkowy świat gdzie stoi się zawsze po tej właściwej stronie nie toleruje innego obrazu. To jest nieprzyjemne i szkodliwe.

Kto nie płynie z prądem oficjalnego scieku ten plaskoziemca i idiota.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

"Ludzie są nim zmęczeni".
Ekspertka ostrzega: Ukraina w "zawrotnym tempie" zmierza w kierunku autokracji

Chociaż Zełenski wycofuje się rakiem ze swoich planów dotyczących ograniczenia niezależności organów antykorupcyjnych, najbardziej znana ukraińska łowczyni korupcji Daria Kaleniuk nie widzi powodu do odwoływania alarmu. W 2012 r. założyła w Kijowie pozarządowe Centrum Działań Antykorupcyjnych, którym kieruje do dziś. Kaleniuk zarzuca najbliższemu otoczeniu Zełenskiego, że od miesięcy wprowadza w kraju autokratyczne porządki. — Nie wygra demokratycznych wyborów. Ludzie są zbyt zmęczeni — nim i jego stylem rządzenia — mówi Kaleniuk o Zełenskim.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... k,79cfc278
Powoli przebijają się informacje ktore nie tak dawno były nie do pomyślenia w oficjalnych mediach.
Jak widać plan odsunięcia Zelenskiego jest już wprowadzany w życie zgodnie z zapowiedzią prezydenta USA.
W Ukrainie rozpoczyna się ewakuacja szczególnie umoczonych kolegów Zelenskiego co zwiastuje dość szybką wymianę.
Czekam na dalsze "odkrycia" i kompletne "zaskoczenie" politykow europejskich.
sprawiedliwy

pomorzak pisze: sob lip 26, 2025 2:31 pm

Kto nie płynie z prądem oficjalnego scieku ten plaskoziemca i idiota.
w rzeczy samej....
sprawiedliwy

mam problem.... jestem emigrantka czy nie?

jestem gościem w jakimś kraju ? czy tez przejezdnym ?

Jakie są konsekwencje podejścia, takiego lub innego, do tego problemu.

Jest trend, jest zainteresowanie, wiele osób prosi, wprost nawet, aby napisać o tym. No bo tak wyjechać z kraju, zatrzasnąć za soba drzwi, zostawiajac rodzine , przyjaciół, prace, ambicje, no dobytek, bo byli tacy którzy go mieli i wcale nie mały. A wizja była marna, nigdy więcej nie wrócisz, palisz most i amen ! mało tego , często rodzinie w kraju palisz także mosty. minęło 45 prawie lat, kawal czasu, ludzie sobie nie zdają sprawy jak to było, jak ciężka to była decyzja, tracisz dużo, albo nie masz nic do stracenia. Zyskujesz wiele, albo nie zyskujesz nic. no powiedzmy spokój.

Mam na szczęście listy, które pisałam do mojej Mamy. szczegółowe sprawozdania z moich rozterek i dylematów. Moich, osobistych, a przecież każdy mal inne.

Może cos z tego będzie, jeśli wytrwam, bo tego mi trzeba by się zmobilizować.
ODPOWIEDZ