Stan kleski zywiolowej

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
Bingoo

Re: Stan kleski zywiolowej

Post autor: Bingoo »

co to jest lewica a co prawica - gdzie przebiega pomiedzy nimi granica - tykich glupawych wyrazen uzywa tylko jeden z obecnych niewidocznych(whp)

jak zdolny musi być ktos kto nie widzi pisanie niewidzących. toz to jakiś święty czlowiek. jasnowidz z jasnogrodu.

przychylam sie do prośby godzilli. proszę zalozyc faszystowski wątek i na nim omawiać sprawy Adolfa Hitlera.
jesli nie zaprzestaniecie zgłosze do administracji że to nie na tema bo tematem jest stan kleski zywiolowej w POLSCE nie w sasiednim kraju za naszą praslowiańska Odrą.

prosze otworzyć odpowiedz niewidzialnego BO MOZNA, i zastosowac się.

amen.
darek

Post autor: darek »

Witam

I po powodzi,wszystko sie rozlazlo jak meble przesiakniete woda.Mam nadzieje ze Polska nie bedzie tym meblem,ze nie rozeschnie sie z braku wody.Niezadowolenie ludzi ktorzy utracili swoje dobra w powodzi jest ogromne.Ale to bylo do przewidzenia,Z zywiolem nikt nie wygral i nie wygra.Kolejne ekipy rzadzace spychaly to od siebie,pozostawiajac to innym ekipom,niech sie mecza,niech maja za swoje,a byc moze sie wyloza?.Na tym zyskuja tylko ludzie zachlanni wladzy.Ludziom jak bylo pod gorke,tak jest pod gorke.Prawda jest ze nie wazni sa obywatele,najwazniejszy jest wzrost gospodarczy.Cyferki musza sie zgadzac.Bo UE bedzie nas krytykowala,bo nie wpuszcza nas na salony w Brukseli i jeszcze do innych salonow waznych lub mniej waznych.Oczywiscie pewne zasady polityki swiatowej obowiazuja,ale nie w momencie kiedy chodzi o iles tam setek ludzi,obywateli,ktorzy utracili wszystko.Niejednokrotnie dorobek calego zycia.Czekam tylko na pojawienie sie wszelkiego rodzaju ogloszen przeroznych fundacji i kol cierpietnic ,organizacji spolecznych, bardziej lub mniej,z prosbami o dary dla powodzian,wysylanie sms-ow o tresci "pomoc",o zalatwianu tego czym w pierwszej kolejnosci powinien zajac sie rzad,rekami( a konkretnie pieniedzmi) obywateli tegoz kraju.Oczywiscie takie akcje sa potrzebne,wywoluja ludzkie odruchy.U mnie wywoluja odruchy zupelnie inne.Nie twierdze ze jest to wina PO,D.Tuska i jego rzadu.Bedzie sie musial sporo napocic i nagimnastykowac zeby wyjsc z tego z twarza.W tym przypadku wypada tylko wspolczuc.Nie jest to tez wina poprzedniego rzadu i PiS-u.Sprawa calego systemu hydrologicznego jest tak stara ze nawet najstarsi gorale nie pamietaja.Mowimy ze "Madry Polak po szkodzie",jak widac nie sprawdza sie to w praktyce.Mam nadzieje ze jutro obudzimy sie w lepszym swiecie,a nie z reka w nocniku.Oby nie wygral wyborow jakis populista ktory obiecuje gruszki na wierzbie.
Pozdrawiam
Darek
darek

Post autor: darek »

Witam

Stalo sie ,pisalem o tym wczesniej.B.Komorowski troche sie rozlozyl,na powodzi.Nie pomogla nawet demokracja sondazowa.Tak silny ped do wladzy przeslonil sprawy wazne,wazne dla ludzi.Trzeba bylo ten stan wprowadzic,zajac sie usuwaniem tego co zniszczyla natura,podjac zdecydowane kroki.Wtedy wszystko by sie napewno potoczylo inaczej.A tak iles tam setek glosow poplynelo z woda.Do tego doprowadza ignorowanie obywateli.Ale najwazniejszy jest wzrost gospodarczy i nadete sondaze i wykresy.Pozdrawiam wszystkich,ja obywatel panstwa,a raczej "tygrysa europy".
pipek

Post autor: pipek »

Strachy na Lachy.
Ludziska siem zmobilizują;
taki na przykład mój kumpel,który w niedzielę głosował sam,zapowiedział że za 2 tygodnie pakuje do samochodu żonę,teściów,2 ciotki i sąsiada.
PO mu lata,ale Kaczor jego zdaniem ma zbyt duże zęby.
godzilla

Post autor: godzilla »

pipek pisze:Strachy na Lachy.
Ludziska siem zmobilizują;
taki na przykład mój kumpel,który w niedzielę głosował sam,zapowiedział że za 2 tygodnie pakuje do samochodu żonę,teściów,2 ciotki i sąsiada.
PO mu lata,ale Kaczor jego zdaniem ma zbyt duże zęby.
ja zapakuje jeszcze akwarium z rybkami i moze jakiego kota zlapie zeby pies mial weselej jechac i tez zaglosuje... na Kaczynskiego oczywiscie...
ODPOWIEDZ