U nas rozliczenie finansowe do końca lipca i co prawda mam już zrobione na kompie ale odeślę pod koniec terminu.godzilla pisze: ↑pt cze 26, 2026 11:18 am ja mam klime ale tylko w Stubie... w nocy tam chodzi a my przy otwartych drzwiad do sypialni tez dostajemy troche chlodnego... teraz siedze w calkiem innym pokoju i jest zajebiscie cieplutko, robie podatek za 2025 bo mi sie nie chcialo robic w marcu... glupi pomysl byl zeby przekladac i teraz mozg podpiekac, ale jak to sie mowi - kobylka u plota i musze przed pierwszym lipca im odeslac...
Już mi proponowali pomoc i że sami rozliczą a ja mam tylko zapłacić to co wyliczyli. Dziwnym trafem wyliczyli więcej jak ja.
Sąsiad pytał czy wracam do Polski bo był pod wrażeniem tego co tam widział i co zna z Niemiec. Nie mógł się nachwalić.
Opowiadał że był w normalnym kraju gdzie nawet wieczorami można bezpiecznie chodzić ulicami. To uczucie w Niemczech trochę zaginęło.
Co począć gdy w reichu nawet komuniści czy zieloni czy też socjalisci i chrześcijańska demokracja to partie środka.
To tak jak w Polsce gdzie PO i cała lewica jest wyznacznikiem demokracji i patriotyzmu. Wszystko inne to zło.
Nie wiem jak jest w Polsce bo w Niemczech po uwolnieniu się z uzależnienia od rosyjskiego taniego gazu w 95 % importuje się drogi LPG ze stanow.
To nazywa się wstawaniem z kolan.Czemu tanio jak można drogo i 95% to nie jest wcale uzależnienie.
Dziwny ten świat jak śpiewał Czesiek.
Matka Ziemia znowu dała o sobie znać i zatrzęsła. Podobno to jeszcze nie koniec. Jak eksperci twierdzą można to powstrzymac jak odprowadzi się wiecej podatkow na klimat. Oni jej płacą ?????
22.46 a ja się boję otworzyć okna bo tam czyhają 32,5 w plusie.
Trochę jeszcze poczekam aż spadnie do 28 bo tyle mam w mieszkaniu.
Zamiast spać mogę oglądać mecze.
Ostatnio Niemcy dali ciała bo napotkali chłopców którym chciało się grać.
Obecnie chyba Francuzi rozwalają Norwegów.
Chyba chce im się grać.