bagatelne myśli lateralne
-
sprawiedliwy
Re: bagatelne myśli lateralne
no cóż, każdy na cos cierpi.....
diagnoz lista zbyt długa by wypisywać.
A Reflexa żal. RIP. chyba, bo jak wytłumaczyć nagle znikniecie 7 miesięcy. Inteligentny facet był i nie tolerował głupoty i ciemnoty, na która reagował dość ostro.
ale ja nie o tym. o trampku i trampkowiczowej familii...
Lubie sport, kibicuje, sama uprawiałam cos tam, piłka kopana akurat nie jest moim faworytem, to jednak komercjalizacja i wrzucenie jej w biznes pieniężny zbulwersowało mnie. Jeszcze nie giełda, nie od razu ale będzie w następnym kroku. Mecze będą sprzedawane, ustawki itd itp niewyobrażany sobie nawet jakie to machlojki spowoduje, konflikty interesów. itp itd.
trampek i jego rodzinka i powinowaci tak są głodni szmalu, ze nawet kopaną sprzedadzą piłkę. No i pewnie trafia gola na giełdzie niebawem. Wyniki tez będzie można na giełdzie puścić. i karuzela się kreci, kasa dzwoni, a ludki ..... hahahaha, kochają i głosują wybierają i zdobywają Kapitol. Alleluja i do przodu !
.
diagnoz lista zbyt długa by wypisywać.
A Reflexa żal. RIP. chyba, bo jak wytłumaczyć nagle znikniecie 7 miesięcy. Inteligentny facet był i nie tolerował głupoty i ciemnoty, na która reagował dość ostro.
ale ja nie o tym. o trampku i trampkowiczowej familii...
Lubie sport, kibicuje, sama uprawiałam cos tam, piłka kopana akurat nie jest moim faworytem, to jednak komercjalizacja i wrzucenie jej w biznes pieniężny zbulwersowało mnie. Jeszcze nie giełda, nie od razu ale będzie w następnym kroku. Mecze będą sprzedawane, ustawki itd itp niewyobrażany sobie nawet jakie to machlojki spowoduje, konflikty interesów. itp itd.
trampek i jego rodzinka i powinowaci tak są głodni szmalu, ze nawet kopaną sprzedadzą piłkę. No i pewnie trafia gola na giełdzie niebawem. Wyniki tez będzie można na giełdzie puścić. i karuzela się kreci, kasa dzwoni, a ludki ..... hahahaha, kochają i głosują wybierają i zdobywają Kapitol. Alleluja i do przodu !
.
wielokropek pisze: ↑wt lip 21, 2026 2:58 pm
Moje milczenie wynikało z niechęci do kłótni i awantur z ówczesnym sołtysem tego grajdołka
Pozwolę sobie zostawić to bez komentarza.sprawiedliwy pisze: ↑pt lip 31, 2026 4:03 am
A Reflexa żal. ..... Inteligentny facet był i nie tolerował głupoty i ciemnoty, na która reagował dość ostro.
„Mądrej głowie dość dwie słowie“
Stwierdzenie które w różnych wariacjach można usłyszeć czy przeczytać dość często.Inteligentny facet był i nie tolerował głupoty i ciemnoty, na która reagował dość ostro.
Stwierdzenie dość powierzchowne i pozbawione większych treści bo bazuje na bezrefleksyjnym przeświadczeniu o monopolu na interpretację znaczenia słów. Jeśli to jest przejawem inteligencji to jest to moim zdaniem sporym nieporozumieniem.
To co ktoś rozumie pod pojęciem głupoty czy ciemnoty jest calkowicie idywidualne nawet gdy zostało komuś wmówione.
Ostatecznie każdy sam tworzy własną definicję ktora uznaje za prawdziwą.
Problem z tym że ilu ludzi tyle definicji.
Dla jednego głupotą jest być biernym pionkiem szkodliwego systemu a dla innego postawa calkowicie przeciwna.
Medycyna naturalna tak często przedstawiana jako ciemnota dla wielu jest czymś wręcz przeciwnym.
Człowiek który narzuca innym własną interpretacje i to w sposób "dość" ostry, pokazuje wlasne ograniczenie.
Takie postępowanie świadczy, moim zdaniem , o poważnych deficytach intelektualnych.
Aby nie było niedomówień podkreślę raz jeszcze iż jest to jedynie moje zdanie.
Zdaję sobie sprawę z tego iż zarzucanie komuś głupoty czy ciemnoty może być odbierane jako przejaw inteligencji.
Każdy ma własne widzenie swiata i jego mieszkancow i jest to OK.
-
sprawiedliwy
fakt. Przepraszam, znów się nie zrozumieliśmy, z mojej winy, zbyt pospiesznego pisania... , ale głupota jest wieczne zrzędzenie, marudzenie itd.
ja nie podchodzę do Ciebie Twoich postów podmiotowo a przedmiotowo....
Zrzęda to potoczne określenie osoby, która ciągle narzeka, gdera i wyraża niezadowolenie. Taka osoba często marudzi na wszystko wokół w sposób męczący dla otoczenia.
Cechy
Ciągłe narzekanie. np. : na rząd, na pogodę, ludzi lub sytuacje.
Gderanie i marudzenie, trucie, ....wkoło Macieju.
Patrzenie na świat w złych barwach (pesymizm). Trucie gderaniem.
Trudność w zadowoleniu takiej osoby.
Podobne słowa (synonimy)
Gderacz
Maruda...
Potrafię się świetnie dogadać, dyskutować z ludźmi o innych poglądach niż moje, ale ciężko znoszę pieprzenia marudy, zrzędy, gderacza, wyszukującego pesymistyczne "barwy" którymi chce mnie uświadomić i świat.... to uważam za głupotę dlatego, ze to jest strata czasu, jakże cennego.
Dla mnie fakt iż ofiara pamieta to co jej i jej najbliższym zrobiono i oczekuje pociągnięcia do odpowiedzialności winnych nie jest marudzeniem, gderaniem. Trudno być zadowolonym z faktu tuszowania zbrodni.
Tak ja to widzę.
Tak ja to widzę.
-
sprawiedliwy
masz racje , to są przecież myśli lateralne....
tak, ofiara pamięta ... to znaczy , ze. mam prawo a ja go (tzn tego prawa)
nie wykorzystuje. Ha! no popatrz jaka wspaniałomyślna jeZdem...
tak, ofiara pamięta ... to znaczy , ze. mam prawo a ja go (tzn tego prawa)
To jest twój osobisty wybór. Każdy ma prawo dokonać własnego wyboru który zawsze będzie słuszny.sprawiedliwy pisze: ↑sob sie 01, 2026 5:26 am
tak, ofiara pamięta ... to znaczy , ze. mam prawo a ja go (tzn tego prawa)nie wykorzystuje. Ha! no popatrz jaka wspaniałomyślna jeZdem...
A tak przy okazji to dzisiaj 1 sierpnia i będzie wspominane jak co roku od lat.
-
sprawiedliwy
w Szwajcarii mamy Święto Narodowe... białe bułeczki z flaga z białym krzyżem, chlebek, torcik....z czerwonym tłem i białym krzyżem, no dzwonki krów, te lubie najbardziej. . miały być fajerwerki, jak co roku, ale nie będzie, nawet grill odwołany.... Upal jest ale u mnie przyjemnie znośna temperatura siedzę sobie i pisze cos nowego.
ps... wybór ? Święty spokój !!!! to jest moj wybór.... mam go , cudowny jest, od kiedy nie widzę postów niektórych.
ps... wybór ? Święty spokój !!!! to jest moj wybór.... mam go , cudowny jest, od kiedy nie widzę postów niektórych.
A ja wybrałem Pragę i mam zamiar kilka ciekawych dni tam spędzić.
Ostatnio byłem tam prawie 50 lat temu to pewno trochę się pozmieniało.
Mam nadzieję że czeskie piwo tak dobre jak dawniej.
Komunikacja miejska dla leciwych jest darmowa to nie muszę kombinować z automatami biletowymi.
Pogoda taka jak i u nas to raczej częściej będą postoje na piwko bo woda droga.
Ostatnio byłem tam prawie 50 lat temu to pewno trochę się pozmieniało.
Mam nadzieję że czeskie piwo tak dobre jak dawniej.
Komunikacja miejska dla leciwych jest darmowa to nie muszę kombinować z automatami biletowymi.
Pogoda taka jak i u nas to raczej częściej będą postoje na piwko bo woda droga.
-
sprawiedliwy
no to masz końskie zdrowie by w takie upały wybierać się na zwiedzanie miasta.
przyjemnej podróży i cudownych praskich wrażeń....
ps. a tak na marginesie, juz tylko ja Ci zostałam...
przyjemnej podróży i cudownych praskich wrażeń....
ps. a tak na marginesie, juz tylko ja Ci zostałam...