A wracając do tytułu to niekoniecznie musi być błędny.Najczęściej zamiast przywidzenie pojawia się termin przewidzenie. Tymczasem są to dwa słowa o zupełnie różnych znaczeniach.
Przywidzenie oznacza złudzenie wzrokowe. Używamy tego terminu, gdy chcemy napisać o czymś, co my (lub ktoś inny) ujrzeliśmy (lub ujrzał), choć to tak naprawdę nie istnieje. Ujmując rzecz wprost, chcemy w ten sposób powiedzieć: wydawało nam się, że coś widzieliśmy.
Np.
Myślałem, że ona ma kolor niebieski. Widocznie mi się przywidziało (nie: przewidziało).
Obaj doszli do równowagi psychicznej, obu się zdawało, że to był tylko jakiś koszmar, jakieś przywidzenie.
Z kolei przewidzenie pochodzi od czasownika przewidzieć i oznacza domyślenie się tego, co może nastąpić, lub określenie czegoś z góry.
Np.
Przewidzenie, że tak się stanie, nie było trudne.
„(…) tego Męża, który z woli postanowienia i przewidzenia Bożego został wydany, przybiliście rękami bezbożnych do krzyża i zabiliście” (Dz 2, 23).
No.och nie...TO MI SIE PRZEWIDZIALO?
Re: No.och nie...TO MI SIE PRZEWIDZIALO?
faktycznie... nie musi... mi sie akurat przywidzialo ze jest bledny...
i racja jest po Twojej stronie...
tym razem...
a przewidziec to ze beda zamachy to wcale nie takie trudne, jesli sa sily, ktore nad tym pracuja w pocie czola, rzadzac jednoczesnie Europa czy usa...
i racja jest po Twojej stronie...
tym razem...
a przewidziec to ze beda zamachy to wcale nie takie trudne, jesli sa sily, ktore nad tym pracuja w pocie czola, rzadzac jednoczesnie Europa czy usa...
godzilla pisze:a przewidziec to ze beda zamachy to wcale nie takie trudne, jesli sa sily, ktore nad tym pracuja w pocie czola, rzadzac jednoczesnie Europa czy usa...
podobnie nie jest trudne przewidziec masakre na polskich drogach
zwlaszcza gdy swieta
dlatego trzeba wprowadzic prohibicje w Polsce... bedzie mozna zarobic na przemycie i produkcji... tak to tylko zarabiaja zachodnie koncerny i kaczynski...
prohibicja nie pomorze
sam pedzilem
potrzebny jest rozsadek
dodam
dawno temu bylo
czytywalem polskie dzienniki
w ktorych byly wypowiedzi
czytelnikow - pewien mlody
nzwal sie doktorem med. napisal "kupilem sobie samochod
jezdze nim i kazdego innego kierowce uwazam za wroga -
tak jezdzi sie bezpiecznie" widocznie houjaszek kazdego
pacjenta rownie traktowal jako wroga - ale to bylo dawniej
kiedy istnialy przydzialy na samochod i na mieso ze szczura
CYC
sam pedzilem
potrzebny jest rozsadek
dodam
dawno temu bylo
czytywalem polskie dzienniki
w ktorych byly wypowiedzi
czytelnikow - pewien mlody
nzwal sie doktorem med. napisal "kupilem sobie samochod
jezdze nim i kazdego innego kierowce uwazam za wroga -
tak jezdzi sie bezpiecznie" widocznie houjaszek kazdego
pacjenta rownie traktowal jako wroga - ale to bylo dawniej
kiedy istnialy przydzialy na samochod i na mieso ze szczura
CYC
"Będzie wypraszała wiele łask dla polskich rodzin"potrzebny jest rozsadek
W trakcie obchodów w Pałacu Sadurska podkreślała, że "dla Pana Prezydenta niezwykle ważnym jest dbanie o polskie rodziny". - Andrzej Duda i rząd premier Beaty Szydło za cel postawili sobie dbać o wzmocnienie polskich rodzin w każym wymiarze. Relikwia świętej Gianny Beretty Molli jest dla nas bardzo ważnym darem i liczymy, że Święta Mam będzie wypraszała wiele łask dla polskich rodzin - powiedziała minister.
Po takim poparciu oni jeszcze skladaja wnioski na te piec setek.wiara i s pisze: "Będzie wypraszała wiele łask dla polskich rodzin"
W trakcie obchodów w Pałacu Sadurska podkreślała, że "dla Pana Prezydenta niezwykle ważnym jest dbanie o polskie rodziny". - Andrzej Duda i rząd premier Beaty Szydło za cel postawili sobie dbać o wzmocnienie polskich rodzin w każym wymiarze. Relikwia świętej Gianny Beretty Molli jest dla nas bardzo ważnym darem i liczymy, że Święta Mama będzie wypraszała wiele łask dla polskich rodzin - powiedziała minister.
Toc szydlowa propaguje mamone a nie wiare.
Ze episkopat nie zaprotestowal to sie dziwie.
No ale powstana sluzby domaciczne co beda sprawdzaly powody poronienia.
Do trzech lat jak bedzie wina kobity nieumyslna bo jak umyslnie to z pierdla nie wyjdzie.
pomorzaku
episkopat tez musi /dobrze/ zyc
wszelka kuria jest tylko dobrze platna
administracja tego co owi nazywaja
bogiem sami niewierni - boc ich bogiem
jest mamon - tak samo jak dla
kazdego czlowieka
CYC
episkopat tez musi /dobrze/ zyc
wszelka kuria jest tylko dobrze platna
administracja tego co owi nazywaja
bogiem sami niewierni - boc ich bogiem
jest mamon - tak samo jak dla
kazdego czlowieka
CYC
Sprawa aborcji spowoduje ze pis-dzielce straca poparcie milionow, ktorym sie ich obecne dzialania spodobaly...