bagatelne myśli lateralne
Re: bagatelne myśli lateralne
Egoizm pokoleniowy.
Ale jeśli wierzy w zmartwychwstanie, to jaka będzie Ziemia?
Wiara to nie nauka.
almagus
Ale jeśli wierzy w zmartwychwstanie, to jaka będzie Ziemia?
Wiara to nie nauka.
almagus
Droga pani sprawiedliwy,sprawiedliwy pisze: ↑pt maja 30, 2025 1:54 am Niestety nie rozumiesz o co chodzi. Ja o kozie a ty o wozie....albo na odwrót, wykorzystując moj post i tragedie ludzi, 300 osób bez dachu nad głową, i zagrozenie następnych, do swoich teorii. Nie ! ty mnie nie zaatakowales, bo niby co mogłeś zaatakować? informacje, ? współczucie ? troskę? Zmartwienie o katastrofę ? Tragedie ludzka? Nikt nie zginął, wiec co ? to juz można jechać ze swoimi spiskami? . To była urocza miejscowość. Odbywała się tam naukowa konferencja z udziałem młodych naukowców z całego świata. wWieś, Taka zjawiskowo urokliwa wizytówka szwajcarska.
proszę mi wybaczyć że nie piszę tak jak pani uważa za słuszne i godne pochwały.
Oczywiscie wnioski jakie pani wyciągnęła są jak zawsze właściwe bo jak by inaczej.
Nie moge obiecać ze będę pisał tak jak pani tego wymaga i na takie tematy jakie pani uważa za odpowiednie.
Serdecznie pozdrawiam pełen pokory.
Wiara to nie nauka ale ta ostatnia bez wiary ma masę problemów.
Jeśli przedstawiciele tej nauki potrafią udowodnić przeciwstawne tezy, to jedynie wiara w słuszności którejś pozwala jedną z nich przyjąć.
Nie wspominam już o przedstawicielach i twórcach tej nauki którzy za perspektywę własnych korzyści potrafią naukowo dowieźć wszystkiego.
Inną kwestią jest definicja takich pojęć jak wiara i nauka.
Ja myślę że standardowo miesza pan religię z całym jej bagażem z wiarą bez religijnych ograniczeń.
Religia tak jak i nauka nie potrafi odpowiedzieć na wiele pytań ale podobne w dogmatyzmie.
W nauce tak jak i w religii wszelkie odstępstwa od ustalonych dogmatów traktowane są jak "przestepstwo" i tak są zwalczane.
Przynajmniej takie przesłanie znajdujemy w meinstremowych mediach.
Specjalistyczna prasa naukowa pewno nie jest tak skostniala ale tak samo jest z religią.
Przekaz dla mas różni się od prawdziwego stanu wiedzy.
Takie jest moje zdanie.
Serdecznie pozdrawiam
Mniemanologia straceńców nie ma nic do znaczenia, po prostu życie przetrwa bardziej prymitywne od prymitywów.
Tak było i już.
almagus
Tak było i już.
almagus
To może być szybciej po wybuchu superwulkanu koło Koblencji lub Campi Flegrei.
Czyli Niemcy mogą podzielić los Neandertalczyków.
Czyli Niemcy mogą podzielić los Neandertalczyków.
Realne zycie toczy sie przed naszymi oczami, jest ciekawsze i prawdziwsze jak brednie pomorzaka, ktory
uwaza ze rozumie fizyke i chistorie powstania zycia na planecie ziemia, lepiej niz naukowcy.
To tylko niezbity dowod jego chorej ambicji i wiary we wlasna za przeproszeniem logike. Przypomne dramatyczna rozsypke jego inteligencji na temat ostatniej pandemi, ktora sromotnie przegral.
Tu chce wyjasnic, ze wciaz uwazam pomorzaka za czlowieka inteligetnego
ale bez jego naukowej fantazji i odkryc.
uwaza ze rozumie fizyke i chistorie powstania zycia na planecie ziemia, lepiej niz naukowcy.
To tylko niezbity dowod jego chorej ambicji i wiary we wlasna za przeproszeniem logike. Przypomne dramatyczna rozsypke jego inteligencji na temat ostatniej pandemi, ktora sromotnie przegral.
Tu chce wyjasnic, ze wciaz uwazam pomorzaka za czlowieka inteligetnego
ale bez jego naukowej fantazji i odkryc.
-
sprawiedliwy
i "chistorie". powstania zycia.
Chyba tak to miało być
Chyba tak to miało być
Fakt że pod ziemią bulgocze nieustannie w tym regionie.Superwulkan Eifel, położony pod jeziorem Laach, jest znaczącym systemem wulkanicznym w Europie Środkowej. Chociaż był ostatnio aktywny około 13 000 lat temu, dowody ruchu magmy i podziemnego wypiętrzania się można zaobserwować do dziś.
Chyba nawet ktoś nakręcił film o skutkach wybuchu tego niemieckiego superwulkanu.
Campi Flegrei to chyba bardziej tikajaca bomba bo jeśli się nie mylę obecnie komory wypełniają się magmą i teren się podnosi.
Ewentualna erupcja zdmuchnie Neapol. Podobno nie jest kwestią czy nastąpi erupcja a kiedy.
Niemcy mogą podzielić los Neandertalczykow i bez superwulkanow. Wystarczy konsekwentna realizacja tego co obecnie się dzieje.
Zanim to jednak nastąpi w godzinach porannych udałem się z moją połowicą na plantacje truskawek.
Obrodziło i pięknie soczyste czerwoności powędrowały do koszyka.
Najlepsze jest to ze na polu można wyjadać do woli więc pozwoliliśmy sobie.
Suweren zadecydował i Polska ma nowego prezydenta.
Przyznam że z lekkim zdziwienie patrzyłem na wiwatującego Trzaskowskiego po szacunkowych wynikach i 0.6 % przewadze.
Jak widać radość była przedwczesna.
Ostatecznie obrazem po bitwie jest dokładnie podzielone na dwie polowy społeczeństwo.
Może to czas na powstanie nowej partii ktora bedzie jednoczyć a nie antagonizować.
PO i PiS dzielą się sceną polityczną od lat i nie pozostawiają miejsca dla innych.
Nie tracę nadziei iż pewnego dnia ludkowie nie tylko w Polsce, zmeczeni tym napuszczaniem na siebie wzajemnie, pokażą organizatorom tych igrzysk środkowy paluszek.
Jak powiedzial poeta: ludzie lubta się.
Przyznam że z lekkim zdziwienie patrzyłem na wiwatującego Trzaskowskiego po szacunkowych wynikach i 0.6 % przewadze.
Jak widać radość była przedwczesna.
Ostatecznie obrazem po bitwie jest dokładnie podzielone na dwie polowy społeczeństwo.
Może to czas na powstanie nowej partii ktora bedzie jednoczyć a nie antagonizować.
PO i PiS dzielą się sceną polityczną od lat i nie pozostawiają miejsca dla innych.
Nie tracę nadziei iż pewnego dnia ludkowie nie tylko w Polsce, zmeczeni tym napuszczaniem na siebie wzajemnie, pokażą organizatorom tych igrzysk środkowy paluszek.
Jak powiedzial poeta: ludzie lubta się.