bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
sprawiedliwy

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: sprawiedliwy »

a ja widzę Pomorzaku , ze nie jesteś w stanie uwolnić się od......
dlatego dasz DYSKUSJA NIE MA SENSU.
KROPKA! :)
sprawiedliwy

nie edytuje tego postu ostatniego,
OCZYWISCIE, możesz Pomorzaku tutaj dalej pisać co chcesz i jak chcesz,
Jeśli "
tak to widzisz"
. Amen trudno. Twoje widzenie świata. Moje jest inne.
Chciałam powiedzieć, ze nie chce i nie będę Cie do niczego przekonywać.

Sam zawsze podkreślałeś by nikogo nie oceniać i nie "charakteryzować, a jednak odniosłeś się do mnie personalnie tzn. do oceny mojej wypowiedzi...
" widzę , ze nie możesz się uwolnić". .... no cóż, nie pogadamy , bo ja widzę w TObie to samo. :mrgreen: (jak na ironie , hihihihi)
pomorzak

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: wt lis 25, 2025 10:37 am
Sam zawsze podkreślałeś by nikogo nie oceniać i nie "charakteryzować, a jednak odniosłeś się do mnie personalnie tzn. do oceny mojej wypowiedzi...
Czemu masz problem z tym co sama robisz ????????
Zagrałem na twoją melodię i jak widzę zauważyłaś gdy chodzi o ciebie.

Co do reszty tematu to nie mam zamiaru przekonywać ale i nie widzę powodu by ukrywać własne zdanie.
Nie mam problemu z tym ze widzisz swiat inaczej i masz inne poglądy.
Właśnie dlatego jestem w stanie rozmawiać bo rozmowa nie służy przekonywaniu a wyartykułowaniu wlasnego zdania.

Moim zdaniem poprzez napuszczanie ludzi na siebie osiąga się pewien rodzaj daltonizmu telewizyjnego.
Czarno białe i płaskie widzenie świata stało się synonimem dzisiejszej "mądrości".
Propagowanie takich postaw leży w interesie "wiodących elit".
Wszelkie konflikty mają swoje źródła i konsekwencje. Co daje zwalczanie konsekwencji gdy źródło nadal istnieje.
Dla mnie konflikt w Ukrainie jest jednym z wielu przykładów gdy koncentruje się uwagę szaraczków na konsekwencjach a nie źródłach.
sprawiedliwy

nie mam. problemu, pokazałam tylko, to co chciałam Tobie pokazać. Myślę, ze wystarczy.

Obrzydliwe dla mnie jest przekonywanie, ze Ukraina powinna się poddać i oddać . Każda wojna jest obrzydliwa. Ale Twoja logika także!
pomorzak

sprawiedliwy pisze: wt lis 25, 2025 11:31 am nie mam. problemu, pokazałam tylko, to co chciałam Tobie pokazać. Myślę, ze wystarczy.

Obrzydliwe dla mnie jest przekonywanie, ze Ukraina powinna się poddać i oddać . Każda wojna jest obrzydliwa. Ale Twoja logika także!
Ukraina nie ma innego wyjścia bo takie panują reguły w matrixie w którym żyjemy.
Reguły które i ty chętnie popierasz czego dawałaś często wyraz.
Dlaczego logika ma byc obrzydliwa ?

Oczywiście że można przekonywać o prowadzeniu dalszych działań i nie myśleć o poddaniu i utracie terytoriów.
Można wyobrażać sobie i propagować wizję Zelenskiego na białym koniu co rozgromił rosyjską armię.
Czy takie przekonanie jest odpowiednim antonimem do obrzydliwosci ?

Piszesz że każda wojna jest obrzydliwa i z tym się zgadzam całkowicie i podkreślam raz jeszcze słowo każda.
Osobiście mogę uściślić iż moim zdaniem każda przemoc jest obrzydliwa iraz jesszcze podkreślę każda.

Żyjemy w świecie usankcjonowanej przemocy.
sprawiedliwy

pomorzak pisze: wt lis 25, 2025 11:58 am Ukraina nie ma innego wyjścia bo takie panują reguły w matrixie w którym żyjemy.....
Jakie reguły ? co Ty wygadujesz... co za logika...? okropnie mnie irytujesz.
Gdyby Ukraina przegrała, to byłaby Białorusią w obecnym stanie. ALE nie jest ! Miała być jak Białoruś, ale się postawiła, ale Ty byś chciał aby była..... Zmartwię Cie nie jest w sytuacji beznadziejnej aczkolwiek trudnej bardzo.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: wt lis 25, 2025 12:23 pm Jakie reguły ? co Ty wygadujesz... co za logika...? okropnie mnie irytujesz.
Gdyby Ukraina przegrała, to byłaby Białorusią w obecnym stanie. ALE nie jest ! Miała być jak Białoruś, ale się postawiła, ale Ty byś chciał aby była..... Zmartwię Cie nie jest w sytuacji beznadziejnej aczkolwiek trudnej bardzo.

"..nie jest w sytuacji beznadziejnej aczkolwiek trudnej bardzo."
dobre to, jak z dziennika telewizyjnego

Obecne rozmowy pokojowe, prowadzone są nie z inicjatywy Ukrainy a USA i Rosji.
Ukraina ma prawo głosu w tych rozmowach ale to USA i Rosja ustalają co i jak.
Ograniczone ramy czasowe pod presja USA i może Rosji zostały narzucone Ukrainie.
Po podpisaniu pokoju kazdy z uczestników bedzie twierdził ze wygrał.
Normalny przebieg.
Tak więc Ukraińcy stwierdzą ze wygrali z Rosją bo nie zajęła całej Ukrainy.
Rosjanie stwierdzą że osiagneli swoje cele.
Amerykanie stana w roli rozjemcy i gołąbka pokoju.
Ludzie przestaną ginąć po obu stronach i to będzie największy sukces.

"Miała być jak Białoruś, ale się postawiła, ale Ty byś chciał aby była...."
Klasyczny zabieg. Ten rodzaj narracji jest tak wyświechtany że dziwi z twojej strony.
Albo nie dziwi bo dlaczego nie.
sprawiedliwy

pomorzak pisze: wt lis 25, 2025 1:14 pm Obecne rozmowy pokojowe, prowadzone są nie z inicjatywy Ukrainy a USA i Rosji.
wszystko Ci się poplątało....
pomorzak

sprawiedliwy pisze: wt lis 25, 2025 2:13 pm wszystko Ci się poplątało....
skoro tak twierdzisz to pewno masz pewniejsze informacje
może się nimi podzielisz
godzilla

Post autor: godzilla »

Rzygać się chcę gdy czytam waszą dyskusję... Z jednej strony rzeczowe argumenty, z drugiej papka propagandy wojennej produkowanej przez zbrodniarzy likwidujących ludność Ukrainy... W takim układzie niech Ukraińcy zachowają swój honor i giną do ostatniego... A swoją drogą że tam nie ma u nich w rządzie ani jednego Ukraińca z jednym obywatelstwem to się dziwię... Od momentu gdy ujrzałem gębę arsenija jaceniuka...
ODPOWIEDZ