logiczne wg własnej logiki, a nie tej z książek - podręczników.
spiskowe weglug własnej mentalności
i realne wg własnego racjo. i "racjio"
a zatem wydaje mi się, ze potrafią lepiej. Niby lepiej i mądrzej, tez niby.
ze wszyscy czytamy i odbieramy te same informacje z różnych źródeł, które są juz odpowiednio zinterpretowane, by nie powiedzieć przetworzone, przełożone, na język zrozumiały dla odbiorcy.
i tu wracamy do rozumu (racji) logiki ( wprost i nie wprost itd)
no i doszukiwania się drugiego dna w takiej czy innej interpretacji.
Są specjaliści w tym szukaniu drugiego dna, bo wydaje im się , ze na tym polega i w tym tkwi ich inteligencja z wysokim IQ.
Dowartościują się przy tym, bo... hahaha, wydaje im się ze myśląc inaczej są lepsi.
I dobrze. Oczywiście, ze są =lepsi=.
Kiedyś czytaliśmy miedzy linijkami ukryte przed pzpr-owska cenzura informacje, a w czasach zaborów przed cenzura zaborcy. Dziś nieco inaczej to wyglada...
Dzien jeden w roku Kolęda Czerwonych Gitar jest tego cudownym przykładem.
PS. skończcie z tym udowadnianiem czegoś, zaleje się linkami, których nikt nie czyta, bo te dowody o d.upe
kiedyś próbowałam udowodnić, ze nie jestem wielbłądem, jak z kawału o uciekającym króliczku,nikomu nie polcam, bo to beznadziejna sprawa.rozczasc
Ergo - piszta co chceta, każdy pisze jak chce i co chce i jak potrafi, bo pisać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej.
Oczywiście z zachowanie netykiety, zasad wzajemnego poszanowania itd chamstwa nie toleruje.