godzilla pisze:rekin wypier.alaj z tego watka bo trollujesz swoimi durnymi tekstami!
dziekuje za zrozumienie...
a teraz - won!
do pomorzaczka, bo wiem ze pracujesz przeciw Polsce i Polakom:
"Jeszcze ciekawszy performens miał miejsce podczas obrad trzech połączonych komisji, gdzie dyskutowano nad rządowym projektem ustawy o mikroorganizmach i organizmach genetycznie zmodyfikowanych, czyli GMO. Najpierw ktoś z sali zaintonował „Boże coś Polskę” z wersją „Ojczyznę wolną racz nam wrócić Panie”, a potem jedna pani będąca gościem, wygłosiła krótki, ale znaczący speech z ważną konkluzją:
Księża powiedzieli, że jestem Matką Boską, wszystko się zgadza.
Obrazoburcza prowokacja szyta grubymi nićmi. Gdyby „Matka Boska” była sama, to można podejrzewać, że to rozstrojenie umysłowe, ale ponieważ to była cała ekipa, najwyraźniej tę sytuację dokładnie zaaranżowano.
Była to trudna sytuacja, ośmieszyła komisję, która pracowała nad ważnym projektem
— stwierdziła wiceprzewodnicząca komisji, posłanka PO Dorota Niedziela.
Przecież o to chodziło. Cel został osiągnięty. "
ja bym mial to w dupie ale pozwalanie na prowadzenie upraw GMO w Polsce jest sprzeczne z interesem rodzaju ludzkiego, a takie akcje maja rozwodnic, osmieszyc i zablokowac protesty... ty pomorzaczku idealnie sie do tego przykladasz...
wiem, wiem... zyjac w Niemczech kupujesz JEDYNIE produkty zmodyfikowane genetycznie wiedzac o ich cudownych-boskich wlasciwosciach... ze ci od nich wlosy na czole beda lepiej rosly, ze bedziesz mlody i przystojny, ze kuska ci bedzie wiecznie stala jak przyslowiowa lanca ulanska...
ale pozwol innym miec odmienne zdanie w tym temacie...
ty jednak nie pozwolisz, ty bedziesz dzialal z tymi, ktorzy szkodza....
bog z toba... wszystko jedno ktorego udajesz ze czcisz...
Wielce Sanowny Panie Godzillo,
z wielka uwaga przeczytalem Panski post i wnioski ktore Pan wyciagnal.
Majac pelen szacunek dla Panskiego zdania pozwole sobie na wlasne, zapewne w pewnych sprawach odmienne os Panskiego zdanie.
Dla mnie ta sytuacja na komisji, nie ujmujac wagi tematu nad ktorym debatowala, nie byla efektem jakiejs prowokacji.
Z czysto praktycznego punktu widzenia to co sie w czasie prac tej komisji dzieje ma drugorzedne znaczenie bo o przyjeciu GMO ta komisja, jak mi sie wydaje, jednak nie decyduje.
Co do przyjecia genetycznie manipulowanej zywnosci jestem tez ostrozny bo brakuje dlugoterminowych badan nad ewentualna ich szkodliwoscia.
Zarowno zwolennicy jak i przeciwnicy bazuja bardziej na przypuszczeniach.
Swoja droga duzo miejszy opor jest w przypadkach kiedy konkretne dzialania genetyczne maja ratowac konkretnego czlowieka, przynajmniej ze strony rodziny delikwenta.
Szanowny Panie Godzillo, pragne zwrocic Panu uwage na fakt iz posiadanie wlasnego zdania i jego prezentacja w zadnym calu nie ogranicza posiadanie takowego przez innych.
Uwazam iz forma prezentacji tego zdania jest kluczowa bo ona wlasnie sprawia iz mozna odniesc wrazenie iz jest ono jedynie sluszne i kazde inne jest zle czy nawet szkodliwe.
Powoli czas mi sie konczy ale pozwole sobie na zakonczenie na mala dygresje.
Polska na przestrzeni wiekow formowana byla przez ludzi o wszelkich mozliwych pogladach, zapatrywaniach moralnych, religijnych itp.
Obecnie probuje sie lansowac teze iz roznorodnosc jest zlem i nalezy wyznawac tylko jeden poglad.
Dla mnie osobiscie jest to bledne bo zamiast rozwijac ogranicza ludzi.
Serdecznie pozdrawiam
pomorzak