bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: śr kwie 23, 2025 5:31 am Pomorzaku,
proszę wyjaśnij z laski swojej, ozdoby na tym domku z Twojej ulicy.
Będę wdzięczna.
I to tyle i aż tyle... :mrgreen:
Tam gdzie orzełek na fladze to klubowy symbol i kolory Eintracht Frankfurt ( klub piłkarski).
A reszta to wielkanocny kicz.

https://www.youtube.com/watch?v=XE0P0P54yDU

pomorzak

Zbrodnie przeciwko ludzkości nie ulegają przedawnieniu.

Fragment artykułu tłumaczony translatorem z niemieckiego
https://apolut.net/anthony-fauci-wirken ... roschauer/
Senator Rand Paul złożył oświadczenia przed przesłuchaniem byłego dyrektora NIAID, dr Anthony'ego Fauciego:

„Nasze dochodzenie wykazało, że Fauci rzeczywiście okłamał Kongres, a tym samym popełnił przestępstwo. Twierdził, że jego agencja nie finansowała badań nad zyskiem funkcji w Chinach. Teraz wiemy, że to było kłamstwo. Odkryliśmy również, że doszło do masowego tuszowania. Zniszczyli dowody, użyli jednorazowych telefonów i kurierów oraz zrezygnowali z komunikacji elektronicznej. Jest wiele osób, które teraz wezwiemy, ale w centrum tego wszystkiego jest Anthony Fauci. Ponosi on odpowiedzialność za tuszowanie i przeprowadzanie niebezpiecznych eksperymentów, które doprowadziły do ​​pandemii, która zabiła miliony ludzi. (...) Teraz mamy prywatne e-maile, w których Fauci i jego współpracownicy przyznają, że wirus został stworzony w laboratorium”.

Fauci, Birx i inni urzędnicy COVID są ścigani w siedmiu stanach za morderstwo i inne zarzuty

13 kwietnia 2025 r. na stronie internetowej Infowars pojawił się następujący komunikat (przetłumaczony przez DeepL.com):

„Przez Raw Egg Nationalist

Wniesiono oskarżenie karne w Arizonie i Pensylwanii, a także w stanach Floryda, Teksas, Luizjana, Missouri i Oklahoma

Zarzuty obejmują morderstwo, nieumyślne spowodowanie śmierci, zabójstwo z premedytacją, przymus i nadużycia medyczne, przestępczość zorganizowaną, kierowanie organizacją skorumpowaną i terroryzm.

Anthony'emu Fauciemu, Deborah Birx i innym wysoko postawionym urzędnikom zajmującym się COVID-19 postawiono już zarzuty w siedmiu stanach USA, w tym za morderstwo i terroryzm medyczny.

Wnioski złożone przez Vires Law Group i Former Feds Group Freedom Foundation wzywają prokuratorów generalnych stanów do ścigania Anthony'ego Fauciego i innych urzędników ery pandemii za szereg poważnych przestępstw. Zarzuty obejmują morderstwo, nieumyślne spowodowanie śmierci, zabójstwo z premedytacją, przymus i nadużycia medyczne, przestępczość zorganizowaną, kierowanie organizacją skorumpowaną i terroryzm.

Wśród osób objętych śledztwem znajduje się Anthony Fauci, były dyrektor NIAID; Deborah Birx, była koordynatorka ds. COVID w Białym Domu; Rachelle Walensky, była dyrektor CDC; Francis Collins, były dyrektor NIH; Peter Hotez, promotor szczepionki w firmie Baylor; Robert Redfield, były dyrektor CDC; i Peter Daszak, prezes EcoHealth Alliance i pracownik Instytutu Wirusologii w Wuhan.

Ostatniego dnia swojej kadencji prezydent Biden udzielił Anthony'emu Fauciemu ułaskawienia, aby uchronić go przed ściganiem przez nową administrację Trumpa.

W swojej odpowiedzi dla mediów Fauci powiedział, że bardzo docenia działania Bidena i że możliwość wszczęcia postępowania karnego przysporzyła jego rodzinie „niezmierzony i nie do zniesienia smutek”.

„Aby było jasne, nie popełniłem żadnego przestępstwa i nie ma podstaw do wszczęcia przeciwko mnie śledztwa karnego ani groźby wszczęcia przeciwko mnie postępowania karnego” – powiedział.

W lutym 17 prokuratorów generalnych stanów formalnie zwróciło się do Kongresu z prośbą o fundusze na zbadanie źródeł COVID-19 i rozważenie możliwości podjęcia kroków prawnych przeciwko Fauciemu i innym. Prokuratorzy generalni twierdzą, że choć ułaskawienie prezydenta Bidena uniemożliwia wszczęcie postępowania karnego na szczeblu federalnym, nie uniemożliwia ono podjęcia kroków prawnych na szczeblu stanowym.

Jednym z pierwszych działań prezydenta Trumpa było cofnięcie poświadczenia bezpieczeństwa Anthony'emu Fauciemu.
pomorzak

Kto czuje się pewnie w języku angielskim.
Ciekawy kanał mówiący o wpływie erupcji słonecznych na Ziemię.
https://www.youtube.com/@StefanBurns

Ta wypowiedź była 4 dni temu.

Obecnie czytamy o wstrząsach w Turcji.
godzilla

Post autor: godzilla »

„Nasze dochodzenie wykazało, że Fauci rzeczywiście okłamał Kongres, a tym samym popełnił przestępstwo. Twierdził, że jego agencja nie finansowała badań nad zyskiem funkcji w Chinach. Teraz wiemy, że to było kłamstwo.
Tu powinieneś przetłumaczyć co znaczy to durne tłumaczenie niewinnego pojęcia "zysk funkcji", po angielsku "gain of function"...

To nic innego jak przekształcanie niegroźnych wirusów w broń biologiczną, dodawanieim funkcji zabijania ludzi i szybkiego rozprzestrzeniania się... Ci zbrodniarze robili to i robią dalej...
pomorzak

godzilla pisze: śr kwie 23, 2025 11:50 am Tu powinieneś przetłumaczyć co znaczy to durne tłumaczenie niewinnego pojęcia "zysk funkcji", po angielsku "gain of function"...

To nic innego jak przekształcanie niegroźnych wirusów w broń biologiczną, dodawanieim funkcji zabijania ludzi i szybkiego rozprzestrzeniania się... Ci zbrodniarze robili to i robią dalej...

Masz rację, to istotne aby to zrozumieć i zdać sobie sprawę.

PS
Stefan Burns też ciekawy choć inna działka.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Absolutna bzdura. Takie pier*** posylajcie sobie swoim wielbicielom.
pomorzak

Markus Haintz na X (https://x.com/Haintz_MediaLaw/status/19 ... 5144818961):
Papież Franciszek nie żyje. Za jego panowania, w czasie kryzysu związanego z koronawirusem, wierni Kościoła katolickiego byli marginalizowani ze względu na status szczepień, a umierający byli izolowani i pozostawiani samym sobie. Nowość w historii kościoła.
Franciszek zagroził protestującym przeciwko szczepieniom wydaleniem z pracy i wprowadził obowiązkowe szczepienia w Watykanie. Niech spoczywa w pokoju i znajdzie przebaczenie.
Ja pamiętam jego wypowiedź iż wstrzyknięcie sobie tego preparatu jest przejawem miłości bliźniego.
Podobno wywiad watykanski miał być najlepszy na świecie więc albo papieża oszukali albo współpracował z twórcami plandemi.
Obecnie już oficjalnie wiadomo iż ten preparat ani nie zapobiegał zakażeniu ani zakażaniu ale miał i ma nadal całą gamę działań ubocznych.
To co robiono w kościołach w tym czasie też było odwrotnością miłości bliźniego.
Franciszek stanął po stronie władców świata i aktywnie ich popierał.
Nie dziwi bo kościół zawsze taki był.
Jak ktoś miał złudzenia iż jest inaczej to czas pseudopandemi pokazał prawdę.
W czasie covida maski opadly i to jest tym pozytywnym efektem jeśli ktoś potrafi patrzeć.
Zbrodnia na tak masową skalę aktywnie popierana przez Kościół Katolicki.
Nie pierwsza i nie ostatnia, niestety.
Dla mnie osobiście cały pontyfikat Franciszka zamyka się w tym tylko okresie bo w okresie prześladowań stanął po stronie prześladowców.
Politycy z Watykanu nie są przedstawicielami Boga, są przedstawicielami samych siebie, swojej chorej ambicji przewodzenia maluczkimi.
Po wielkim spektaklu pogrzebowym rozpocznie sie spektakl wyboru nowego króla.
Swiat wstrzyma oddech bo czarny cza biały, "reformator" czy zachowawczy, może Polak co by było przeklenstwem dla tego skolatanego narodu.
Plebs podnieca się wyborem władcy co może ludzki będzie. On im powie co zrobić by być zbawionym bo każdy boi się piekła.
Może da im carte blanche do nieba jak odpowiednio "posmarują".
Religia, polityka i patriotyzm prowadzą ludzi jak barany i traktują jak barany, nie ubliżając baranom bo są one jedynie przykladem.
Ludzie którzy się nie znają zabijają się, nienawidzą bo religia czy polityka czy patriotyzm czy wszyscy razem powiedzieli że tak trzeba.
Samo życie.
Zawsze tak było więc czemu to zmieniać.
Ludzie już tacy są.
Te "prawdy" słyszymy na każdym kroku i kto w nie uwierzy ten idzie dalej jak baran i nawet na widok rzeźnika nie zmienia zdania.
Tak jest i tak zawsze będzie i nic się nie zmieni beczą baranki w kolejce do uboju.
Jesli ktoś powie że to nie jest prawdą, baranki same go wykończą.

W kościele mówi się wyznanie wiary aby nikt nie zapomniał o tym co wymagane.

A ja wierzę iż każdy z nas mających duszę jest częścią Boga bo z niego pochodzimy i do niego dążymy.
Boga który jest wszystkim bo przenika i buduje wszystko. Boga ktorego nie można nazwać Bogiem bo to go ograicza i fałszuje nasze postrzeganie.
Jesteśmy składową wszechświata i bez nas nie jest w stanie on istniec. To jest niesamowite jak ważny, ważna, ważne jest każde z nas.
Ktoś pomyśli że bzdura bo jakie znaczenie ma ktoś przez nas uznany za bezwartosciowego.
Każdy składnik jest ważny i ma znaczenie i tylko profan nie potrawfi dostrzec całości.
Ezoteryczne bzdury ?
Spróbujcie zmienić recepturę potrawy ograniczając jakiś skladnik.
Smak się zmieni.
My jesteśmy składnikami ktore rzutują na całość.

Nie tak dawno rozmawiałem z pewnym młodym człowiekiem który sprawił że szczena mi opadła.
To o czym czytałem w książkach on opowiadał ze swojego życia. Ezoteryka to działka jakby tajemnicza, lekko wysmiewana bo bajki.
Chłopak opowiadał że czasami widok aury innych ludzi potrafi wystraszyć. Czasami nie jest na to przygotowany i wstrząs.
Zwykły przeciętny chłopak na którego nikt by nie zwrócił uwagi.
Rozmawiałem z nim i nie czułem różnicy lat między nami.
To uczy pokory bo on mówił w naturalny sposób o tym czego ja nie widzę.
To ja uczyłem się od niego choć dzieli nas jakieś 30 lat.

Takie spotkania są niesamowite gdy jesteśmy gotowi je dostrzec. Takich spotkań doznaje każdy z nas choć nie tak często je dostrzega.
Ludzie których mijamy, ktorych czasami oceniamy na podstawie drobiazgów, potrafią być skarbnicą wiadomości, wiadomość ktorych szukamy.

Zapewne robię tu za dziwaka ale to nie jest tak istotne.
Jestem przekonany iż każdy z ludzi ma soich duchowych opiekunów.
Podobno jest ich trzech, troje, choć może być więcej.
Jest przewodnik duchowy, anioł stróż i posłaniec.
Gdy jadę gdzieś to najczęściej proszę o bezpieczną jazdę mojego anioła struża i o miejsce do parkowania mojego posłańca.
Nigdy się nie zawiodłem.
Już tak się utarło że jak gdzieś jedziemy to moja żona się pyta czy załatwiłem z tymi z góry miejsce do parkowania.
Nigdy się nie zawiodłem.
Jesli ktoś chce to wypróbować wystarczy sie skupić i poprosić o pomoc swojego posłańca.
Oni, ten duchowy tim, sa do naszej pomocy ale nie są naszymi niewolnikami.
Jesli ktoś powie że to bzdura, to jest ok.
Jeśli ktoś zaryzykuje rozmowę i prośbę to może odkryć coś nowego.
To jest jak przekraczanie zaznaczonych nam granic.
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Nie czyalem i nie bede czytal. Mysli pomorzaka beda jego filozofia i tak zostanie.
Nigdy nie uwierze, ze pomorzak jest madrzejszy od calego swiata.
Wiem ze chcialby ale niestety nie jest. Ani swiata, ani mojego skrawka wiedzy.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

A ja proszę Pomorzaka, jeśli nie chcesz być oceniany, conajmniej zostaw Papieża w spokoju, RIP... choć tyle szacunku, aż tyle....

a przypomnij sobie ten reportaż o uczestnikach pogoni i poszukiwań za skarbem, wg wskazówek w poemacie i książce....
Interpretacja (NADINTERPRETACJA) niektórym nie wyszła na "ZDROWIE", BY NIE POWIEDZIEC, ZE OKAZALA SIE SMIERTELNA.
a ja Ci życzę dobrze....
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pt kwie 25, 2025 5:44 am A ja proszę Pomorzaka, jeśli nie chcesz być oceniany, conajmniej zostaw Papieża w spokoju, RIP... choć tyle szacunku, aż tyle....
Droga pani sprawiedliwy,
jeśli samo czyjeś zejście z tego łez padołu ma obligować do bezkrytycyzmu to życzę powodzenia przy innych postaciach historycznych o których mówi się obecnie raczej bez szacunku.
ODPOWIEDZ