bagatelne myśli lateralne

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
pomorzak

Re: bagatelne myśli lateralne

Post autor: pomorzak »

Reflex pisze: sob wrz 06, 2025 12:58 pm Niestety pomorzak grubo myli pojecia. Istnieje jeden swiat, na ktorym zyjesz
z milonami podobnych do Ciebie istnien. To co ty masz to jest Twoje zycie i Twoja
wyobraznia.
Tradycyjnie nie zrozumiałeś tekstu o którym piszesz.
Istnienie jakiegoś obiektywnego świata, cokolwiek to by nie znaczyło, jest dla ciebie tylko abstrakcyjnym pojęciem bo nie masz szansy go poznać z tym ubogim i ułomnym warsztatem jaki posiadasz.
Twoje pojęcia "życie i wyobraznia."są wydmuszkami które nie mają niczego wspólnego z percepcją informacji. To mogą być ewentualnie jedne z filtrow ale nie jakieś samoistne źródła informacji.
Tak więc raz jeszcze i dobitnie.
Obiektywnego świata nie znasz i nie poznasz a ewentualna wyobraźnia może ci mówić ze coś takiego istnieje choć i tak nie będziesz potrafił sobie tego wyobrazić. Twoje życie zaś jest zależne od stopnia twojej świadomości bo za jej pomocą je tworzysz.
To na tym poziomie bo fizyka kwantowa potrafi i w tym mocno namieszać.

tak ja to widzę
Reflex
Kontakt:

Post autor: Reflex »

Hahaha...... Pomorzaku, jestes fenomenem. Nie bede niczego prostowal ani udowadnial.
Przed takim absolutnie oswieconym? Nigdy
Przerazasz mnie swoim intelektem... :lol:
pomorzak

Obrazek
.................................................................................
zachorowania na grypę i śmiertelność w kolejnych latach w Niemczech
oficjalne dane niemieckiego instytutu

Obrazek
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

Pomorzaku,
o dupe roszczasc te Twoje statystki i wykresy jeśli nie ma TWOICH wniosków i TWOJEJ. INTERPRETACJI i TWOJEGO komentarza....

bo jeśli byś przeczytał uważnie artykuł w tyg. Polityka to zrozumialbys , ze właśnie w tym rzecz cala..,,bp to argument.... ech juz się poddaje... jak ktoś chce by była płaska to wszystko będzie podpowiadać, ze jest płaska, a mnie ze jest okrągłą... wiec dajmy sobie spokój...,
MIlej niedzieli, ostatnie chwile letniej pogody.
Reflex
Kontakt:

Zamieszczanie obcojezycznych wykresow na polskim forum,
jest niczym inym jak arogancja
pomorzak

sprawiedliwy pisze: ndz wrz 07, 2025 11:56 am Pomorzaku,
o dupe roszczasc te Twoje statystki i wykresy jeśli nie ma TWOICH wniosków i TWOJEJ. INTERPRETACJI i TWOJEGO komentarza....
A ja myślę że każdy sam potrafi wyciągnąć jakieś wnioski a nie opierać się na cudzych.
Jak widać na wykresie w czasie corony zniknęła albo stała się nieszkodliwa influenza co zmieniło się z oficjalnym zakonczeniem tej zarazy i influenza odżyła i tak trwa do dzisiaj. Czy korona zjadła influenze czy ta się tylko przyczaila czy są inne przyczyny ? Wiedzieć.
Pocieszające jest że influenza i corona nie atakują jednoczesnie. Pewno ta od lat znana nie chciała przeszkadzać tej nowej gwieździe.
sprawiedliwy

Post autor: sprawiedliwy »

w rzeczy samej Poomorzaku, i te Twoje wnioski chciałabym usłyszeć, bo to ze podrzucasz jakieś różne linki, to każdy sobie sam znaleźć może jeśli chce .. Bez Twojej go podrzucania, rzecz jasna i samemu pomyśleć i wnioskować,,, Obrażasz nas wciskając nam na sile jakieś opnie innych... bez podania swojej... Chyba ze napiszesz wyraźnie, ze jesteś reprezentantem takie poglądu.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pn wrz 08, 2025 4:18 am w rzeczy samej Poomorzaku, i te Twoje wnioski chciałabym usłyszeć, bo to ze podrzucasz jakieś różne linki, to każdy sobie sam znaleźć może jeśli chce .. Bez Twojej go podrzucania, rzecz jasna i samemu pomyśleć i wnioskować,,, Obrażasz nas wciskając nam na sile jakieś opnie innych... bez podania swojej... Chyba ze napiszesz wyraźnie, ze jesteś reprezentantem takie poglądu.
Bez przesady.
Jak mądrzy ludzie i fachowcy mają coś do powiedzenia to chętnie ich cytuję aby nie usłyszeć że podaję informacje na tematy o ktorych nie mam pojęcia. Moja opinia może się sprowadzać do stwierdzenia ze komuś wierzę a komuś nie bo mnie nie przekonał.
Tak jest i z tym wykresem bo jest ciekawy i można się zastanowić gdzie była grypa w tamtym czasie. Statystyka to też ciekawy kawałek wiedzy, zwłaszcza ze tak łatwo nią manipulować.
pomorzak

sprawiedliwy pisze: pn wrz 08, 2025 4:18 am bo to ze podrzucasz jakieś różne linki, to każdy sobie sam znaleźć może jeśli chce
A wcale nie tak łatwo znaleźć.
To po pierwsze primo.
Jak coś ciekawego mi ktoś podeślę co poszerza moje horyzonty i zaskakuje to super.
To po drugie primo.
To tak samo jak ty polecasz książki o ktorych nie słyszałem.
To po trzecie primo.
Tak więc zamieszczam linki do tekstów ktore uważam za ciekawe.
To po czwarte primo.
A po piąte primo to dobranoc.
Reflex
Kontakt:

Nie ma po pierwsze, po druge i po trzecie primo.
Primo znaczy pierwsze, glowne, etc i koniec!!!
ODPOWIEDZ