Widzisz marycha,zabobon katolicki miał i ma ogromny wpływ na moje życie,natomiast te wszystkie inne zabobony raczej nieszczególny,więc...? ?
Jak ktoś nie potrafii krótkiej opinii o filmie,jako całokształcie,odróżnić od dyskusji na temat święconej wody lub zaklinania róży czy też diabelskiego ogona,to powinien się leczyć - samo klepanie zdrowasiek nie wystarczy.[/quote
Widzisz Pipek, ja nigdy nie poruszam tematu religii, nie zamieszczam artykulow i nie prowokuje tematu religii, Natomiast reaguje zupelnie naturalnie na to co tutaj wypisujesz i niektorzy. Naleze do tej spolecznosci i czy dotykasz mnie personalnie czy ogolnie dotyczy mnie to w tym samym stopniu. Nie wiem, czy wierzysz w zabobony czy nie ale smiem przypuszczac, ze trafilam w dziesiatke. Zareagowales histerycznie. To czysty przypadek. Bokiem mi wychodzi dyzurny temat i czasami nie chce mi sie tutaj zagladac.
Zabobon katolicki o ktorym mowisz ma ogromny wplyw na twoje zycie
Masz bardzo mgliste i odwaze sie powiedziec zadne pojecie ani o religii ani o sektach /sekta katolicka, jak okresliles/ i uwazam dyskusje z toba za czas stracony. Poza ujadaniem niczego konkretnego na ten temat nie potrafisz powiedziec. No tylko ciemnota, nawoz chrzescijanski, sekta katolicka, zabobon itp.
Czy ktos tutaj na forum nazwal ciebie ciemniakiem, koltunem czy nawozem poganskim tylko dlatego, ze czas Ci sie gdzies dawno temu zatrzymal i tak skamienialy stoisz, nie zauwazyles ze to juz nie te czasy?
Masz powody zeby czuc odraze, niechec czy nienawisc prosze bardzo, masz prawo ale nie wylewaj tego na forum. Nie obrazaj nikogo. Tutaj nikt Cie nie nawraca i nie zacheca do wspolnej modlitwy poza whp-em.
Zyjesz w Ameryce i powinienes wiedziec, ze nazywa sie to abuse. Jest karane.
Wszedzie w miejscach publicznych, szkolach, miejscu pracy, szpitalach, karane jest nasmiewanie sie z czyjejs religii, kultury i seksualnosci. W szpitalach chory zdany na personel szpitalny, logicznie nie powinien marudzic ze jego religia, ze kultura jego kraju itp.
Tymczasem poczawszy od lekarza, pielegniarki i personel pomocniczy musza respektowac religie pacjenta, kulture jego kraju i seksualnosc, przy wszystkich czynnosciach przy pacjencie.
Krytyka, nasmiewanie sie lub okazanie niecheci jest karane i Amerykanie zawsze to wykorzystaja zeby podac sprawe do sadu o abuse.