MIX

A picture is worth a thousand words.
sprawiedliwy

Re: MIX

Post autor: sprawiedliwy »

Mnie się nie wydaje.... to Ty piszesz i Ty komentujesz i Ty podsyłasz papier na dowód....Wolność słowa. OK. Co najmniej wiem z kim mam do czynienia...i dlatego uciekam z tego miejsca.
Możesz... ale zwaracam Ci uwagę, że jeśli fabryka piękności, gdzie rosjanki sobie powiększają biust. Klienci obu płci poprawiają nosy , oczy, likwiduję zmarszczki i tym podobne zabiegi. być może sam Wielki Car P.
Anestezjolog? hmmmm. przecież on działa gdy chirurg złapie za skalpel by upiększyć następnego klienta.klijentkę...
Ty nie rozróżniasz leczenia od upiększania....no i tak to jest. Ale ja tu za nauczyciela nie będę pracować.
W każdym razie, obejrzeć Twoje fotki zawsze mogę.... i to wszystko....
Zdrowia życzę...
pomorzak

Post autor: pomorzak »

sprawiedliwy pisze: śr mar 09, 2022 2:03 am Mnie się nie wydaje.... to Ty piszesz i Ty komentujesz i Ty podsyłasz papier na dowód....
Tak wiec pozwole sobie raz jeszcze przytoczyc moj komentarz do zamieszczonego z tlumaczeniem na polski "papieru"
Co prawda jest to prywatna klinika to jedna niesmak pozostaje.
Czytajac to wszystko co na podstawie tego zdania napisalas mam ponownie niesmak choc rozumiem z kim mam do czynienia.
sprawiedliwy pisze: śr mar 09, 2022 2:03 am Ty nie rozróżniasz leczenia od upiększania....no i tak to jest. Ale ja tu za nauczyciela nie będę pracować.
:shock:

Tak na zakonczenie to moge jedynie sie przyznac ze wszelkie formy dyskryminacji budza moj sprzeciw.
Nawet gdyby na toalecie publicznej napisano ze Rosjanom i Bialorusinom wstep wzbroniony tez bym byl temu przeciwny.
Ostatecznie chodzi nie tylko o tych postawionych poza nawias ale i tych ktorzy to robia bo i oni sa ostatecznie ofiarami wlasnego postepowania.

pozdrawiam
sprawiedliwy

pomorzak pisze: śr mar 09, 2022 3:22 am Nawet gdyby na toalecie publicznej napisano ze Rosjanom i Bialorusinom wstep wzbroniony tez bym byl temu przeciwny.

W tym przypadku ja też. załatwienie konieczności fizjologicznej a upiększanie się jako luksus, to chyba r(żnica, ale Ty Dalej nie rozumiesz .... No cóż...
pomorzak

sprawiedliwy pisze: śr mar 09, 2022 5:00 am W tym przypadku ja też. załatwienie konieczności fizjologicznej a upiększanie się jako luksus, to chyba r(żnica, ale Ty Dalej nie rozumiesz .... No cóż...
Reasumujac:
dyskryminacja ze wzgledu na pochodzenie w przytoczonej klinice jest dla ciebie OK bo to luksus
dyskryminacja w toalecie nie jest dla ciebie OK bo to podstawowa potrzeba

Zapewne dyskryminacja ze wzgledu na pochodzenie we wszystkim co uznasz za luksus znajdzie twoja aprobate.

A co z ławeczką w parku ?
https://www.youtube.com/watch?v=Dby2h3CPOGo

Ja rozumiem ze masz wlasne zdanie ktorego nie musze podzielac i w tym przypadku nie podzielam.
Dla mnie dyskryminacja kogos tylko dlatego ze jest Rosjaninem czy Bialorusinem obojetnie w jakiej dziedzinie jest naganne.

Tak wiec celem przytoczenia tego pisma bylo pokazanie jak latwo sprowokowac ludzi do dyskryminowania innych ludzi.
Ten "sport" stal sie tak nagminny w mediach, ze trudno spotkac inne wypowiedzi a jesli juz sie pojawia to okraszane sa soczystymi wiazkami komentarzy tak ze odchodzi ochota czytania.

Najprawdopodobnie w tym temacie pozostaniemy przy rozbieznych pogladach.

pozdro
sprawiedliwy

Opadły mi ręce..... sorry...opadła mi szczena...

nie wiem. czy chcesz mnie sprowokować ? podejrzewam , że tak.

Szkoda, że w tej klinice nie robią dziurki w łebie i nie wlewają rozumku....myślę że znalazłbyś sponsorów dla siebie...
pomorzak

sprawiedliwy pisze: śr mar 09, 2022 6:47 am Opadły mi ręce..... sorry...opadła mi szczena...

nie wiem. czy chcesz mnie sprowokować ? podejrzewam , że tak.

Szkoda, że w tej klinice nie robią dziurki w łebie i nie wlewają rozumku....myślę że znalazłbyś sponsorów dla siebie...
Kazdy widzi swiat wlasnymi oczami i tak go opisuje.
Twoj swiat nie jest moim bo troche inaczej podchodze do ludzi.
Stara zasada mowi: postepuj tak jak chcesz aby z toba postepowano.
Tej zasady staram sie trzymac i mysle ze mozesz i ty sprobowac.
Ostrzegam jednak ze ucierpi wlasne ego.
Pomimo tego polecam bo otwiera nowe horyzonty.

pozdro
pomorzak

U nas na większości stacji benzynowych jest defibrylator jak ktoś ma problemy sercowe. Teraz będą już na wszystkich bo przy obecnych cenach paliw takie przypadki mogą być powszechne.
Benzyna kosztuje od 2,16 €/l a disel od 2,20 €/l.
Ja zatankowałem wczoraj okazyjnie za 2,1 euro.

Jak tak dalej będzie to będą kradli auta dla paliwa.
pomorzak

https://www.newsweek.pl/swiat/wojna-w-u ... b_newsweek

Facebook zezwala na nawoływanie do przemocy wobec rosyjskich żołnierzy. Można też życzyć śmierci Putinowi i Łukaszence
Data publikacji: 11.03.2022, 10:03 Koncern Meta pozwoli użytkownikom Facebooka i Instagrama w niektórych krajach, w tym w Polsce, nawoływać do przemocy wobec rosyjskich żołnierzy w kontekście inwazji na Ukrainę – poinformowała agencja Reuters, która dotarła do wewnętrznych e-maili firmy. Dozwolone mają też być posty wzywające do śmierci prezydenta Rosji Władimira Putina i przywódcy reżimu na Białorusi Aleksandra
..................

Facebook przymyka oko na mowę nienawiści

Wpisy dotyczące nienawiści wobec rosyjskich wojsk i przywódców w Rosji oraz na Białorusi mają być dozwolone, ale pod pewnymi warunkami. Firma godzi się na brutalną mowę, „która w przeciwnym razie zostałaby usunięta w ramach polityki szerzenia nienawiści, gdy: (a) celuje w rosyjskich żołnierzy, Z WYJĄTKIEM jeńców wojennych lub (b) celuje w Rosjan tam, gdzie jest to jasne, że kontekstem jest rosyjska inwazja na Ukrainę (np. treść wspomina o inwazji, samoobronie itp.)” – napisano w wewnętrznym w e-mailu.

„Nadal nie pozwalamy na wiarygodne wezwania do przemocy wobec rosyjskich cywilów" – dodał rzecznik koncernu Meta.

Wezwania do śmierci przywódców Rosji i Białorusi mają być dozwolone, ale tylko wtedy gdy nie będą zawierały informacji o „lokalizacji lub metodzie”.

„Robimy to, ponieważ zaobserwowaliśmy, że w tym konkretnym kontekście zwrot „rosyjscy żołnierze” jest wykorzystywany w zastępstwie rosyjskich sił zbrojnych. Polityka mowy nienawiści nadal zakazuje ataków na Rosjan” – czytamy w e-mailu.
Od pewnego czasu na FB moglem zaobserwowac skutki tego przyzwolenia co wyraza sie wzrastajaca nienawiscia w wypowiedziach.
Warto sie zastanowic czy taka forma wypowiedzi jest zdrowym objawem. Nienawisc jako uczucie jest odwrotnoscia milosci co powinno dac do myslenia. Nie jestem pewien czy ludzie piszacy nienawistne komentarze sa tak faktycznie zainteresowani pokojem. Osobiscie mam wrazenie iz ta wojna jest dla nich jedynie dogodnym pretekstem aby wyartykulowac to co zawsze w nich bylo.
FB wprowadza kontrolowana nienawisc co jest oczywista wymowka i prowokowaniem do takich wlasnie wypowiedzi.
Jaki jest cel tego dzialania nie trudno sie domyslic bo wpisuje sie ono dokladnie w medialny sposob przekazu o tej wojnie.
Sterowanie emocjami mozna bylo zauwazyc juz wielokrotnie przy okazji "pandemi" czy zmian klimatycznych czy wszelkiej masci konfliktach z udzialem Zachodu itp.
Jak wyniszczajaca emocja dla owladnietego nia czlowieka jest nienawisc nie trzeba chyba tlumaczyc.
pomorzak

Powoli panika nabiera rozpedu.
W niemieckich sklepach na poczatku wykupiono oliwe z oliwek.
Obecnie olej wszelkiej masci, maka i oczywiscie papier toaletowy.
Przebrane sa makarony i srodki higieny.
Ceny paliwa trzymaja sie mocno powyzej 2 euro.
Spedycje transportowe zapowiadaja strajki co moze jeszcze bardziej przetrzebic towar na regalach sklepowych.
Podobno wszystkiemu winna jest Rosja i jej wojna w Ukrainie.
Dopiero tydzien sie zaczal wiec ciekaw jestem jak sie to wszystko rozwinie.

Obrazek
alohilani

Re: MIX - O historii Ukrainy i Rosji po zmianach w 1991 roku i obecnie

Post autor: alohilani »

Kogo interesuje, moze kliknac i posluchac.
Jest po polsku.
Ciekawe, trzezwa ocena, itd.

https://www.youtube.com/watch?v=1hHGD7uByO4
...

A tu wczesniejsze, jest miedzy innymi i na temat tych samolotow oraz dlaczego tak sie nie stalo, a stalo sie inaczej.

https://www.youtube.com/watch?v=2DXS8bkXbGU
...

I jeszcze wczesniejsze.https://www.youtube.com/watch?v=AYjmuMGPUIg

Wlasciwie to mozna byloby zaczac ogladanie od konca, dla porzadku, po starszyźnie.
Zablokowany