rzeczywistosc

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
whiskeyprint1

Re: rzeczywistosc

Post autor: whiskeyprint1 »

jak wciagnac grafike( zdjecie) z festplaty ?
--------------------------------------------------------
ja nie wiem czy dobrze robie - zapewne inni znaja sie lepiej

- zdjecie musi byc w jpg i nie przekraczac 50 kb
- na ogol trzeba je skomprymowac (do 50)
- mozna na photoshop - ie
- albi - czeasem tez robie na programie nikona - picture projekt

zatem
otwieram zdjecie na ph-shop - ustawiam na "bildgröße" - ppi na 100 a wysokosc (format - gdzies od 10 - do 14 cm) zamykam (speichern) je na jakosci ca 10 (nie maxymylnej) - potem patrze na pojemnosc
mozna zostawic na 72 ppi i tylko zmniejszyc format zdjecia

poniewaz uzywam foto do grafiki - musze zmienic skale barwna z rgb na cmyk (ale w przypadku forum jest to nieistotne - lepiej zostwaic rgb) i z koniecznosci musze podniesc rozdzielczosc do minimum 300 ppi - ale wowczas uzywam do komprymacji picture projekt - z tym ze format zdjecia musi byc juz przedtem zmniejszony - w tym programie jest komprymacja jeszcze prostsza

to tyle co wiem - moze sa inne ilepsze mozliwosci

a propos - przez radio sluchalem debaty bundestagu na temat pomocy grecji - powtarzaja dokladnie to samo o czym pisalem do nikity - koncepcja falszywa w ktorej przypadku nowa pomoc uwolni calkowicie francuskie i niemieckie banki od obciazen - bo dlugi (w certyfikatach) musi wykupic europejski bank centralny uwalniajac w ten sposob prawate i obciazajac tym samym podatnika nie tylko w bananie ale rowiez we francji - nastepny kryzys zaprogramowany (dla ratowania euro - ktory w zasadze jest wylacznie symbolem europejskiej wspolnoty)

wreszcze z trybuny sejmowej padlo slowo prawdy - ktos glosno i wyraznie (wiem kto) powiedzial do piggy - "pania i calym pani rzadem kieruje ackermann i deusche bank)

pozdrawiam
whiskeyprint1

ja! - richtig herr nikita!

ich bin ein teufel unter den begnadeten idioten

weiter so deutschland!
whiskeyprint1

..das stimmt - whp ist "umzingelt von Moeglichkeiten" - i to jest jego problemem. Za Gomulki (ktorego uosobiona zemsta on jest) mial tych mozliwosci tylko trzy: "tak, tak, tak" - dlatego uciekl, a teraz sie wymondrza..
---------------------------------------------------------

mysle nikita - ze to jest niezbyt fair a w dodatku nielogiczne...............

jesli u gomulki istnial tylko jeden wariant - 3 x tak, ktory tu nie obowiazuje - a wrecz przeciwnie - zgodnie z konstytucja banany i system zwanym demokratycznym - nie tylko daje prawo - ale jest wrecz pozadany krytyczm ktorego celem jest sposrod innych znalezc najlepsze rozwiazanie (taki jest cel tak zwanej demokracji - optymalizacja) - wowczas nie przystoi dokonywanie takich porownam - bo kazdemu obywatelowi banany jest dane prawo wyboru - rowniez tobie - ale jedni robia z tgo uzytek - a inni zyja w miejscu ktore w porownaniu z golulkowszczyzna moze (ale nie musi) byc rajem - i prawem kazdego mieszkanca tego kraju jest wypominanie decyzji prowadzacych do upadku rzekomego "raju" bo istnieje on zaistnia dzieki pracowitosci szarych obywateli jak ty i ja ktorzy dzis okradani sa z tego czego sie dorobili przez tych ktorzy mieli dzialac w ich imieniu i na ich korzysc a nie na ich niekorzysc - co aktualnie ma miejsce
whiskeyprint1

Loki-Loe-Mei

loki upiekla chleb
Załączniki
loki1brot.JPG
loki1brot.JPG (40.05 KiB) Przejrzano 4981 razy
alohilani

Post autor: alohilani »

Piekny i zapewne smaczny chleb.

Pewnie dziadzio jej pomgal troche:)

Urocza!

Pozdrowienia
i
Aloha!

P.S. Pamietam bedac w poblizu granicy Niemcy/Holandia (Gendrigen i Broerdijk czy cos podobnego) w latach wczesnych osiemdziesiatych. Holendrzy jedzili (rowerami) do Niemiec wlasnie po chleb i bulki, bo byly o wiele lepsze...
nikita

Post autor: nikita »

...nikita po prostu jest zwolennikiem porzadnej demokracji posredniej, czyli demokracji parlamentarnej - a przeciwnikiem chaotycznej demokracji bezposredniej, czyli demokracji referendalnej - zas zbyt intensywne mieszanie elementow jednej z druga mogloby skonczyc sie tak jakby mieszac ruch prawostronny dla ogolu pojazdow z ruchem lewostronnym dla autobusow i taksowek...
a kara smierci nie zostanie wprowadzona, a "Stuttgart21" nadal bedzie budowany - tak trzymac 8-)
whiskeyprint1

..nikita po prostu jest zwolennikiem porzadnej demokracji posredniej
--------------------------------------------------------------------------------

tak - racja nikito - ja rowniez

ale co zrobic jesli jest to "jednoosobowa demokracja posrednia"?

klaniam sie posrednio za pomoca nieskazitelnego a niedemokratycznego ekranu
Załączniki
szczurek1biedny.JPG
szczurek1biedny.JPG (39.79 KiB) Przejrzano 4975 razy
whiskeyprint1

diabli nadali - nieczytelne pismo - widocznie w tak malej pojemnosci musi byc kolor czysty - jeszcze raz zatem
Załączniki
szczurek1biedny.JPG
szczurek1biedny.JPG (34.37 KiB) Przejrzano 4974 razy
szuszu

Post autor: szuszu »

Cala moja sympatia po stronie Loki ...ja w tym wieku to nawet nie wiedzialam jak sie slowo chleb sylabizuje , bo po katach sporty dmuchalam, takie czasy ( moze podswiadomie nam te zdrowaski i 3X Tak do wszystkiego
juz w tym wieku bokiem (dymem wychodzilo).

Ja wiem , ze Pan Panie wuhapie ma zaden stosunek do muzyki p. Grönemayera , ale on juz dawno temu postulowal: Gebt Kinder an die Macht. Kto wie , moze zachlysniete bajkowa ideologia porzadku wg . zaslug
(patrz bajka o Kocie w butach) i mitologia grecka , gdzie sie co rusz nie obroc to krew za sprawiedliwosc i niesprawiedliwosc losu , dawno juz porzadek zaprowadzily w tym chaotycznym swiecie .

Loki to skrot od Leokadia ...?

Mam nadzieje , ze tylko z tymi dymkami bedzie inaczej jak u Loki Schmidt, ktorej tez nie szczedzilam sympatii...choc nie mam szans na kefirek z ziolkami w jej towarzystwie , bo ona wolala zostac drzewkiem....
godzilla

Post autor: godzilla »

szuszu pisze:ale on juz dawno temu postulowal: Gebt Kinder an die Macht.
a jeszcze przed nim byl Janusz Korczak ze swoim Krolem Maciusiem pierwszym...

i troche do d..y te rzady dzieci wyszly...

z tym nie warto eksperymentowac... najlepiej sie sprawdzaly w historii rzady facetow...
ODPOWIEDZ