Kanclerz Merkel dla polskiej gazety

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
Reflex
Kontakt:

Kanclerz Merkel dla polskiej gazety

Post autor: Reflex »

Lubie i szanuje te kobiete, wierze jej i ufam. Oby Europa miala wiecej takich politykow.../Reflex/

Merkel dla "GW": Miłość do Europy nie wystarczy, musimy dla niej pracować

Obrazek

O swoich motywach w dążeniu do silnej, zjednoczonej Europy Merkel mówi: - My, Europejczycy, stanowimy jeszcze 7 procent ludności świata. Jeżeli nie będziemy trzymali się razem, nasz głos i nasze wartości nie zostaną dostrzeżone. (...) Nie pragnę Europy będącej muzeum tego wszystkiego, co kiedyś było dobre, lecz Europy, w której z powodzeniem tworzy się coś nowego. (...) Jeżeli przestraszymy się wysiłku, jeżeli będziemy dla siebie tylko mili i nie będziemy się dostatecznie mocno reformować, to z pewnością Europie zaszkodzimy.

Emocjonalnie dodaje:

- Europa jest naszym szczęściem - szczęściem, które musimy chronić. Gdybyśmy nie mieli Europy, być może również nasze pokolenie prowadziłoby ze sobą wojnę. Ja przez 35 lat, do momentu upadku muru berlińskiego, cierpiałam, bo nie mogłam pojechać na Zachód. A było to moim marzeniem. Bo to mój kontynent. Kontynent, na którym ludzie przywiązani są do tych samych wartości co ja.

Kończy przesłaniem: - Ale sama miłość do Europy nie wystarczy, by dać jej mieszkańcom dobrobyt i pracę. Musimy dla niej pracować.]

Kiedy Europa zmaga się najcięższym od 60 lat kryzysem, sześć najważniejszych gazet europejskich rozpoczyna projekt "Europa", którego celem jest przybliżenie swoim czytelnikom wizji wspólnej Europy.

Już jutro z PAPIEROWĄ ''GAZETĄ WYBORCZĄ'' SPECJALNE WYDANIE ''DUŻEGO FORMATU''.

W numerze m. in.: - Jak żyć i przetrwać w Niemczech, Hiszpanii, Francji, Wielkiej Brytanii, Włoszech - o swoim życiu mówią Europejczycy, którzy chcą wejść na rynek pracy i ci, którzy są już na finiszu.
- Jak żyją bezrobotni Polacy w Irlandii - Obrazki z migracji europejskich - o tym, że Hiszpanie uciekają do Francji, Anglicy do Hiszpanii, Włosi do Niemiec, Niemcy i Francuzi do Wielkiej Brytanii. A do Polski? Nie ucieka prawie nikt.

Obrazek

http://wyborcza.pl/1,75480,11028834,Mer ... simy.html?
tekajot

Re: Kanclerz Merkel dla polskiej gazety

Post autor: tekajot »

GWno polską gazetą? To jest gazeta żydowskich komunistów dla mieszkańców Polski.
Reflex
Kontakt:

GWno polską gazetą? To jest gazeta żydowskich komunistów dla mieszkańców Polski.
Ten polski patriota chrzescijanin daje z siebie na ile go stac.
W domu potulnie wynosci smieci, zmywa naczynia, czasem uszyje zonie garsonke a la Stasia Gierkowa. Tutaj mocarz.
Malina

Post autor: Malina »

No ale ta La Stampa EUROPA to nie bardzo chyba lubi Polaków. Tak wnioskuję po przeczytaniu proponowanych artykułów na pierwszej stronie.
Polak kocha bezrobocie w Irlandii.
Reflex
Kontakt:

Nie wiem czy La Stampa lubi, czy nie lubi Polakow. Pytanie gdzie nas lubia. Czasem pisza z z sympatia, czasem z niechecia.
Debata szesciu najwiekszych europejskich gazet bedzie dotyczyla Europy. Zapowiada sie ciekawie, zobaczymy.
tekajot

Post autor: tekajot »

Popatrzcie dlaczego nas nie lubią.

Nakręcony przez brytyjski Chanel 4 i zablokowany do wyświetlania w UK i Irlandii (tylko 50 minut)

http://www.youtube.com/watch_popup?v=ptijNcDanVw
Malina

Reflex pisze:Nie wiem czy La Stampa lubi, czy nie lubi Polakow. Pytanie gdzie nas lubia. Czasem pisza z z sympatia, czasem z niechecia.
Debata szesciu najwiekszych europejskich gazet bedzie dotyczyla Europy. Zapowiada sie ciekawie, zobaczymy.
Przeczytaj dokładnie "europejską gazetę" której obrazek powiesiłeś w swoim pierwszym tekście. Tam właśnie jest tytuł który przytoczyłam. Nie jest to dobry objaw, jeśli tylko jedną narodowość wytyka się palcem reszta tak raczej ogólna, bez wyszczególniania.
Reflex
Kontakt:

Przeczytaj dokładnie "europejską gazetę" której obrazek powiesiłeś w swoim pierwszym tekście. Tam właśnie jest tytuł który przytoczyłam. Nie jest to dobry objaw, jeśli tylko jedną narodowość wytyka się palcem reszta tak raczej ogólna, bez wyszczególniania.
Nie wiem o czym mowisz Malino, nie widze zadnego wytykania. Trzeba pierwsze przeczytac potem ocenic.

PS. Mialem na mysli, ze pierwsze przecztam, potem ocenie.
darek

Post autor: darek »

Witam

To czy nas lubia czy nie jest sprawa dyskusyjna,to fakt.Niepokoi mnie natomiast glebsze tlo tego opluwania Polakow.Smieszy mnie i zawsze smieszyly tytuly typu "Polak kocha bezrobocie w ......." lub temu podobne.Kochamy pieniadze "za nic" nie mniej od emigrantow z Afryki,pakistanu czy filipin.Nie wiem tylko czemu i komu maja one sluzyc.Sprawy posunely sie naprawde daleko.Jakis czas temu w rozmowie z jednym Marokanem w pewnym momencie stwierdzil ze "Polacy przyjezdzaja,popracuja kilka tygodni i jada do polski WYWOZAC ZE SOBA ZAROBIONE PIENIADZE!".Dalem mu do zrozumienia ze ja tez jestem Polakiem i nieladne jest jego zachowanie i wypowiedzi.Albo odpowiedz emigrantki z Afryki na moje pytanie wprost "dlaczego mnie nie lubi i nie pomaga we wdrozeniu do pracy(takie miala polecenie) zaczela histeryzowac i powiedziala ze jak chce to moge wracac do Polski.Dlatego mysle ze SPRAWY POSUNELY SIE ZA DALEKO.Nagonka medialna trwa,czekam tylko na final i kiedy nasze wladze w koncu ockna sie i zdejma rozowe okulary.

Pozdrawiam Darek
Malina

darek pisze:Witam

To czy nas lubia czy nie jest sprawa dyskusyjna,to fakt.Niepokoi mnie natomiast glebsze tlo tego opluwania Polakow.Smieszy mnie i zawsze smieszyly tytuly typu "Polak kocha bezrobocie w ......." lub temu podobne.Kochamy pieniadze "za nic" nie mniej od emigrantow z Afryki,pakistanu czy filipin.Nie wiem tylko czemu i komu maja one sluzyc.Sprawy posunely sie naprawde daleko.Jakis czas temu w rozmowie z jednym Marokanem w pewnym momencie stwierdzil ze "Polacy przyjezdzaja,popracuja kilka tygodni i jada do polski WYWOZAC ZE SOBA ZAROBIONE PIENIADZE!".Dalem mu do zrozumienia ze ja tez jestem Polakiem i nieladne jest jego zachowanie i wypowiedzi.Albo odpowiedz emigrantki z Afryki na moje pytanie wprost "dlaczego mnie nie lubi i nie pomaga we wdrozeniu do pracy(takie miala polecenie) zaczela histeryzowac i powiedziala ze jak chce to moge wracac do Polski.Dlatego mysle ze SPRAWY POSUNELY SIE ZA DALEKO.Nagonka medialna trwa,czekam tylko na final i kiedy nasze wladze w koncu ockna sie i zdejma rozowe okulary.

Pozdrawiam Darek

Nagonka medialna i manipulacja masami ludzi. Ci podatni na cudze opinie i przyjmujące je jako własne, bezmyślnie, by przypodobać się i po karkach innych ułatwić sobie życie zarażają się opiniami propagowanymi przez media i pewne grupy. Najważniejsze jest by ludzie nie potrafili się zjednoczyć. Skłóconymi łatwiej rządzić i utemperować. Oczywiście nie wszyscy pozbawieni są umiejętności samodzielnego myślenia i nie wszyscy chcą się dowartościowywać cudzym kosztem, najczęściej kogoś kto znajduje się na tym samym pułapie praw i podobnej sytuacji społecznej i finansowej.
Najgorsi są ci którzy życie i jego wartość oceniają po stanie posiadania i za wszelką cenę chcą osiągnąć status "bogacza". Jeszcze wierzą w możliwości bycia takowym pracując ciężko, kosztem czasu który mógłby spędzić z najbliższymi i przyjaciółmi. No cóż pieniądz rządzi światem, dla niego, są tacy którzy poniżają, zabijają, oszukują.
ODPOWIEDZ