Do Administracji!

(Prawie) wszystkie chwyty dozwolone.
alohilani

Re: Do Administracji!

Post autor: alohilani »

No to mamy problem na obraz alkoholizmu. Trza rozpocząć kuracje odwykową.
Pan Tekajot raczy sobie zarty stroic z powaznych spraw.

Tam gdzie pan nie ma Polakow, kazda rozmowa z Polakiem albo przysluchiwanie sie takim jest na miare zlota. Moze u Pana obecnosc na forum ma to cos wspolnego z uzaleznieniem. Nawet jesli to jest uzaleznienie, jest ono pozytywnym.
Na Maui mieszka kilka osob europejsekich ozenionych z amerykanskimi ze stalego ladu i osiedlonych na Maui. Przyjezdzaja do nich rodzice na kilka miesiecy. Znam Slowaczke, ktorej siostra jest osiedlona w Izraelu, a ona sama poznala swojego meza Amerykanina w Dubai'u. Obie siostry wraz z ich rodzinami spotykaja sie na Maiu, dojezdzaja rodzice ze Slowacji. Ciesze sie, ze moge sobie z nimi pogadac po polsku/slowacku, choc oni rozumieja tez angielski. Pracuje w obsludze klienta, mam mozliwosc poznawania nowych ludzi.
W podobny sposob spotykaja sie np. Kanadyjczycy czy mieszkancy stalego ladu am. ze swoimi rodzinami osiedlonymi w Chinach i Japonii, poniewaz tak jest blizej.
Tak Malino, pan Tekajot jest dosc szorstki w obyciu z kobietami, co nie da sie nie zauwazyc na tym forum. Jest dosc uszyczypliwy i czesto zlosliwy pod tym wzgledem, ale to pewnie juz taka jego natura, co nie jest pozytywne, wnosi negatywna energie, a to jest zbyteczne. Czlowiek powinien kontrolowac swoje zachowania, tym sie podobno rozni od zwierzecia. Mowiac (piszac) o tym dajemy wyraz wlasnej dezaprobacie wobec nieodpowiednich zachowan.

Pozdrowienia!
pipek

Post autor: pipek »

dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie "dobre",ale głupie - czyż to nie Pan obdarzył nas rozumem,abyśmy mogli odróżnić dobre od złego?

Zaraz...

chalira-rozum dostaliśmy nie od Pana,ale od Szatana:
Ewa,Szatan,jablko,drzewko....

Gdyby nie to,to wierzylibyśmy,według woli Pańskiej,bezkrytycznie i żaden Kościół nie byłby nam potrzebny.

Czyżby więc Kościół był dziełem Szatana?

To i po co niby w niego wierzyć?
godzilla

Post autor: godzilla »

pipek pisze: Nie "dobre",ale głupie - czyż to nie Pan obdarzył nas rozumem,abyśmy mogli odróżnić dobre od złego?
dobre w tym sensie ze tekajot wylapal problem natury logicznej u pomorzaka...
tekajot

Post autor: tekajot »

aloha pisze: Pan Tekajot raczy sobie zarty stroic z powaznych spraw.

Tam gdzie pan nie ma Polakow, kazda rozmowa z Polakiem albo przysluchiwanie sie takim jest na miare zlota. Moze u Pana obecnosc na forum ma to cos wspolnego z uzaleznieniem. Nawet jesli to jest uzaleznienie, jest ono pozytywnym.
Pozdrowienia!
Tam gdzie ja to Polaków jest aż za dużo. Prawie 38 milionów.
"Jeśli góra nie chce przyjść do Mahometa to Mahomet przyjdzie do góry"

Zainstalować Skype i ma się prawie darmową łączność z całym światem. Jeśli dodać do tego kamerę to i obgląd też jest.
Zainstalować działającą na cały świat IPLA.pl i mamy szeroki wchlarz polskich programów TV. Wprawdzie to Polsat ale też zawsze CÓŚ polskiego.
Pozdro!
tekajot

pomorzak pisze: Pan raczy sie droczyć ze mną.
Teskni pan do czasów gdy biczowano i krzyżowano ? Gdy naprowadzano na "właściwą droge" za pomoca przemocy ?
Do czasów gdy pod przykrywką "troski o życie wieczne" delikwenta zabijano ?
Jest pan pewien, że tego nauczał Jezus ?
Jest pan pewien, że droga na którą zapędza sie przemocą jest ta jezusową drogą ?

Mam nadzieje, że znajdzie pan odpowiedzi na te pytania.

pozdrowienia
Zboczył pan z głównego nurtu bo nie wie pan jak odpowiedzieć i daje mi fragment z N.T. zupełnie nie przystający do mojego pytania. Zamiast tego odpowiedział pan na mój żart.
Pewnie pan pamięta; "Ty jesteś Piotr i na Tobie zbuduję mój Kościół Święty i moce piekielne go nie przemogą"

Jeśli zaczyna pan modlitwę (Credo lub Skład) mówi pan "Wierzę w Boga....." i (mam nadzieję) mówi pan całą modlitwę jak ona leci. Więc przy końcu jest "wierzę w jeden Święty Apostolski Kościół powszechny(katolicki = powszechny). To jest modlitwa KATOLIKÓW, wierzących katolików.
Jeśli krytykuje pan Kościół jako taki, to biorąc logicznie, krytykuje pan Najwyższego i Jego Syna Jezusa.
Jeśli uważa pan że jest pan członkiem organizacji o nazwie Kościół Katolicki to zacznij pan oddolne działanie celem demokratyzacji. Wybory na przewodniczącego, komitet, egzekutywę i głosowanie kto w danej kadencji będzie robił za Boga w tej organizacji. Są takie religie w których tak się to odbywa i nic nie stoi na przeszkodzie aby mógł pan do nich dołaczyć.
pomorzak

Post autor: pomorzak »

tekajot pisze:
Zboczył pan z głównego nurtu bo nie wie pan jak odpowiedzieć i daje mi fragment z N.T. zupełnie nie przystający do mojego pytania. Zamiast tego odpowiedział pan na mój żart.
Pewnie pan pamięta; "Ty jesteś Piotr i na Tobie zbuduję mój Kościół Święty i moce piekielne go nie przemogą"

Jeśli zaczyna pan modlitwę (Credo lub Skład) mówi pan "Wierzę w Boga....." i (mam nadzieję) mówi pan całą modlitwę jak ona leci. Więc przy końcu jest "wierzę w jeden Święty Apostolski Kościół powszechny(katolicki = powszechny). To jest modlitwa KATOLIKÓW, wierzących katolików.
Jeśli krytykuje pan Kościół jako taki, to biorąc logicznie, krytykuje pan Najwyższego i Jego Syna Jezusa.
Jeśli uważa pan że jest pan członkiem organizacji o nazwie Kościół Katolicki to zacznij pan oddolne działanie celem demokratyzacji. Wybory na przewodniczącego, komitet, egzekutywę i głosowanie kto w danej kadencji będzie robił za Boga w tej organizacji. Są takie religie w których tak się to odbywa i nic nie stoi na przeszkodzie aby mógł pan do nich dołaczyć.
To co pan uważa za odejście od głównego nurtu jest dla mnie właśnie trzymaniem się tego nurtu.
Wiara, religia i kościół to pojęcia często mylnie uznawane za synonimy. Zwłaszcza wiara i religia.
Na samym początku jest wiara bez której nie może istnieć religia. Religia jest podstawą istnienia kościoła.
Na Piotrze opiera sie nie tylko Kościół Katolicki, w kórego skład wchodzą również katolickie koscioły wschodnie, ale i Kościoły Prawosławne jak i Protestanckie. Czy Swiety Kościół to jedynie Kościół Katolicki ? czy też cale chrześcijaństwo ?
pomorzak pisze:„ Zawsze podkreślałem, że wiara i religia nie jest tym samym. Jestem katolikiem który stawia wiare wyżej niż religię. Religia ma za zadanie pomagać mi a nie mnie zniewalać....
Jesli ktoś traktuje religię jak wiarę to nie jest nikim innym jak bezmyślnym członkiem jakiejś organizacji.”
To są słowa z których wyciągnął pan te swoje wnioski.
Zaiste niezbadane są drogi ludzkiej myśli.

Krytyka wynaturzeń w kościele jest krytyką postępowania niezgodnego z nauką Chrystusa na którego nauce ten kościół sie opiera.
Użył pan pojęcia "wierzący katolik". Ciekaw jakie treści kryją sie dla pana pod tym pojęciem.
Jak pan uważa, czy Katolik ma prawo stawiać wyżej nauke Jezusa od nauki kościoła ?
Czy Katolik ma obowiązek uważac że wszystkie działania koscioła na przestrzeni wieków były niejako z urzędu działaniami Jezusa, że on im z całego serca błogosławił.
Czy Katolik żyje dla kościoła czy dla Boga ?

pozdrowienia panie Tekajot
Malina

Post autor: Malina »

tekajot pisze:
Tam gdzie ja to Polaków jest aż za dużo. Prawie 38 milionów.
"Jeśli góra nie chce przyjść do Mahometa to Mahomet przyjdzie do góry"

Zainstalować Skype i ma się prawie darmową łączność z całym światem. Jeśli dodać do tego kamerę to i obgląd też jest.
Zainstalować działającą na cały świat IPLA.pl i mamy szeroki wchlarz polskich programów TV. Wprawdzie to Polsat ale też zawsze CÓŚ polskiego.
Pozdro!
Zaczynam się zastanawiać tekajot, co Ty tu robisz na tym forum, przy takim rozeznaniu w możliwościach?
I dlaczego niby dyktujesz innym gdzie i z kim mają się komunikować i jakimi metodami?
Uzurpujesz sobie prawa których nie masz. Pozostaw ludziom prawo wyboru i daj im pooddychać. Ani to małe dzieci co potrzebują tekajota jako niańki ani też więźniowie pod okiem tekajot jako klawisza.
Wyluzuj trochę a sam zobaczysz, że bycie miłym dla innych to przyjemność i nie tylko dla tych innych.

ps
Co ma wątek do administracji wspólnego z waszymi wierzeniami?

No i jest pewna nieścisłość w pańskich informacjach o IPLA.pl
Korzystaj z telewizji w dowolnym miejscu! Posiadacze urządzeń mobilnych z systemem operacyjnym Android, iOS oraz symbian^3 mogą cieszyć się dostępem do największej bazy VOD w Polsce,
A aloha w Polsce nie jest więc otrzymuje taki o to przekaz
Odtwarzanie jest dostępne wyłącznie na terytorium Polski.
tekajot

Malina pisze:Zaczynam się zastanawiać tekajot, co Ty tu robisz na tym forum, przy takim rozeznaniu w możliwościach?
I dlaczego niby dyktujesz innym gdzie i z kim mają się komunikować i jakimi metodami?
Uzurpujesz sobie prawa których nie masz. Pozostaw ludziom prawo wyboru i daj im pooddychać. Ani to małe dzieci co potrzebują tekajota jako niańki ani też więźniowie pod okiem tekajot jako klawisza.
Wyluzuj trochę a sam zobaczysz, że bycie miłym dla innych to przyjemność i nie tylko dla tych innych.

ps
Co ma wątek do administracji wspólnego z waszymi wierzeniami?
Ja, nie musze się zastanawiać. Ja, czytając pani rozkazujące posty, wiem po co pani przyszła na to forum. Wyp...pogonili panią z forum urbanowego szmatławca bo jak emerytowana sprzątaczka chciała im pani sprzątać forum i przestawiać meble na co oni nie wyrażali zgody obrzucajac publicznym slowem, wiec przylazła pani tutaj i chce uskuteczniać to samo. Z mentalnością sprzątaczki, nie rozumiejąc tekstów, w sposób agresywny (prawie chamski) usiłuje pani porozstawiać uczestników (nie users) po kątach i niech tam stoją cicho.
Pani nie nadaje się na nianię z mentalnością nie uznającej sprzeciwu sprzątaczki.
Nie dziwi mnie ucieczka w muzykę zamykając się w swoim pokoju i w swoim swiecie. Też robiłbym to samo, albo poszedł w Polskę. Pójdzie z butami do Nieba.
tekajot

pomorzak pisze: To co pan uważa za odejście od głównego nurtu jest dla mnie właśnie trzymaniem się tego nurtu.
Wiara, religia i kościół to pojęcia często mylnie uznawane za synonimy. Zwłaszcza wiara i religia.
Na samym początku jest wiara bez której nie może istnieć religia. Religia jest podstawą istnienia kościoła.
Na Piotrze opiera sie nie tylko Kościół Katolicki, w kórego skład wchodzą również katolickie koscioły wschodnie, ale i Kościoły Prawosławne jak i Protestanckie. Czy Swiety Kościół to jedynie Kościół Katolicki ? czy też cale chrześcijaństwo ?
Z pańskiej wypowiedzi wynikałoby że pan jako katolik uważa że wszystkie Kościół katolicki i wszcy odszczepieńcze sekty są sobie równe. Czy oznacza to że wypowiadane podczas mszy w KK Wyznanie wiary jest dla pana ważne w całości czy akceptuje pan tylko te części które z pańskiego punktu widzenia są dla pana bardziej wartościowe lub ważne?

Dał mi pan do zrozumienia, że dla pana nie jest ważne gdzie pan należy, ważne jest że pan wierzy. Na dobrą sprawę mahometanie też modlą się do Boga a Jezusa uznają za jednego z proroków. Jest wiara, jest Jezus, nie powinno to panu przeszkadzać w pańskiej wierze.

Czy jest pan równie krytyczny wobec Kościoła katolickiego (swojego proboszcza, wikarego, itp) w swojej parafii i otwarcie bez bez ogródek wytyka pan błędy i nieprawidłowości jak robi pan to tu na tym forum?
Chciałbym to widzieć.

Z Bogiem panie Pomorzak, z Bogiem.
Malina

Post autor: Malina »

pipek pisze:Tekajot - weź te swoje wyznania wiary zostaw dla siebie i nie truj doopy innym uczestnikom forum.
Tym bardziej,że swoim postępowaniem na tym forum wystawiasz tylko sekcie katolickiej jak najgorszą opinię.
Ja wiem,że na przestrzeni wieków nabroili tyle,iż byle jaki półgłówek w ich szeregach już im więcej nie zaszkodzi,ale ostatnio tak jakby starali się uchodzić za cuś lepszego niż są,a wy im tekajot odstawiacie krecią robotę.
Zresztą,może to i dywersja,bo z was tekajot taki wierzący jak z koziej d... trąba.
Panie pipku,
tekajot w cudzym oku źdźbło dostrzeże choć jego własne Borami Tucholskimi zarośnięte.
Współczuć mu należy i tolerować jego wybryki tak zwyczajnie po ludzku i z dobrego serca.
Zablokowany