moje "strzelanie w kolanko" bylo symboliczne ale popatrz jak zalatwili w Rumunii problem z Ceaucescu... byl zbrodniarzem, postawili go pod sciana i problemu nie ma....aloha pisze:Do Godzilli. Odnosnie Galwasa to ja mam takie zdanie dokladnie jak Marycha. Jego pisanie, ktore sobie bardzo cenie ze wzgledu na tresc i sposob, jego przekore nalezy tak potratowac symbolicznie jak to twoje slynne "strzelanie w kolanko".
Zelzyjcie koledzy, troche kultury w dyskusji nie zaszkodzi, a pomoc moze wiele.
ogladalem wczoraj balcerka w programie Lis na zywo... otoz balcerek jako swiatowej slawy specjalista od gospodarki byl wszystkimi czterema konczynami za tym aby gospodarka rosla.... ciekawe co mu przeszkadzalo gdy na poczatku lat dziewiecdziesiatych czy w polowie ich polska gospodarka szla w gore, Polacy sie bogacili przez handel lokalny, produkcje, eksport itp... wtedy mu dobra koniunktura i wzrost gospodarczy przeszkadzal i "schlodzil" ja praktycznie do zera...
w czyim interesie to zrobil?
jesli w Polsce sa politycy, ktorzy pracuja dla obcych korporacji na szkode panstwa polskiego to sa po prostu zdrajcami... a dla takich kiedys byl tylko jeden wyrok....
jesli w Polsce sa politycy, ktorzy przez swoja glupote pracuja dla obcych korporacji i nie zdaja sobie sprawy z tego ze szkodza interesom Polski to za morde ich i wyrzucic z wilczym biletem i zakazac kiedykolwiek zblizac sie do jakichkolwiek kierowniczych stanowisk... chyba ze sami sobie firmy pozakladaja...
faktycznie to taki kaczynski nie jest juz ani chyba nigdy nie byl zadna opozycja bo to co robil i co osiagnal to jedynie utrzymal bande tuskowych przy zlobie...
ale ja sie zastanawiam dlaczego NIKT tutaj nie krytykuje obecnego rzadu tylko robi to samo co robia na onecie, na gazeta.pl i w innych mainstreamowych mediach? bo co, bo jesli ktos mysli o Polsce to juz faszysta, tak?
stad moja nieskrywana niechec do almagusa...
dzisiaj rano wystrzelil z podsumowaniem, chyba mojej osoby.... dowiedzialem sie ze mam przodkow w Serbii, ze w mojej rodzinie co drugi to Alosza, Iwan czy inny Sierioza...
do tego te "powiazania" z salonem24 czy innymi forami... toz to jak opracowanie jakiegos milicjanta rozpracowujacego opozycjoniste za czasow prlu... i to durne opracowanie bo calkowicie bez sensu....
takie same "powiazania" mam na wielu innych forach internetowych... wlasnie niedawno zapisalem sie na valkiria.net bo tam jest strona mojego ulubionego autora Andrzeja Pilipiuka, z ktorym do jednej podstawowki chodzilismy (tyle ze on parenascie lat pozniej niz ja)... postac Pilipiuka powinna almagusowi tez dac duzo do myslenia... on pochodzi z ukrainskiej rodziny kozackiej... i popiera Janusza Korwina Mikke... i twierdzi ze mezczyzna powinien utrzymac rodzine...
o tym ze 11go listopada PO przeprowadzila prowokacje i spowodowala zadyme w Warszawie to almagus nie napisze... on bedzie twierdzil ze wszyscy Polacy, ktorzy swietuja Swieto Niepodleglosci to faszysci... a z drugiej strony cos tam wspomina o swoich przodkach, ktorzy cos tam cos tam.... sorry, ja sie z takim czlowiekiem nie dogadam... sam nie jestem wierzacym a raczej calkowicie odrzucam mozliwosc istnienia jakiegokolwiek Boga czy boga ale to co almagus tutaj wypisuje obraza innych, ktorzy to czytaja... znajac sile argumentow almagusa boja sie z nim zadrzec... ja sie nie balem...
mozna rozmawiac bez ublizania jeden drugiemu ale tegu musza chciec WSZYSCY uczestnicy dyskusji.... a przynajmniej wiekszosc a wszelkie odstepstwa od jasno okreslonych zasad powinny byc karane...
wtedy mozna sobie pogwarzyc na spokojnie.... a jak ty chcesz dyskutowac z takim np. reflexem?
powiesz cos co mu nie przypasuje i cie zbluzga od ostatnich...