O takom Polskie ...IV

Gdzie dwóch Polaków, tam trzy światopoglądy.
godzilla

Re: O takom Polskie ...IV

Post autor: godzilla »

pipek pisze:Niedawno,za Kaczyńskich polska TV namawiała;

"Szpieguj sąsiada swojego,jak wroga wielkiego i kabluj kolego."

Widać Tuski nie lepsze.
nie lepsze ale napewno duzo gorsze... bo nie kto inny jak tusk namawial jeszcze pare lat temu do NIEPLACENIA abonamentu za radio i telewizje...

teraz jak bandyci przejeli i tvp to bedzie sciagal haracz....
pipek

Post autor: pipek »

Policjanci chcą otrzymać uprawnienia do strzelania do dzieci i kobiet w widocznej ciąży

Użycie broni palnej w stosunku do kobiet w widocznej ciąży i dzieci poniżej 13 roku życia - takich uprawnień dla służb chce MSW, które przygotowało projekt zmian w ustawie o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej, informuje "Dziennik Gazeta Prawna".

Zgodnie z tymi planami policjant nie musiał by także oddawać strzału ostrzegawczego. MSW uzasadnia potrzebę zmian coraz bardziej wyrafinowanymi i przemyślanymi działaniami grup przestępczych i organizacji terrorystycznych.

Jeśli zmiany wejdą w życie, policjant będzie mógł strzelać do takich osób, gdy dojdzie do "zagrożenia życia lub zdrowia funkcjonariusza lub innej osoby".

Eksperci, na których powołuje się "DGP" nie potrafią znaleźć wystarczającego uzasadnienia dla tych propozycji. Ich zdaniem w demokratycznym państwie prawa, które uznaje życie ludzkie od momentu poczęcia za wartość konstytucyjną, nie mogą być wprowadzane rozwiązania, które ułatwiają zabijanie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... caid=1ec8b
A mnie siem wydawało.co policyja w dzisiejszej,prawdziwie demokratycznej i wolnej Polsce,nie strzelałaby do obrzucających ją mutrami górników,tylko smarowałaby im pupy miodem...
tekajot

Post autor: tekajot »

Musi pan mieć nadzieje panie Pipek, że ani pan ani nikt z pańskiej rodziny nigdy, chociażby przypadkowo, nie nadepnął żadnemu policjantowi "na odcisk" ani nie znalazł się na linii strzału przy okazji chociazby małej ruchawicy.
Bo smarowanie zadka zarówno miodem jak i wodą świecona nie pomoże. Jedynie łopata grabarza.
Jak mówią: "Człowiek strzela a Pan Bóg kule nosi".
pipek

Panie tekajot,pier*** pan swoje trzy po trzy gdzie indziej,mnie to pan możesz...
godzilla

Post autor: godzilla »

pipek pisze:A mnie siem wydawało.co policyja w dzisiejszej,prawdziwie demokratycznej i wolnej Polsce,nie strzelałaby do obrzucających ją mutrami górników,tylko smarowałaby im pupy miodem...
wybacz pipek ze nie czytalem twojego "rzeczowego" komentarza...

ty tez uwazasz ze szykuja sie potworne demonstracje czy wojna domowa w Polse i ze narod zacznie mordowac golymi lapami kolaborantow?

no tak... w takim razie niech rzad probuje sie chronic... jego zas-rane prawo... jesli cokolwiek im zagraza to nie beda stac jak te ciule na mrozie bo ich pare milionow ludzi otoczylo... niech morduja... najlepiej kobiety ciezarne i male dzieci...

tylko WTEDY... niech lepiej wierza w jakiegos boga... ja kur.we milicjanta prawie udusilem w autobusie gdy napuscil gazu lzawiacego, ktorym jechalem z moja ciezarna zona... a nie byl sam tylko chyba ze czterech ich tam bylo... i ZADEN kur.wa z tych odwaznych mlodych zomowcow z Goledzinowa nawet mu na pomoc nie ruszyl!

a co byloby gdyby moja zone zabil?

GOLYMI lapami rozerwalbym kur.we na strzepy i kazdego kto by mi na drodze stanal....
pipek

NIK: możemy stracić 1 mld euro z UE na rozwój internetu szerokopasmowego

Budowa szerokopasmowego Internetu w Polsce utknęła w miejscu – alarmuje Najwyższa Izba Kontroli. Jeśli inwestycji nie uda się zrealizować w zakładanym terminie, czyli do 2015 roku, możemy stracić ponad miliard euro unijnej pomocy. Zdaniem NIK-u, szanse powodzenia są niewielkie, bo prace są we wczesnej fazie realizacji.

Zakładano, że w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego do 2015 roku powstanie 3,5 tys. km światłowodów. Do zakończenia kontroli NIK było to ok. 42 km. Jeszcze gorzej sytuacja wyglądała w realizacji programu Rozwój Polski Wschodniej. Według raportu NIK, na 10 tys. km zaplanowanej sieci, do końca marca 2012 roku nie powstał ani jeden kilometr.

Chociaż samorządy województw na wschodzie kraju zawarły umowy o dofinansowanie z UE, to do czasu zakończenia kontroli NIK nie udało się rozpocząć prac inwestycyjnych na tych terenach.

http://biznes.onet.pl/nik-mozemy-straci ... news-detal

Jeśli do końca okresu finansowania Polska nie wykorzysta przyznanych środków, będzie musiała je oddać Brukseli.

Znaczy się,juz wzieli.
No to gdzie są?

Przeca tam nikt nie kradnie...
bialy

Post autor: bialy »

bialy

Post autor: bialy »

pipek