dla reflexa, ktory zyje na innej planecie i wie tyle co wydali...
A godzilla wie tyle co mu podpowiedza uznani profesjonalisci i autoryrtety:
- Jakas Wloszka na ulicy, jakis rzekomo eurodeputowany z Portugali w kuluarach parlamentu, smietniki internetu. Latwe, bo nawet tego nikt nie potrafi potwierdzic.
Jak zle musi byc z naszymi krytykantami, jesli swoja glupote wspieraja takimi opiniami, jaka jest kultura Whiskeyprinta, ktorego "argumentem" sa rynsztkowe obrazki sa kwintesencja zlego smaku, jak ten powyzszy z twarza Merkel To jest moralny i kulturalny UPADEK.
Nie chce powtarzac prymitywnego i dosadnego powiedzenia gdzie mam opinie godzili, Cyca, ich zrodla a nawet opinie autentycznych eurosceptykow, chocby ich bylo tysiace. Swiat zawsze byl w swoich opiniach podzielony, nie ma sie co slinic, ze sa inne niz nasze opinie, to wlasciwie dobrze, ale prawie zawsze wygrywal rozsadek i tak jest tym razem.
Uwaga! Nie uwazam za uerosceptykow pieniaczy i glupoli, to jest kategoria okaleczona na umysle, ich glos sie nie liczy w niczym. Pisze o eurosceptykach z kultura, ktorzy maja inne zdanie, ale nie niszcza - dyskutuja, ale nie obrazaja. I tak sa i zawsze beda w mniejszosci.
Dla mnie i dla kazdego myslacego czlowieka, powstanie Unii Europejskej, to najwspanialszy projekt w historii ludzkosci. Prawda ze Unia przezywa kryzys, ale to wynik gospodarczego kryzysu na calym swiecie.
To normalne, ze popelnia sie bledy, zamierzenie jest ambitne i jak kazdy porod rodzi sie w bolach.
Kazde niemal malzenstwo przechodzi okresy kryzysu, to nie oznacza ze malzenstwo jest pomyslem poronionym. Rozum mowi ze problemy nalezy rozwiazywac, szukac rozwiazan, eliminowac przyczyny kryzysu a nie wylewac dziecka z kapiela, lub wrecz dazyc do samozniszczenia.
Wiem!- jestem absolutnie przekonany, ze Unia przetrwa, ze stanie sie swiatowa potega intelektualna i gospodarcza, ze bedzie przykladem dla calego swiata, jak zyc i budowac. Chyle glowy nad wizjonerstwem i odwaga ludzi jak kanclerz Nemiec Merkel, byly prezydent Francji Sarkozy i wielu, wielu znanych politykow w tym miedzy innymi: polskiego premiera Tuska i bylego przewodniczacego parlamentu europejskiego Jerzego Buzka. Wszyscy oni przejada do chlubnej histori. Po Cycach, godzlillach, matkach kurkach, Ziekiewicach etc. zostanie tylko smrod.