Życzenia świąteczne
Życzenia świąteczne
Kochani,
Wszystkim, którzy na tym Forum nadal piszą, a także tym, którzy pisali kiedyś na starym forum, a teraz tylko od czasu do czasu tutaj zaglądają, chciałam z okazji tych Świąt życzyć dużo radości, miłości i cierpliwości. Pięknych Świąt dla Was wszystkich!
Jutubka - a jakże, bardzo na temat:
Wszystkim, którzy na tym Forum nadal piszą, a także tym, którzy pisali kiedyś na starym forum, a teraz tylko od czasu do czasu tutaj zaglądają, chciałam z okazji tych Świąt życzyć dużo radości, miłości i cierpliwości. Pięknych Świąt dla Was wszystkich!
Jutubka - a jakże, bardzo na temat:
Re: Życzenia świąteczne
dziekuje, Tobie tez tego samego!
-
whiskeyprint1
tak "przy okazji" i z okazji swiat - po ptasiej grypie - potem swinskiej grypie - wymyslono w ciagu ostatnich dni tak zwana kozia grype ktorej nikomu z okazji swiat nie zycze - a grasuje - powiadaja - w anglyji i w holandyji - grasuje - scina - sa ofiary w ludziach i sprzecie a kozy jak to kozy - smieja sie kozim smiechem - ciekawe co wymysla jeszcze - ocieplenie atmosfery i kataklizmy ktore nas czekaja sa juz na porzadku dziennym - nic tylko sie powiesic by koziej grypy nie dozyc
A Ty Whp z kóz sobie żartów nie rób. Jutro wszystkie zwierzęta mówią ludzkim głosem i jak się wkurzą, to Cię opieprzą.
Zwierzaki tez nie sa glupie i zanim cos powiedza to zastanowia sie czy warto.agnieszka pisze:A Ty Whp z kóz sobie żartów nie rób. Jutro wszystkie zwierzęta mówią ludzkim głosem i jak się wkurzą, to Cię opieprzą.
-
ChiefKrähe
Wow,cierpliwosci...Nikt mi jeszcze nie zyczyl cierpliwosci z okazji Bozego Narodzenia.Pamietam ze w dziecinstwie cierpliwosc to bylo cos,czego ode mnie wymagano a nie zyczono,podobnie jak nie zyczono mi siedzenia prosto przy stole czy nie mlaskania przy jedzeniu.A tu sie okazuje ze cierpliwosc to taki sam dar losu jak milosc,mozna smialo zyczyc na swieta.Ale ja zawsze mialem wrazenie ze jestem wychowywany niewlasciwie,teraz wreszcie mam dowod.W takim razie poczekam na te cierpliwosc,oczywiscie niecierpliwie.Kto cierpliwie czeka na cierpliwosc,z tym jest cos nie tak.Ze swej strony natomiast,zycze wszystkim milosc,zdrowia i nieprzebranych bogactw.Rowniez nie mlaskania przy jedzeniu,w razie jesli kto mlaszcze a juz by nie chcial.
...cuivis doloris remedium est patientia...
-
whiskeyprint1
A Ty Whp z kóz sobie żartów nie rób. Jutro wszystkie zwierzęta mówią ludzkim głosem i jak się wkurzą, to Cię opieprzą.
---------------------------------------------------------------------
moj pies wigilie lekcewazy - zawsze w wigilie milczy - przeciez przez okragly rok do mnie gada (nie mysle o szczekaniu) - wlasciwie rozkazuje co mam pisac - czasem sam pisze - ale nigdy w wigilie - dziwny pies - juz kiedys chcialem go podarowac sasiadce ale bestia sie zaparla - powiada ze nie pojdzie - a jesli - to tylko na pieszczoty ktorych mi wzbrania
---------------------------------------------------------------------
moj pies wigilie lekcewazy - zawsze w wigilie milczy - przeciez przez okragly rok do mnie gada (nie mysle o szczekaniu) - wlasciwie rozkazuje co mam pisac - czasem sam pisze - ale nigdy w wigilie - dziwny pies - juz kiedys chcialem go podarowac sasiadce ale bestia sie zaparla - powiada ze nie pojdzie - a jesli - to tylko na pieszczoty ktorych mi wzbrania
... więc odsyłam Cię drogi CK do lektury klasyków, którzy już dawno stwierdzili, że życzyć można komuś zarówno tego, czego mu w życiu brak, jak i tego, czego w życiu przydałoby mu się więcejChiefKrähe pisze:Wow,cierpliwosci...Nikt mi jeszcze nie zyczyl cierpliwosci z okazji Bozego Narodzenia.Pamietam ze w dziecinstwie cierpliwosc to bylo cos,czego ode mnie wymagano a nie zyczono.
Dopóki ziemia kręci się,
dopóki jest tak, czy siak,
Panie, ofiaruj każdemu z nas,
czego mu w życiu brak:
Mędrcowi darować głowę racz,
tchórzowi dać konia chciej.
Sypnij grosza szczęściarzom
i mnie w opiece swej miej.
Ja się spodziewam, że dzisiaj oberwie mi się od moich psów za sprowadzenie do domu kota. Do tej pory pod jednym dachem żyły sobie zgodnie dwa gatunki, psy i ludzie, aż sprowadzono kota, który co prawda po jednym epizodzie przestał sikać do psiej miski z wodą, ale nadal uzurupuje sobie prawo do wylegiwania się w psich łóżeczkach. Łajza taka.whiskeyprint1 pisze:moj pies wigilie lekcewazy - zawsze w wigilie milczy - przeciez przez okragly rok do mnie gada (nie mysle o szczekaniu) - wlasciwie rozkazuje co mam pisac - czasem sam pisze - ale nigdy w wigilie - dziwny pies